array(0) {
}
        
    
Menu
-0.33%
Τζίρος: 173.56 εκατ.

Γουόρεν Μπάφετ: Ποια είναι η γυναίκα που τον δίδαξε πώς χτίζεται μια «αυτοκρατορία»

            
The Wiseman

Οι super μετοχές και τα μεγάλα ράλι, το deal ΓΕΚ-ΜΟΗ, το «θαύμα» της νονάς Βρεττού, στο 1,5 εκατ. η χορηγία Τσάκου, η αποφοίτηση στον Μωραΐτη, η νέα επένδυση της Τραυλού, και γιατί ο Καραφωτάκης πρέπει να πληρώσει 14,5 εκατ. ευρώ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 10.07.2025
Η νέα λάμψη στις τράπεζες, το μυστικό της Metlen, ο πόλεμος Μεγάλου-Ψάλτη, ο «κόκκινος» Τσάκος, το MAGA του Εξάρχου, πόσα έδωσε o Π. Διαμαντίδης στον πεθερό Βακάκη, και ο Αργυρός guest στο γάμο του
ΕΠΟΜΕΝΟ • 14.07.2025
Τι συμβαίνει με Eurobank, Optima και Credia, τα σχέδια και οι φήμες σε ΓΕΚ, Aktor, ΑΒΑΞ, ποιοι «μαύρισαν» τον Τόλη τον Α’, το νέο σκάνδαλο στις Σπέτσες και πόσο κόστισε το πάρτι Κούστα

Super μετοχές

Αγαπητοί αναγνώστες, για μια ακόμα συνεδρίαση, η αγορά έδωσε μυθικά κέρδη.

Η άνοδος διαχύθηκε σε πολλές μετοχές στο ταμπλό σε σημείο που πλέον η επενδυτική κοινότητα προβληματίζεται.

Ο προβληματισμός αφορά το συνεχόμενο ράλι, χωρίς διόρθωση, ειδικά στις τράπεζες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με μικρά κέρδη στις 1.968 μονάδες, ο DAX υποχώρησε οριακά κατά 0,38%, ενώ ράλι είχαμε στον FTSE 100 που έκλεισε στο +1,23%.

O DJ βρέθηκε πέριξ των 44,650 μονάδων, ενώ ο S&P 500 έκανε ρεκόρ όλων των εποχών στις 6.280 μονάδες.

Οι μετοχές που θριάμβευσαν και ανήκουν στον FTSEASE 25 ήταν η AKTOR που έκλεισε στα 5,70 ευρώ με σούπερ κέρδη 6,34%, η Εθνική που έκλεισε στα 12,10 ευρώ στο +3,37%, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ στα 6,57 ευρώ στο +2,57%, η Πειραιώς που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 6,55 ευρώ με κέρδη 2,15%, η ΕΛΧΑ που έκλεισε στα 2,7 ευρώ, η EUROBANK στα 3,15 ευρώ με κέρδη 1,51% και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που έκλεισε στα 20,92 με κέρδη 1,45%

Ρεκόρ 52 εβδομάδων είχαμε σε μεγάλες μετοχές σε Eurobank, Εθνική, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Πειραιώς, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, AKTOR και CENERGY.

Επίσης από τις μικρότερες μετοχές ρεκόρ έκαναν η ΙΛΥΔΑ, ο Ικτίνος, η Briq Properties, η ONYX, o Παπουτσάνης κ.λπ.

Μοναδική εξαίρεση στις τράπεζες που έγραψαν αρνητικό πρόσημο ήταν οι Alpha Bank , Credia Bank (τέως Αττικής) και Optima, η κάθε μια για διαφορετικούς λόγους.

 

ΓΕΚ – Μότορ Όιλ: To big deal των ισχυρών

Τώρα για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η συμφωνία με τη Motor Oil είναι σπουδαία.

Οι Όμιλοι Motor Oil και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσαν την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για τη συνένωση των δραστηριοτήτων τους στην προμήθεια ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μονάδες φυσικού αερίου. Αναλυτικότερα, η Motor Oil θα εισφέρει το 100% της nrg (Εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων της ηλεκτροκίνησης, e-mobility (InCharge) και micro-mobility, Automotive Solutions), και το 50% της Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής.

Το σημαντικό είναι ότι η ΓΕΚ θα πάρει και 128 εκατ. ευρώ μετρητά από την συναλλαγή.

Χθες η μετοχή έκλεισε μια ανάσα από τα 21 ευρώ με όγκο συναλλαγών τα 285.000 χαρτιά.

