• Ο Τράγκας και η ροζ Porsche στο Μόντε Κάρλο, τα ερωτήματα για τους Στέγγους με τα καράβια, o Avvocato των deals και γιατί φτιάχνεται το Intralotcoin 

    Μάλιστα ο Ελληνας ζαλίστηκε τοσο πολύ από την θέα του αστραφτερού αυτοκινήτου που ρώτησε την γυναίκα του τι χρώμα ήταν. Και  εκείνη λίγο snob του απάντησε: ΡΟΖ. 

    the wise man
    image
    the wise man

    Τράγκας: Η λατρεία στις Porsche και η αγάπη στην φτωχολογιά

    Ο Γιώργος Τράγκας έχει πολλές αγάπες αλλά η μεγαλύτερή του αποδεικνύεται διαχρονικά και χωρίς αμφιβολία η Γαλλία από το Παρίσι όπου, λέγεται οτι διαθέτει κατοικία μέχρι τα παράλια της Κυανής Ακτής. 

    Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι εκτός από το Παρίσι ο δημοσιογράφος-εκδότης και αισίως κομματάρχης Τράγκας έχει εξοχική κατοικία (βίλα με πανοραμική θέα) και στις όμορφες Κάννες, οι οποίες απέχουν λίγα χιλιόμετρα από το διάσημο Πριγκιπάτο του Μονακό. 

    Μεταξύ Καννών και Μόντε Κάρλο μεσολαβεί η Νίκαια, η οποία εξυπηρετεί με το αεροδρόμιό της τον «επαναστάτη» Έλληνα δημοσιογράφο όταν εκείνος αποφασίζει να μεταβεί για τις ολιγοήμερες διακοπές του στο εξοχικό του, στις Κάννες. 

    Όπως έκανε και το Πάσχα του 2018, όπως έκανε και τα προηγούμενα Χριστούγεννα του 2020, τότε που τραβούσε φωτογραφίες με την μάσκα του. 

    Οι συνθήκες όμως του 2018 ήταν διαφορετικές από αυτές που επικρατούσαν τα Χριστούγεννα του 2020 (ας όψεται ο COVID). 

    Και γιατί το γράφω αυτό… 

    Γιατί ένας από τους Έλληνες που προτιμούν για τις διακοπές τους (κυρίως τις πασχαλινές) το εξωτερικό και πιστός φίλος της στήλης βρέθηκε το Πάσχα του 2018 στο γεμάτο ζωή Μόντε Κάρλο και μου μετέφερε το εξής σκηνικό με πρωταγωνιστή τον «Ρομπέν των Φτωχών» και πολέμιο της εξουσίας, του χρήματος και άλλων δαιμονίων Γιώργο Τράγκα. 

    Ο φίλος της στήλης, λοιπόν, το Μεγάλο Σάββατο (πάντα μιλάμε για το 2018) βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης εκεί που βρίσκεται το Casino και το περίφημο Hotel De Paris Monte Carlo με το  διάσημο κελάρι κρασιών και το 3-Michelin-starred restaurant Le Louis XV – Alain Ducasse, που προτιμούν οι ελίτ και εκεί πίνοντας αμέριμνος το καφέ του είδε τον Γιώργο Τράγκα μετά της συζύγου και του Αστερίξ (μιλάμε για το τετράποδο φίλο της οικογένειας) να περνά μπροστά του ως άλλος λίγο βλαχομπαρόκ (θα καταλάβετε γιατί χρησιμοποιώ αυτόν τον προσδιορισμό) κοσμοπολίτης, οδηγώντας η σύζυγος, καθώς ο Γιώργαρος δεν έχει άδεια οδήγησης,  μια αστραφτερή  (ναι καλά διαβάσατε) Porsche, η οποία (όσο πάει γίνεται και καλύτερο) ήταν κάμπριο! 

    Μάλιστα ο Ελληνας ζαλίστηκε τόσο πολύ από την θέα του αστραφτερού αυτοκινήτου που ρώτησε την γυναίκα του τι χρώμα ήταν.

    Και  εκείνη λίγο snob του απάντησε: ΡΟΖ. 

    Αληθεύει κ. Τράγκα; Είδε σωστά ο Ελληνας και η σύζυγος; 

    Φαντάζομαι, εάν πράγματι είδε σωστά ο Ελληνας, ότι το ροζ δεν θα ήταν και η πρώτη επιλογή του Γιώργου αλλά προφανώς στην εταιρεία ενοικίασης δεν θα τους είχε μείνει άλλο χρώμα Porsche και ο Γιώργης ως ακομπλεξάριστος (είναι πράγματι) την νοίκιασε… 

    Αλήθεια, η πληρωμή έγινε με πιστωτική κάρτα ή ακόμη δεν την έχει αποπληρώσει και ζητά κούρεμα από την τράπεζα;

    Διότι είναι γνωστό ότι την είχε φουσκώσει όσο δεν παίρνει και μετά πίεζε για κούρεμα…

    Ας επιστρέψουμε όμως στις αγαπημένες του Porsche.

