• Ο ρόλος Μπουλούτα στην Άκτωρ Παραχώρησεις, η επιβεβαίωση του mononews για το ΤΧΣ, το… στυλό του Ψάλτη και η σχέση Βγενόπουλου-Μουνδρέα

    Η τοποθέτηση του Θύμιου Μπουλούτα στην θέση του προέδρου της ταλαίπωρης και προβληματικής Άκτωρ Παραχωρήσεις δεν είναι καθόλου τυχαία.

    the wise man
    image
    the wise man

    Άκτωρ: Βαθύ έλεγχο δείχνει η τοποθέτηση Μπουλούτα

    Η τοποθέτηση του Θύμιου Μπουλούτα στην θέση του προέδρου της ταλαίπωρης και προβληματικής Άκτωρ Παραχωρήσεις δεν είναι καθόλου τυχαία.

    Το προβληματικό παιδί του ομίλου Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,17% 2,60 όπως αποκαλείται εδώ και καιρό η Άκτωρ Παραχωρήσεις αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του οικονομικού ελέγχου που θα διενεργήσουν οι Ολλανδοί της Reggeborgh.

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Θύμιος Μπουλούτας θα αναλάβει δράση απ` αυτού καθώς η Grant Thornton θα τρέξει τη διαδικασία του εσωτερικού ελέγχου…

    Όπως καταλαβαίνετε το σήριαλ Άκτωρ Παραχωρήσεις θα έχει πολλές συνέχειες.

    Σύμβουλοι του Θύμιου στο έργο που ανέλαβε να φέρει εις πέρας οι δύο κατασκευαστές Γιόκαρης και Τούμπουρος (τα μάτια και τα αφτιά των Ολλανδών αλλά και του Λεωνίδα Μπόμπολα).

    ΤΧΣ: Ένα προδιαγεγραμμένο διαζύγιο και οι μετοχές Ξηρουχάκη

    Ο Αυστριακός Μάρτιν Τζούρντα αποτελεί πλέον παρελθόν για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η ονοματολογία για δίνει και παίρνει…

    Η στήλη σας ενημέρωνε σταθερά την προηγούμενη εβδομάδα για τις ραγδαίες εξελίξεις πέριξ του ΤΧΣ.

    Πληροφορούμαι ότι ο Τζούρντα μετά τις δηλώσεις του στο Bloomberg σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα ενοίκων της Οδό Νίκης και έλαβε το μήνυμα πως πρέπει να παραιτηθεί…

    Βέβαια, γνώριζε ότι δεν θα ανανεωνόταν η θητεία του απλά το θέμα επιταχύνθηκε.

    Οι υποψήφιοι για την θέση του CEO, αν και θα ακολουθήσει διεθνής διαγωνισμός είναι: ο νυν αναπληρωτής CEO Ηλίας Ξηρουχάκης, ο Ιορδάνης Αϊβάζης πρώην στέλεχος του ΟΤΕ και ο Ιταλός μέλος του Γενικού Συμβουλίου Marco Mazzucchelli.

    Το ερώτημα – βασικό και κρίσιμο – βέβαια είναι ποιος (κυβέρνηση, Θεσμοί) προτείνει ποιον;

    Όπως κι να `χει του Τζούρντα του τράβηξε το αυτί η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υφυπουργού Γ. Ζαββού και σύντομα το ΤΧΣ πλην του νέου CEO θα έχει και νέο ρόλο με την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του…

    Μαθαίνω ότι θα περιορισθεί στον επενδυτικό και μόνο ρόλο του.  Όσο για το ποιος θα είναι ο νέος CEO η στήλη συνεχίζει να ακούει ότι ο Ηλίας Ξηρουχάκης συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες!

    Alpha Bank: Οσονούπω η ανακοίνωση

    Χαριτολογώντας ένας δαιμόνιος φίλος της στήλης μου έλεγε ότι το μόνο που απομένει στην συμφωνία Alpha Bank – Davidson Kempner είναι να βρουν το κατάλληλο στυλό…

    Όπερ μεθερμηνευόμενο ότι τα νομικά κείμενα ολοκληρώθηκαν, αναγνώσθηκαν περισσότερες από τις προβλεπόμενες φορές και σύντομα – πολύ όμως – θα βγει και η επίσημη ανακοίνωση.

    Σήμερα, αύριο…

    Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, μιλάμε για την τιτλοποίηση 10,6 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων και την πώληση τουλάχιστον του 80% της Cepal, εκτιμάται ότι θα γίνει προς τα τέλη Μαρτίου.

    Μετά από αυτό ο CEO της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης θα τρέξει τα τελευταία βήματα του μετασχηματισμού, ο οποίος γίνεται παράλληλα με το deal όσο αυτό το χρονικό διάστημα.

    MigVivartia: Οι τελευταίες πινελιές του deal

    Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες της συμφωνίας μεταξύ MIG και CVC για την πώληση στο αμερικανικό fund της Vivartia.

    Με το τρόπο αυτό η MIG θα αποπληρώσει μέρος των δανείων της προς την τράπεζα Πειραιώς και τα υπόλοιπα παίρνουν μια χρονική παράταση κάποιων ετών.

    Μη ξεχνάτε ότι η MIG έχει στο χαρτοφυλάκιό της και την Attica, μόνο που τώρα δεν είναι εποχή για άμεση πώληση καθώς ο κορονωϊός έχει γονατίσει τα έσοδα…

    Αυτό όμως αναμένεται να αλλάξει από το καλοκαίρι, οπότε θα ξεκινήσει και πάλι η αναζήτηση επενδυτή.

    Η Πειραιώς θέλει να κλείσει ένα-ένα όλα τα μέτωπα στο πλαίσιο του νέου business plan που ετοιμάζει…

    Στο shipping ο υιός Βγενόπουλου

    Ρωτώντας τις πηγές μου για την υπόθεση της MIG στην κουβέντα πληροφορήθηκα ότι ο υιός του ιδρυτή της εταιρείας Ανδρέα Βγενόπουλου, Φίλιππος Βγενόπουλος ακολουθεί την δική του πορεία στον κλάδο του shipping και συγκεκριμένα εργάζεται ως broker εδώ και καιρό, στην εταιρεία George Moundreas & Company.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε απο τον 80χρονο σήμερα Γιώργο Μουνδρέα που είναι  ο πρόεδρος της εταιρείας. Στην George Moundreas & Company, CEO είναι ο Παύλος Μουνδρέας και αντιπρόεδρος ο Βασίλης Μουνδρέας.

    H εταιρεία τα γραφεία της οποίας είναι στο Μαρούσι, ανήκει στον εξάδελφο του εφοπλιστή Νίκου Μουνδρέα της NG Moundreas.

    doValue: Πήρε το Icon, μάχη για το Frontier

    Το δίδυμο Καλαντώνη-Πανούση πήραν ως επικεφαλής της doValue τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων Icon.

    Το πακέτο το απέκτησε η Bain από την Εθνική Τράπεζα.

    Η πραγματική όμως μάχη μεταξύ των εταιρειών διαχείρισης θα δοθεί για το project Frontier της Εθνικής, το οποίο θα πουληθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

    Και τότε θα αρχίσει η μάχη από την πλευρά των εταιρειών διαχείρισης.

    Κουιζ:

    Εισηγμένη εταιρεία από τις πιο δυνατές στην ενέργεια μου λένε ότι σε λίγες ώρες θα ανακοινώσει ένα μεγάλο νέο. Εν αναμονή λοιπόν…

     

    Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.  Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.