 

Aktor: O MAGA (S) Εξάρχου

Η Aktor είναι γεγονός ότι είχε μείνει στα επίπεδα των 5 με 5,40 ευρώ αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα να μην έχει ευνοηθεί από το ράλι των αγορών, τους τελευταίους μήνες.

Χθες όμως μετοχή ξέσπασε και έκλεισε στα 5,70 με τεράστιο όγκο συναλλαγών τα 925.000 χαρτιά.

Δεν θα παραξενευθώ εάν το ράλι συνεχιστεί και σήμερα προς στην περιοχή των 6 ευρώ.

Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, σύμφωνα με το αφεντικό του ομίλου, Αλέξανδρο Εξάρχου, ο στόχος για το 2025 είναι 1,48 δισ. κύκλος εργασιών και 200 εκατ. EBITDA.

Και το 2026 να δώσει μέρισμα.

Ο κ. Εξάρχου φρόντισε να υπενθυμίσει επίσης ότι η ΑΚΤΩΡ διαθέτει σήμερα τα περισσότερα δημόσια έργα στην αγορά, ενώ αν προστεθούν και οι παραχωρήσεις, σε ένα χρόνο θα κατέχει το μεγαλύτερο πραγματικό ανεκτέλεστο έργων.

Και ένα τελευταίο.

Όπως μου λένε το MAGA, το νέο σύνθημα του ΕΞΑΡΧΟΥ «We are making Aktor great again», δηλαδή «Ξανακάνουμε την ΑΚΤΩΡ σπουδαία», άρεσε πολύ στην επενδυτική κοινότητα.

Not bad at all για τον επίμονο και ικανό (MAGA) Εξάρχου.

 

ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Για τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχετε ενημερωθεί αρμοδίως.

Στις 3 Ιουλίου σας είπαμε ότι η μετοχή (που την προηγουμένη ημέρα είχε κλείσει στα 6,11 ευρώ) εάν υπερβεί το όριο των 6,20 ευρώ , τότε ανοίγει ο δρόμος για τα 7,20 ευρώ,.

Χθες η μετοχή έκλεισε στα 6,57 ευρώ με κέρδη 2,50%.

 

Ο Παπασταύρου με 2 Επιτρόπους στο Άαλμποργκ

Ιδιαίτερα αναβαθμισμένος ο ρόλος της Ελλάδας στον τομέα του περιβάλλοντος, καθώς συμμετέχει ενεργά και συνδιαμορφώνει τις ευρωπαϊκές θέσεις για την πράσινη μετάβαση.

Αυτό το θετικό momentum συνεχίζει και στην Προεδρία της Δανίας που ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο ΥΠΕΝ Σταύρος Παπασταύρου βρίσκεται από χθες -συνοδευόμενος από τον ΓΓ του Υπουργείου, Πέτρο Βαρελίδη- στη Δανία, όπου λαμβάνει χώρα το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε.

Μάλιστα, στο περιθώριο αυτού είχε την ευκαιρία να βρεθεί ξανά με τον καλό του φίλο (έχουν συναντηθεί 3 φορές τους τελευταίους 4 μήνες) Επίτροπο Κλίματος, Μηδενικού Ισοζυγίου Εκπομπών και Καθαρής Ανάπτυξης, Βόπκε Χούκστρα.

Στη συνέχεια, είχε εκ νέου διμερή συνάντηση με την Επίτροπο Περιβάλλοντος και Ανθεκτικότητας των Υδάτων, κα Roswall, με την οποία συνομίλησαν για αρκετή ώρα για τον κίνδυνο λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας και άλλες χώρες της Μεσογείου και κοινές δράσης αντιμετώπισης.

 

Alter Ego Media

Tην επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, μέσω επανεπένδυσης μερίσματος οικονομικής χρήσης 2024, ανακοίνωσε η ALTER EGO MEDIA A.E., με το συνολικό ποσό της επανεπένδυσης να ανέρχεται σε €4.605.476,40.

Συγκεκριμένα, 396 μέτοχοι της εταιρείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο Πρόγραμμα Επανεπένδυσης Μερίσματος, επιλέγοντας να μετατρέψουν τα δικαιούμενα μερίσματά τους σε νέες μετοχές, αντί να τα λάβουν σε μετρητά.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αντιστοιχεί στο 85% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.

Χθες η μετοχή έκλεισε στα 4,42 ευρώ.

 

Έρχεται Big Deal;

Αγαπητοί φίλοι, στην αγορά ψιθυρίζεται ότι επίκειται κάποιο σοβαρό deal που αφορά την γνωστή γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ που σήμερα ανήκει στο fund CVC.