    Η επιλογή δεν είναι τυχαία… 

    Ο Γιώργος Τράγκας θέλει να μετακινείται με Porsche. Δεν του αρέσει κανένα άλλο αυτοκίνητο. 

    Στην Αθήνα ο Τράγκας κυκλοφορεί – έχει σταθερά οδηγό – με ένα μαύρο τζιπ Porsche Cayenne. Παλαιό μοντέλο αλλά Porsche. 

    Σίγουρα αν κινείστε στην καρδιά της πρωτεύουσας θα έχετε πέσει πάνω του καθώς αρέσκεται να το παρκάρει πάνω στο πεζόδρομο της Βουκουρεστίου (στην είσοδο από Σταδίου) όταν πίνει το καφέ του στην κοσμοπολίτικη στοά Σπύρου Μήλιου.  

    Τώρα, λοιπόν, που είναι κομματάρχης θα πηγαίνει από χωρίον εις χωρίον με το μαύρο Cayenne ή θα μετριάσει την πολυτέλεια όσο έρχεται πιο κοντά στον λαό; 

    Ίδωμεν… 

    Για όλα είναι ικανός! 

    Ο Γιώργαρος  Τράγκας του Μονακό

    Πάντως σύμφωνα με πηγές του mononews.gr η φορολογική έδρα του Τράγκα, όπως σας αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ο Wiseman , είναι στο πριγκιπάτο του Μονακό.

    Ο Τράγκας, προ ετών είχε κάποιες διαφορές με την ελληνική εφορία και αποφάσισε , όπως λένε οι πηγές μας, να ξενιτευθεί στο διάσημο πριγκιπάτο, όπως έκανε και στα μέσα του 20ου αιώνα ο διάσημος Ελληνας εφοπλιστής Τέλης Ωνάσης.

    Για αυτό τον λόγο μάλιστα ο Τράγκας έχει ενοικιάσει και ένα γραφείο που είναι η έδρα του.

    Επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο προτιμούν το Μονακό, καθώς τους ευνοεί η νομοθεσία του πριγκιπάτου για το τραπεζικό απόρρητο και τη χαμηλή φορολογία.

    Ο Τράγκας διάλεξε ένα μέρος που ζουν μόνο οι super Rich του πλανήτη!!!

    Ο Avvocato των deals

    Όπως σας ενημερώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2 δισ. δολαρίων τρέχει αυτή την περίοδο η Capital ­Maritime & Trading του Βαγγέλη Μαρινάκη. 

    Ειδικότερα η εταιρεία του Έλληνα εφοπλιστή, ο οποίος βρίσκεται μόνιμα στην ετήσια λίστα των Lloyd’s List, με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, όπως επίσης και στην λίστα mononews100 του mononews.gr με τους πιο επιδραστικούς Eλληνες προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, σε παραγγελίες για έξι μεγάλα containerships μεταφορικής δυνατότητας 13.000 teu το καθένα, σε δύο ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας.

    Ο δικηγόρος (Avvocato στα Ιταλικά) που έφτιαξε όλα συμβόλαια των πλοίων μαθαίνω οτι ήταν ο Βαγγέλης Μπαιρακτάρης το γραφείο του οποίου εδρεύει στον Πειραιά. 

    Ερχεται το Intralot Coin; 

    Λοιπόν, όπως ξέρετε όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε φρενίτιδα με το Bitcoin και τα άλλα Crypto.  

    Αυτό που μαθαίνω είναι ότι στο παιχνίδι των κρυπτονομισμάτων ετοιμάζεται να μπει και η Intralot , του Σωκράτη Κόκκαλη

    Λέγεται ότι η εταιρεία σχεδιάζει ένα κρυπτονόμισμα το IntralotCoin το οποίο θα μπορoύν να το αλλάζουν με ευρώ οι παίκτες που χρησιμοποιούν τα συστήματά της στις λοταρίες ανά τον κόσμο.

    Τώρα εάν θα διαπραγματεύεται και στις αγορές δεν το γνωρίζω.

