• The Wiseman

    Πώς ο Μπόμπολας κινεί τα νήματα, η επόμενη αλλαγή στο banking και σε ποιο πριγκιπάτο λέγεται οτι είναι η φορολογική έδρα του Τράγκα

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο Ευρυτάνας απόλυτος άρχων της Ελλάκτωρ

    Η στήλη σας είχε ενημερώσει από τον Νοέμβριο ότι ο απόλυτος άρχων και στενός συνεργάτης των Ολλανδών της Reggeborgh ήταν (τότε) το αφεντικό και μέτοχος κατά 11,5% της Reds Χρήστος Παπαγιωτόπουλος. 

    Καθημερινά αποδεικνύει ότι είναι αυτός που κάνει κουμάντο εκ μέρους του βασικού μετόχου της Ελλάκτωρ εξ ου και τοποθετείται σε όλα τα διοικητικά συμβούλια των θυγατρικών, όπως έγινε και στην Ηλέκτωρ (ιδιαίτερα κρίσιμη για τις business των Ολλανδών στην Ελλάδα εταιρείας). 

    Ο Πολιτικός Μηχανικός Παναγιωτόπουλος εξ Ευρυτανίας είναι ήρεμων τόνων ωστόσο παλιοί και νέοι συνεργάτες του λένε πως όταν πιστεύει κάτι είναι αμετακίνητος και δεν ξεχνά… με ότι αυτό σημαίνει. 

    Ο ισχυρός ρόλος του Λεωνίδα σε όλο το «μαγαζί»

    Σε πελάγη ευτυχίας πλέει όπως μαθαίνω η οικογένεια Μπόμπολα μετά την επαναφορά τους στον κατασκευαστικό όμιλο. 

    Όπως έλεγε στην στήλη πηγή που τους ξέρει από πρώτο χέρι η νέα τροπή των πραγμάτων και η αποχώρηση των Καλλιτσάντσηδων είναι τόση σημαντική για τους Μπομπολαίους που δύναται να προσθέτει χρόνια και στον πατριάρχη της οικογένειας Γιώργο Μπόμπολα. 

    Στα σοβαρά τώρα: η επιστροφή του Λεωνίδα Μπόμπολα μέσω των Ολλανδών σχεδιάζεται εδώ και καιρό και πλέον ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλέκτωρ είναι έτοιμος να σηκώσει τα μανίκια και να τρέξει το μαγαζί… 

    Και όταν λέω μαγαζί δεν εννοώ μόνο την θυγατρική αλλά όλο, όπως μου λένε οι πάντα καλά πληροφορημένες για το θέμα πηγές μου. 

    Ο Λεό λοιπόν ήρθε για να μείνει και όπως σας ενημέρωσα την προηγούμενη εβδομάδα δεν πρόκειται να πουλήσει το 12,56% των μετοχών της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,79% 2,54 στους Ολλανδούς. 

    Μαζί θα τρέξουν το μαγαζί! 

    Η επόμενη αλλαγή είναι στην Εθνική

    Οι αλλαγές στις δύο θέσεις των υποδιοικητών της Τράπεζας της Ελλάδος ολοκληρώθηκαν – απομένουν απλώς τα τυπικά στην περίπτωση της Χριστίνας Παπακωνσταντίνου – και η στήλη πληροφορείται ότι η sort list με τους υποψηφίους για την θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ 0,28% 7,09 συρρικνώθηκε κι άλλο και όλα δείχνουν ότι ο «εκλεκτός» έχει κλειδώσει… 

    Είναι πράγματι πανεπιστημιακός, έχει εργασθεί στον χρηματοπιστωτικό τομέα και υπομονετικά περιμένει την τοποθέτησή του… 

    Όσο για τον νυν πρόεδρο Κώστα Μιχαηλίδη γνωρίζει ότι θα αντικατασταθεί και μάλλον ετοιμάζει τις διακοπές του για το καλοκαίρι όταν θα έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του. 

    Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και το Ταμείο Ανάκαμψης

    Ένας-ένας οι ισχυροί επιχειρηματίες ετοιμάζονται για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και όπως μαθαίνω το κινητό του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει γίνει το αγαπημένο τους νούμερο… 

    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος ήταν ξεκάθαρος για το θέμα στις δηλώσεις του στο Bloomberg όπου τόνισε ότι τα κεφάλαια του Ταμείου θα δώσουν ώθηση στις βιώσιμες δραστηριότητες του κατασκευαστικού τομέα με αιχμή την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων! 

    Και επειδή από αυτή τη στήλη τα μαθαίνετε πρώτοι ιδού οι νέες κατασκευαστικές business του ομίλου, τις οποίες θα διεκδικήσει όταν έρθει η ώρα: η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων. 

    Εξάλλου, το κονδύλι για την ενεργειακή αναβάθμιση θα φθάσει τα 3 δις ευρώ! No bad.

    Από τις Κάννες στην… Βουλή ο Γιώργος Τράγκας

    Ο Γιώργος Τράγκας (δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις) ανακοίνωσε ότι ιδρύει πολιτικό κόμμα με τον διακριτικό τίτλο: «Ελεύθεροι Δημοκράτες».

    Μαζί του θα είναι και ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έχει περάσει από όλα τα πολιτικά κόμματα της δεξιάς πολυκατοικίας τις τελευταίες δεκαετίες… (μην το σχολιάσω περαιτέρω).

    Λοιπόν, ο Τράγκας που χρωστούσε σε πιστωτικές κάρτες ασύλληπτα ποσά (και μάλιστα έβριζε από τα μικρόφωνα την τράπεζα που ζητούσε τα λεφτά της πίσω) αληθεύει ότι έχει φορολογική έδρα στην Γαλλία και δη στις Κάννες;

    Η ακόμα και στο διπλανό Μονακό;

    Καθώς είναι γνωστό από τον ίδιο ότι διαθέτει τουλάχιστον ένα σπίτι στις Κάννες. Μάλιστα κάποιες κακές γλώσσες λένε και για 2ο σπίτι επί γαλλικού εδάφους.

    Δεν ξέρω μια ερώτηση κάνω.

    Το μόνο βέβαιο είναι ότι διατηρεί ακίνητη περιουσία στην Γαλλική Δημοκρατία την οποία επισκέπτεται συχνά όπως έκανε και φέτος τα Χριστούγεννα που βρέθηκε στις Κάννες (όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες).

    Μάλιστα, τιμώντας το επάγγελμά του έκανε και ρεπορτάζ μέσω βίντεο που έδειχνε τους Γάλλους να κατακλύζουν τα εμπορικά καταστήματα, να κάνουν τα ψώνια τους καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι εκεί τα μέτρα στηρίζουν την οικονομία σε αντίθεση με τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης!!!

    Φυσικά πήγε στις Κάννες τα Χριστούγεννα του 2020 αφού πρώτα είχε “πιστολιάσει”, όπως λένε οι φίλοι του, την Τράπεζα Πειραιώς με κάτι πιστωτικές κάρτες.

    Όταν η τράπεζα ζήτησε πίσω τα λεφτά της, αυτός έβριζε από το πρωί μέχρι το βράδυ τους κακούς τραπεζίτες από τα μικρόφωνα του ραδιοφώνου που δούλευε τότε!!!

    Τράγκας
    Ο Γιώργος Τράγκας στις Κάννες τον Δεκέμβριο του 2020. Λέγεται οτι έχει στην κατοχή του πολυτελή κατοικία

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.  Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

     



    ΣΧΟΛΙΑ