Αγοράστρια φέρεται να είναι εισηγμένη εταιρεία, ιδιαίτερα δραστήρια μεταξύ άλλων, στον χώρο των τροφίμων, στο cyber security, στο retail κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι προ ολίγων μηνών είχε γίνει και πάλι προσπάθεια να πωληθεί η Δέλτα Τροφίμων ΑΕ, αλλά απέτυχε.

Στις συζητήσεις συμμετείχε ο όμιλος των εταιρειών του προέδρου του ΣΕΒ κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, όμως οι δυο πλευρές δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στο τίμημα.

Η πρόταση του κ. Θεοδωρόπουλου που υπέβαλε στον μέτοχο της ΔΕΛΤΑ Τροφίμων ΑΕ ήταν μέσω της Μεβγάλ ΑΕ – στην οποία ο πρόεδρος του ΣΕΒ κατέχει το 25% – και ήταν ύψους 170 εκατ. ευρώ.

Αντιθέτως το CVC ζητούσε «αδιαπραγμάτευτα» 300 εκατ. ευρώ.

Η απόσταση ήταν μεγάλη κι ως εκ τούτου οι διαπραγματεύσεις ήταν πλέον ανώφελες.

Τα δύο μέρη αποσύρθηκαν από την συζήτηση.

 

Η Παληαρούτα στο Ενέργειας

Αγαπητοί φίλοι, σε λίγες ώρες ανακοινώνεται ότι η ταλαντούχα Δέσποινα Παληαρούτα, θα γίνει Γενική Γραμματέας στο Υπουργείο Ενέργειας.

Η Παληαρούτα φαίνεται να είναι επιλογή του υφυπουργού Νίκου Τσάφου.

Τώρα, στη θέση της Παληαρούτα που ήταν ΓΓ Μεταφορών θα πάει ο νυν πρόεδρος του Κτηματολογίου, Στέλιος Σακαρέτσιος.

Επίσης φαίνεται ότι αποχωρεί και ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αποβλήτων και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) Θανάσης Δαγούμας.

Για τη θέση του φαίνεται να προορίζεται ο ικανός Άκης Αϊβαλιώτης, νυν ΓΓ του Ενέργειας.

Ακούω ότι και τα τρία πρόσωπα είναι ιδιαίτερα άξια.

 

Το «θαύμα» της επίμονης Ελένης Βρεττού

«Έχω να πω πολλά γιατί αυτά τα τρία χρόνια κάναμε πολλά», ξεκίνησε την ομιλία της η Ελένη Βρεττού στη χθεσινή γενική συνέλευση της Attica Bank, η οποία πλέον παίρνει το όνομα CrediaBank.

Και θυμήθηκε τις πολλές επιφυλάξεις της αγοράς απέναντι στο εγχείρημα που είχε αναλάβει. «Μας έλεγαν πως είναι αδύνατον να τα καταφέρουμε, πως είμαστε πολύ μικροί, πως είναι αδύνατον να επιστρέψουμε στην κερδοφορία.

Και τώρα που τα καταφέραμε οι επιφυλάξεις συνεχίζονται και μας λένε πως είμαστε μικροί για να ανταγωνιστούμε τους γίγαντες της αγοράς, όμως ξεχνάνε πως καμία τράπεζα δεν γιγαντώθηκε σε μία μέρα…

Μέσα σ αυτά τα τρία χρόνια περάσαμε από τα 88 εκατ. ευρώ ζημιές σε 44 εκατ. ευρώ κέρδη», είπε η Ελένη Βρεττού.

Και όλοι συμφώνησαν ότι η επιμονή της, το στρατηγικό πλάνο που έφτιαξε και υλοποιεί, η εμπιστοσύνη του μεγαλομετόχου, δηλαδή της Thrivest και η στήριξη του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, έφεραν αυτό το μικρό, αλλά άκρως σημαντικό τραπεζικό θαύμα.

 

CrediaBank: H «νονά» και γιατί επέλεξε αυτό το όνομα

– Ποιος βρήκε το όνομα, ρωτήθηκε σε πηγαδάκι δημοσιογράφων, ο Αλέξανδρος Εξάρχου, εκπρόσωπος της Thrivest, που είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας.

– Η Ελένη, ήταν η απάντηση, δείχνοντας τη CEO της τράπεζας, αλλά και συνοδοιπόρο του στη ζωή.

Μάλιστα, μαθαίνω ότι τρία ήταν τα ονόματα (πρόταση της εταιρείας V+O των Βαρβιτσιώτη-Ολύμπιου) που μπήκαν στην short list μέχρι να επιλεγεί το Credia.