    Πάντως για να ξέρετε σήμερα υπάρχουν υπάρχουν περί τα 3.500 Cryptos που διαπραγματεύονται στις διάφορες πλατφόρμες και τα οποία έχουν ονομασίες όπως GalataSaray Fan Token με τιμή 4,41 ευρώ και market cap 18.7 εκατ. ευρώ και FC Barcelona Fan Token με τιμή 10,97 ευρώ και Market cap τα 21,3 εκατ. ευρώ.

    Η Φραγκίστα και ο δικηγόρος Παναγιωτόπουλος

    Τα παιδιά είναι νέα και ως εκ τούτου έχουν όλη την ζωή μπροστά τους. 

    Ο λόγος για τον Θανάση Παναγιωτόπουλο και την Στεφανία  Φραγκίστα. 

    Ο Θανάσης δικηγόρος επί των ναυτιλιακών, είναι εγγονός του Νανά Τσαλδάρη και γιος του Πάνου Παναγιωτόπουλου και της Μάουζυ Τσαλδάρη. Η Στεφανία είναι γόνος της γνωστής οικογένειας και σχεδιάστρια ρούχων. Τα δύο νεαρά παιδιά αρραβωνιάστηκαν και σύντομα λέγεται ότι έρχεται και ο γάμος.

    Τους πείθει ο Μπακογιάννης

    Πληροφορούμαι ότι σύντομα θα δοθεί στους πολίτες του Παγκρατίου ένα ακόμη «pocket park», στο πλαίσιο της ανάπλασης μικρών πάρκων που πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων. 

    Ο Κώστας Μπακογιάννης από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Πλατεία Κοτζιά κινητοποίησε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες ως χορηγούς προκειμένου να αλλάξει το προφίλ αρκετών συνοικιών της Αθήνας διότι καλά τα λεφτά του Δήμου αλλά καλύτερες οι χορηγίες των εταιρειών στην εποχή της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 

    Έτσι, μετά τα δύο πρώτα «pocket park» σε Κολωνό και Κυψέλη ήρθε η σειρά του Παγκρατίου και μαθαίνω ότι ακολουθούν κι άλλα… 

    Οι εταιρείες λειτουργούν αποκλειστικά ως χορηγοί, βάζουν δηλαδή τα λεφτά για την ανάπλαση κι μέχρι εκεί. 

    Την ανάπλαση στο Παγκράτι την πλήρωσε η Procter & Gamble. 

    ΤΑΙΠΕΔ: Η νέα επιτροπή, ο πρόεδρος και ο ρόλος του Σκυλακάκη

    Σύντομα ο νέος επικεφαλής του υπερ-ταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης, στο οποίο υπάγεται το ΤΑΙΠΕΔ, πρέπει να επιλέξει σε συνεργασία πάντα με το Μέγαρο Μαξίμου τον νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και τα μέλη της ειδικής επιτροπής που θα τρέξουν την αξιολόγηση των business plan που θα κατατεθούν προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι ενδιαφέρον έχουν επιδείξει πολλοί από πρώην μεγαλο-τραπεζίτες και στελέχη της αγοράς, οι οποίοι δεν πλευρίζουν τον Δημητριάδη αλλά τον Σκυλακάκη. 

    Διότι ο Θόδωρος κάνει κουμάντο στα του Ταμείου Ανάκαμψης και έχει απευθείας σύνδεση με τον Μητσοτάκη. 

    Οι αλλαγές και οι αποφάσεις αναμένεται να τρέξουν μέσα στις επόμενες 30 ημέρες και πληροφορούμαι ότι ήδη υπάρχει ουρά από ενδιαφερόμενους έξω από το γραφείο του Θόδωρου.

    Κουίζ: 

    Το πρώτο κύμα των καταγγελιών στο πλαίσιο του MeToo ολοκληρώθηκε…

    Αληθεύει ότι έρχονται νέες αποκαλύψεις για «κουλτουριάρη» ηθοποιό, σκηνοθέτη κλπ κλπ; 

    Είναι εκκεντρικός, λίγο ποιητής, λίγο λόγιος και αν επαληθευτούν οι φήμες λίγο απ` όλα…

    Ο mr tesla και το αλουμίνιο

    Όπως γνωρίζεται ο WIse man είναι παντού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Elon Mask της Tesla ετοιμάζεται να “βγάλει” αυτοκίνητο με 25.000 δολάρια το 2022 από το εργοστάσιο της Tesla στην Σανγκάη. 

    Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της Goldman Sachs αυτό είναι το χτύπημα της κόμπρας. 

    Θα αποτελειώσει τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.  

    Η τιμή των 25.000 δολαρίων είναι που θα κάνει το αυτοκίνητο ελκυστικό σε κάθε νοικοκυριό. 