Από αυτά που «έπαιξαν» δυνατά ήταν και το Act Bank, αλλά τελικά δεν επελέγη, καθώς δεν άρεσε στη Βρεττού.

Όπως παραδέχτηκε η κ. Βρεττού, καταλήξαμε στο όνομα εδώ και 8 μήνες.

Και καταφέραμε να το κρατήσουμε μυστικό από όλους.

Το δύσκολο ήταν ότι το νέο όνομά μας δεν έπρεπε να παραπέμπει σε όνομα άλλης τράπεζας.

Το Credia ενσωματώνει το πνεύμα, τη στιβαρότητα, την αξιοπιστία της τράπεζας και φέρνει φρέσκο αέρα.

Πράσινο και γαλάζιο δεν έχει στο logo της άλλη τράπεζα και ο κύκλος συμβολίζει το C και Β (CrediaBank).

Αποπνέει αισιοδοξία και sustainability.

Το rebranding ξεκινά άμεσα με το νέο όνομα στις ταμπέλες των 65 καταστημάτων και στα ΑΤΜ της τράπεζας, και μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί και η αντικατάσταση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Ενώ το πρώτο κατάστημα με προδιαγραφές Credia θα είναι αυτό στην οδό Σκουφά…

 

Έχουμε δουλειά

Όταν ξεκίνησε η Ελένη Βρεττού τη μίνι ενημέρωση των δημοσιογράφων, με το πέρας της συνέλευσης, τα στελέχη της τράπεζας έφυγαν από την αίθουσα και κάποιος σχολίασε:

– Γιατί φεύγουν φοβούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις;

– Άστους να φύγουν, έχουμε δουλειά, πρέπει να πιάσουμε τους στόχους του 2025, είπε ο Ελένη Βρεττού και όλοι γέλασαν…

 

Placement μέσα στο 2026

Η Ελένη Βρεττού αποκάλυψε ότι εντός του 2026 θα ληφθούν οι αποφάσεις για placement όταν λήξει η περίοδος δέσμευσης των μετόχων και λυθεί το θέμα της διασποράς των μετοχών.

«Είμαστε στο 9,5% και πρέπει να φθάσουμε το 15%. Ωστόσο, με βάση τη συμφωνία των μετόχων που πέρασε και από την Βουλή για ένα χρόνο απαγορεύεται να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση με στόχο την αύξηση της διασποράς.

Η περίοδος λήγει την 4η Δεκεμβρίου 2025, θα αιτηθούμε παράταση και θα συμμορφωθούμε.

Ήδη, εξετάσουμε μια σειρά από κινήσεις επ’ αυτού», επισήμανε χαρακτηριστικά η πολυτάλαντη τραπεζίτης.

 

Κυριακούλης: Νέα μεγαλεπήβολα σχέδια

Μια εταιρεία από τις μικρές αλλά πολλά υποσχόμενη φαίνεται να είναι η Κυριακούλης.

Μετά την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της οικογένειας Τζώρτζη, όπως μαθαίνω, θα αλλάξουν πολλά.

Καταρχήν θα οριστεί νέα διοίκηση υπό τον τραπεζίτη Γιώργο Κουτσό, ενώ ενεργό ρολό θα έχει ο Φάνης Κυριακούλης και ο Ρήγας Τζώρτζης.

Οι νέοι μέτοχοι είναι αποφασισμένοι να μετεξελίξουν την εταιρεία και να την μεγαλώσουν με ταχύτατα βήματα.

Στους σχεδιασμούς τους υπάρχουν οι αγορές νέων καταμαράν αλλά και να φέρουν κοντά στην εταιρεία νέους πελάτες που είναι φανατικοί του γιωτινγκ με συγκεκριμένες ενέργειες μάρκετινγκ.

Αυτό το οποίο δεν θα γίνει, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον, είναι να τοποθετηθεί η Κυριακούλης, στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Επίσης η εταιρεία θα αλλάξει ονομασία.

Να σημειωθεί ότι η μετοχή (η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 9,6 εκατ. ευρώ) έκλεισε στα 1,255 ευρώ, με μεγάλο όγκο συναλλαγών τα 363.000 τεμάχια τα εκ των οποίων τα 340.000 ήταν σε πακέτα.

 

Helikon

Χθες ανακοινώθηκε ότι το fund Helikon έχει πουλήσει σημαντικό κομμάτι της θέσης του στην Eurobank, σε σημείο που να έχει υποχωρήσει κάτω του 5%.

Αυτό που ψυχανεμίζονται είναι ότι σιγά σιγά θα αποχωρήσει τελείως από την τράπεζα, καθώς αυτή είναι η πάγια στρατηγική όλων των funds που έχουν παρόμοια επενδυτικά χαρακτηριστικά.

 

Άκτωρ – Άβαξ πήραν έργο 105 εκατ. ευρώ στην Καρδίτσα

Με την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΑΒΑΞ στο τιμόνι, το μεγάλο αρδευτικό έργο στην Καρδίτσα βάζει μπρος.

Η κοινοπραξία ανακηρύχθηκε οριστικός ανάδοχος για την αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό του δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, έργο που θα καλύπτει 115.000 στρέμματα στον θεσσαλικό κάμπο.

Το έργο θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ, με προϋπολογισμό 105 εκατ. ευρώ, ενώ 34,2 εκατ. ευρώ έρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Περιλαμβάνει 789 χλμ. αγωγών, νέα υδροληψία και υπόγεια δίκτυα.

Εφόσον οι υπογραφές τρέξουν και οι εργασίες ξεκινήσουν οι πρώτοι αγροτικοί τομείς θα ποτίζονται με το νέο σύστημα μέσα στους επόμενους 16–18 μήνες, ενώ ολόκληρο το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

 

Η Μελίνα Τραυλού θα επενδύσει και σε ξενοδοχείο στην Αθήνα…

Την είδηση ότι η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, συμμετέχει σε ένα επενδυτικό σχήμα, που αγόρασε το ξενοδοχείο Ακτή Μύρινα στη Λήμνο, που ανήκε στην οικογένεια του Γιώργου Δαλακούρα, το διαβάσατε πριν από λίγες ημέρες στο mononews.

 

Σήμερα, θα σας δώσω μια άλλη, φρέσκια είδηση: Η Μελίνα Τραυλού, είναι ενθουσιασμένη με την νέα της δραστηριότητα και ενδιαφέρεται, όπως ακούγεται, να αγοράσει ξενοδοχείο στην Αττική.

Πάντως, από ό,τι μαθαίνω, το ενδιαφέρον της Μελίνας Τραυλού και των συνεργατών της επικεντρώνεται στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτός και αν στραφούν τελικά προς το παραλιακό μέτωπο που να διαθέτει και μαρίνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην αγορά του ξενοδοχείου Ακτή Μύρινα, στο επενδυτικό σχήμα, συμμετέχουν η Μελίνα Τραυλού, ο Λιβανέζος Ralph Yazbeck, οικογένεια Οδυσσέα Κυριακόπουλου, Πέτρος Παππάς και Γιάννης Κοιλάκος.

 

…Και η απρόοπτη συνάντηση με τους αδελφούς Αγγελόπουλους

Η Μελίνα Τραυλού είχε καλέσει χθες το μεσημέρι σε φιλικό γεύμα ορισμένους δημοσιογράφους του ναυτιλιακού ρεπορτάζ στο εστιατόριο «Μήλος» που λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας.

Κάποια στιγμή, εμφανίστηκε στο «Μήλος», πρώτος ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και λίγο αργότερα, ο αδερφός του Γιώργος Αγγελόπουλος.

Τα δύο αδέρφια, τα περίμενε η μητέρα τους Άννα -Μαρία Παπαδημητρακοπούλου για να γευματίσουν μαζί.

Η τυχαία συνάντηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με τη Μελίνα Τραυλού στάθηκε αφορμή να φωτογραφηθούν και να ανταλλάξουν μερικές κουβέντες σχετικά με την συνεργασία της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τον όμιλο Τσάκου και το νερά ArrenA.

 

O δημοσιογράφος του mononews, Σάββας Αθανασίου με τους αδερφούς Αγγελόπουλους και την Μελίνα Τραυλού, χθες στον «Μύλο»
O δημοσιογράφος του mononews, Σάββας Αθανασίου με τους αδερφούς Αγγελόπουλους και τη Μελίνα Τραυλού, χθες στο εστιατόριο «Μήλος»

 

Φειδωλός και προσεκτικός ο… πρωτάρης Αχιλλέας Κανάρης

Σαν… έτοιμος από καιρό εμφανίστηκε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ο νέος CEO της Vodafone, Αχιλλέας Κανάρης, ο οποίος μίλησε για τους στόχους της εταιρείας την επόμενη πενταετία, όντας φειδωλός στον σχολιασμό του αναφορικά με τον ανταγωνισμό και την είσοδο της ΔΕΗ.