    Όμως το μεγάλο μυστικό, είναι ότι η Tesla δεν έχει αντιπροσώπους αλλά δικό της δίκτυο σε όλο τον κόσμο και αυτή η κίνηση θα αποτελειώσει τους κινητήρες  diesel και ο κόσμος όλος θα οδεύσει τάχιστα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

    Πάμε και στο δια ταύτα αυτό που δεν περιμένει κανείς είναι ότι η ζήτηση για αλουμίνιο λόγω των ηλεκτρικών αυτοκίνητων θα αυξηθεί κατά 14 φορές σαν το νικέλιο και όπως λέει ο chief engineer της εταιρείας που έφτιαξε τα καινούργια ηλεκτρικά ταξί του Λονδίνου “διαλέξαμε το αλουμίνιο γιατί είναι 3 φορές ελαφρύτερο”.

    Ο Aggelo Tsangos και η Tesla

    Με δυνατές πλάτες κατεβαίνει η TESLA στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πηγές,  λέγεται Άγγελος (Ευάγγελος) Τσάνγκος.

    Οι Στέγγοι και τα δύσκολα ερωτήματα

    Δεν αναρωτιέται κανένας γιατί έχει αγοράσει η εισηγμένη εταιρεία Τεχνική Ολυμπιακή το 15% σε έξι καράβια, αντί για το 100% των πλοίων; 

    Από τον περασμένο Οκτώβριο, ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής έχει εξαγοράσει μειοψηφικά ποσοστά σε έξι  containerships, μέσω της Τ.Ο. Shipping Ltd, της εταιρείας που ίδρυσε πέρυσι με έδρα την Κύπρο και η οποία ανήκει κατά 100% στην T.O. International Holding Ltd., εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Στέγγου.

    Οι τιμές που τα αγόρασε  “είναι στον θεό” για καράβια ναυπήγησης του 2006. 

    Αλλά κανείς δεν ρωτάει τον Κωνσταντίνο Στέγγο και τον Γιώργο Στέγγο και τον Ανδρέα Στέγγο; 

    Αλλά το καλύτερο είναι, ρωτάνε σκωπτικά οι ειδικοί, όταν παίρνεις το 15% σε ένα καράβι τι περιμένεις; Πότε θα δώσει μέρισμα; Είναι μάλλον μια ανορθόδοξη πρακτική. λένε οι ειδικοί. 

    Η στήλη όμως έχει πολλά ερωτήματα καθώς για το 15% των έξι πλοίων, η εταιρεία έχει καταβάλει περίπου 8 εκατ. δολάρια.

    1. Ποιος είναι ο πωλητής;   Γιατί δεν ενημερώνει τους επενδυτές η εταιρεία ποιοι είναι οι πωλητές; Τι θέλει να κρύψει;  Είναι η Technomar Shipping που έχει μέτοχο τον Γιώργο Γιουρούκο που έχει συνεταίρο έναν εκ των αδελφών Στέγγου;  Εαν είναι η Technomar Shipping τότε αυτό σημαίνει ότι πουλάει ο ιδιώτης (δηλαδή ο Γιουρούκος και ο Στέγγος) και αγοράζει η εισηγμένη; 

    2. Ποια η σκοπιμότητα να αγοράζεις το 15% ενός καραβιού και μάλιστα τόσο παλιού; 

    3. Ο καημένος ο μέτοxος της Ολυμπιακης Τεχνικής τι έχει να περιμένει; Όταν ο βασικός μέτοχος πουλάει το Πόρτο Καρράς στα χαμηλά και αγοράζει το 15% των containers στα ψηλά.

    Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η συνεργασία έχει επεκταθεί στο μπαράζ εξαγορών που πραγματοποίησε τους τελευταίους τέσσερις μήνες η ναυτιλιακή του κ. Γιώργου Γιουρούκου, καθώς τα χαρακτηριστικά των πλοίων που απέκτησε είναι όμοια με αυτά στα οποία συμμετέχει η Τ.Ο. Shipping.

    Επίσης μόλις πρόσφατα δηλαδή στα τέλη Ιανουαρίου του 2021, η Τεχνική Ολυμπιακή αγόρασε το 85% από μια εταιρεία που εχει ενα container 9.800 TUE του 2006, με τιμή 33,5 εκατ.  δολάρια. 

    H Τεχνική Ολυμπιακή έδωσε προκαταβολή σε μετρητά 2,76 εκατ. δολάρια. Επίσης θα δώσει σε μετρητά επιπλέον  9,14 εκατ. δολάρια ενώ το υπόλοιπο ποσό έως τα 33,5 εκατ. δολάρια θα καλυφθεί με δάνεια.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.  Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.