Ο κ. Κανάρης αρκέστηκε να πει ότι η Vodafone οφείλει να είναι ανταγωνιστική και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των υπόλοιπων παικτών και δεν θα είναι αυτή που θα ξεκινήσει πόλεμο τιμών.

Η Ελλάδα δεν είναι χώρα που χωράνε πολλοί παίκτες και όπως είπε «ο οικονομικά ισχυρότερος θα επιβιώσει».

Φυσικά μίλησε για τον άνισο ανταγωνισμό και την υψηλή φορολογία που καλούνται να πληρώνουν οι εταιρείες με έδρα την Ελλάδα συγκριτικά με τους διεθνής παίκτες (Netflix, Disney+, Starlink), σημειώνοντας ότι υπάρχει συζήτηση σε επίπεδο ΕΕ προκειμένου αυτή η κατάσταση, η οποία είναι δαπανηρή για τους παρόχους, να σταματήσει να υφίσταται.

Φυσικά ξεκαθάρισε ότι το Group ποντάρει στην Ελλάδα και έκοψε κάθε συζήτηση περί πώλησης, τονίζοντας ότι θα επιταχυνθούν οι επενδύσεις στη χώρα.

Στα σημαντικά, το 5G SA αναμένεται τέλος του έτους, οι εξαγορές, κυρίως σε μικρές εταιρείες ICT είναι στο πλάνο, ενώ ενδιαφέρεται και για είσοδο στην αμυντική βιομηχανία.

 

Συστάθηκε η εταιρεία για το επενδυτικό fund του Υπερταμείου

Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών.

Αυτό είναι το όνομα της νέας εταιρείας που συστάθηκε και είναι η θυγατρική του Υπερταμείου.

Την Πέμπτη στο ΓΕΜΗ ανέβηκε η σύσταση της εταιρείας που έχει κεφάλαιο 303.500.000 ευρώ και σκοπός της είναι οι δραστηριότητες διαχείρισης κεφαλαίων δηλαδή προώθηση, χρηματοδότηση και/ή συγχρηματοδότηση επενδυτικών δραστηριοτήτων με αναπτυξιακό χαρακτήρα, οι οποίες θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και προοπτικές δημιουργίας υπεραξιών.

Η εταιρεία θα επενδύει σε τομείς υψηλής αναπτυξιακής προτεραιότητας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας παράλληλα τη μόχλευση πρόσθετων επενδύσεων, ιδίως μέσω της κινητοποίησης κεφαλαίων από τον ιδιωτικό και/ή δημόσιο τομέα, ή άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Οι κλάδοι που θα επενδύει είναι αιχμής με στρατηγική προτεραιότητα, όπως επενδύσεις πράσινης μετάβασης, κυκλικής οικονομίας, μπλε οικονομίας και τεχνολογικού και ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και στρατηγικών και κρίσιμων ορυκτών πρώτων υλών, ενεργειακές επενδύσεις και στις αντίστοιχες υποδομές και δίκτυα, κλάδους μεταφορών και συναφών υποδομών, τεχνολογικούς κλάδους και επενδύσεις τεχνολογιών κατανεμημένου καθολικού (blockchain) και τεχνητής νοημοσύνης, και αναπτυξιακές και τεχνολογικές υποδομές.

Το διοικητικό συμβούλιο στο ελληνικό επενδυτικό Ταμείο είναι εδώ και καιρό γνωστό. Δηλαδή: Γεώργιος Κοφινάκος, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Στέλιος Φράγκος Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος Μάρκος Καμχής, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Μη εκτελεστικό Μέλος (Nominee Director Υπερταμείου).

Εδρα της εταιρείας αυτή του Υπερταμείου, δηλαδή η Καραγεώργη Σερβίας 4.

 

Πόσα έδωσε ο Τσάκος για χορηγία στον Ολυμπιακό…

H συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης για τη χορηγία της εταιρείας ΑρρένΑ του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, στη φανέλα του μπασκετικού Ολυμπιακού, τα είχε όλα.

Πολύ ερυθρόλευκα χρώματα, πολύ συναίσθημα και υποσχέσεις για μια μεγάλη εφοπλιστική συμμαχία Τσάκων – Αγγελόπουλων για χάρη της μεγάλης τους αγάπης, του Ολυμπιακού.

Αυτό που δεν είχε ήταν το ποσό της χορηγίας που θα δώσει το νερό ΑρρένΑ, καθώς ο Νίκος Τσάκος το χαρακτήρισε άκρως εμπιστευτικό.

Επειδή περιμένω με αγωνία, ως… βαμμένος Ολυμπιακός, μεγάλες μεταγραφές, ρώτησα να μάθω το ποσό και σας το λέω.

Για κάθε χρόνο από τα τρία που θα βρίσκεται το σήμα ΑρρένΑ κάτω από τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, ο Τσάκος θα δίνει 1,5 εκατ. ευρώ, συνολικά 4,5 εκατ. δηλαδή.

Για την ιστορία η χορηγία της Aktor στον Παναθηναϊκό είναι 2 εκατ. το χρόνο για μια εξαετία.

Not bad θα έλεγα εγώ, αν σκεφτεί κανείς ότι πολλά ακούγονται για τη μελλοντική θέση του εφοπλιστή στον Ολυμπιακό.

Γιατί αν τα 4,5 εκατ. ευρώ είναι η αρχή, ένα είδος… προκαταβολής, για την εμπλοκή Τσάκου και μετοχικά, τότε είναι μια χαρά.

Άλλωστε, το νερό ΑρρένΑ τώρα μπαίνει δυναμικά για να διεκδικήσει μερίδιο στην αγορά.

Έχει σήμερα το 1% και κάνει τζίρο κοντά στα 7,5 εκατ. ευρώ, οπότε μια χαρά είναι η χορηγία.

Να ευχηθώ εγώ ότι το 1,5 εκατ. για φέτος θα μπορούσε να είναι το μισό συμβόλαιο του… παιχταρά Βασίλιε Μίσιτς;

 

….Και το σχέδιο για το Red ArrenA

Να συνεχίσω για τα άκρως ενδιαφέροντα γεγονότα στον μπασκετικό Ολυμπιακό και να σημειώσω κάτι που σας προτρέπω να το θυμάστε: Ότι η χορηγία είναι τριετής, δηλαδή τελειώνει 2028-2029 οπότε και πιθανότατα (εφόσον πάρει το ΣΕΦ τώρα ο Ολυμπιακός) η ομάδα θα έχει σύγχρονο γήπεδο.

Που θα λέγεται… Red ArrenA, όπως (τυχαία;) ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Τσάκος.

Δηλαδή, το νερό της οικογένειας Τσάκου να «βαφτίσει» το κλειστό γήπεδο μπάσκετ μετά την ανακαίνιση; Με ποσά πολύ μεγαλύτερα από τα σημερινά;

Εγώ γιατί πιστεύω ότι δεν κάνουν τίποτε τυχαίο αυτοί οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς;

Κι ότι ακόμη και η επιλογή του ονόματος ΑρρένΑ για ένα εξαιρετικό νερό από τον Γράμμο, δεν ήταν τυχαία και πιθανότατα να υπήρχε ένα στρατηγικό σχέδιο εμπλοκής στον Ολυμπιακό από πέρυσι, που ωρίμασε τώρα και θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια;

 

Ο Δαγούμας, η Κομισιόν και το «Picasso» της Protergia

Στην αρωγή της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας (DG Energy) και του Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών (ACER) κατέφυγε ο Θανάσης Δαγούμας της ΡΑΑΕΥ ώστε να πάρει οριστική και δεσμευτική γνωμοδότηση του «συνδρομητικού» τιμολογίου Picasso που παρουσίασε η Protergia στα τέλη Μαΐου και έχει προκαλέσει διχογνωμίες.

Όπως σας έχουμε γράψει ήδη στο wiseman από τις 2 Ιουνίου («Η έρευνα για το Protergia Picasso…» και «Πώς λειτουργεί η σταθερή μηνιαία χρέωση») πρόκειται για ένα νέο προϊόν στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Επιχειρεί να εδραιώσει στον κλάδο την αντίληψη της σταθερής μηνιαίας χρέωσης, η οποία δεν εξαρτάται από την εποχική διακύμανση της κατανάλωσης ή την αστάθεια των τιμών.

Ουσιαστικά το προϊόν θέλει να προσεγγίσει τον καταναλωτή που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής αγοράς, αλλά μόνο νοιάζεται για τελικό ποσό που πληρώνει κάθε μήνα στο λογαριασμό του.

Οι ανταγωνιστές της Protergia αντέδρασαν λέγοντας πως «το Picasso δεν συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές των σταθερών τιμολογίων όπως ορίζονται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο και εξειδικεύονται με μεταγενέστερες ερμηνευτικές κατευθυντήριες γραμμές της Ρυθμιστικής Αρχής».

O κος Δαγούμας και η ΡΑΑΕΥ που ανέλαβαν υποχρεωτικά να απαντήσουν, δεν έβγαλαν ή δεν θέλησαν να βγάλουν πόρισμα και το διαβίβασαν σε Κομισιόν και Ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Αρχές.

Τώρα κυρίως η DG Energy θα κληθεί να απαντήσει κατά πόσον το προϊόν θα πάρει τον επίσημο χαρακτηρισμό «σταθερό» τιμολόγιο και κατά συνέπεια θα περιλαμβάνει ρήτρα πρόωρης αποχώρησης όπως έχει αποφασιστεί από την εταιρεία. Η απάντηση θα είναι κρίσιμη αφού θα το εντάξει ε χρωματική κατηγορία τιμολογίου.

Υπάρχει επίσης και το βασικό ερώτημα περί διαφάνειας.

Η ΡΑΑΕΥ έχει προβληματισμό με την «ενιαιοποίηση», δηλαδή εάν κάτω από μία τιμή μπορούν να ενταχθούν το ανταγωνιστικό σκέλος μαζί με το ρυθμιζόμενο σκέλος (σ.σ. εισφορές υπέρ ΑΠΕ και άλλων) του τιμολογίου.

Όπως μας έλεγαν χθες άνθρωποι πολύ κοντά στο Θανάση Δαγούμα και τον Τομεάρχη Ενέργειας της Αρχής Δημήτρη Φούρλαρη, το ευρωπαϊκό πλαίσιο προβλέπει πως για λόγους διαφάνειας στους λογαριασμούς ρεύματος θα πρέπει να γίνεται αναλυτική καταγραφή των διάφορων παραγόντων της τελικής επιβάρυνσης.

Επομένως, θα πρέπει να αποτυπώνεται ξεχωριστά το ύψος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων (και αυτών επιμερισμένων ανά κατηγορία), όπως και το ποσό που αφορά τις ανταγωνιστικές χρεώσεις.

Η εκτίμηση του wiseman είναι πως πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα που θα κρίνει το μέλλον του ανταγωνισμού και τις χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος για περίπου 7 εκατομμύρια λογαριασμούς στη χώρα μας…

 

Η κόμισσα των Σπετσών, δήμαρχος Φραγγιά, έχει χάσει τη μπάλα

Διάβασα μια ανακοίνωση του δήμου Σπετσών και της… κόμισσας – δημάρχου Ευγενίας Φραγγιά και δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα γέλια μου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Ο δήμος Σπετσών είναι πρώτος στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια γιατί διαθέτει Παιδική χαρά με σύστημα φιλτραρισμένου νερού αντίστροφης όσμωσης – Zero Waste».

Για να μη σας τα πολυλογώ, ο δήμος προσφέρει στην παιδική χαρά φιλτραρισμένο, καθαρό, δροσερό νερό στα παιδιά, με ειδικά σχεδιασμένο μηχάνημα και ταυτόχρονα υποστηρίζει την καμπάνια “Refill the Change” και τη φιλοσοφία Zero Waste, προτρέποντας τα παιδιά να έρχονται με τα παγούρια τους και να τα γεμίζουν όσες φορές χρειαστούν.

Πραγματικά, να κλάψει κανείς ή να γελάσει.

Όχι γιατί τα παιδιά θα πίνουν καθαρό νερό, αυτό άλλωστε είναι αυτονόητο.

Αλλά να πανηγυρίζει ο δήμος γιατί έβαλε φίλτρα για να καθαρίζει το νερό;

Τι πρωτοτυπία μπορεί να έχει αυτό;

Και ακόμη χειρότερα: Σε ένα δήμο που διακόπτεται το νερό επί ώρες και οι κάτοικοι και οι τουρίστες κάνουν μπάνιο με εμφιαλωμένα, να βγάζει τόσο προκλητικές ανακοινώσεις η κόμισσα – δήμαρχος;

Και σε ένα δήμο που έχει καταγγελθεί ουκ ολίγες φορές (κι έχει αναδείξει το θέμα το mononews), για ανεξέλεγκτες χωματερές και για περιβαλλοντικό έγκλημα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, να πανηγυρίζουν για μια παιδική χαρά που έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να έχει καθαρό νερό για τα παιδιά;

Νομίζω ότι η κ. Φραγγιά έχει χάσει τη μπάλα και τελικά αυτογελοιοποιείται…

 

Σχολή Μωραΐτη: Ποιοι πήγαν στην τελετή αποφοίτησης

Όσοι παρευρέθηκαν στην τελετή αποφοίτησης της Σχολής Μωραΐτη για το 2025, κάνουν λόγο για μία λιτή αλλά συγκινητική βραδιά, στην οποία ξεχώρισαν όπως κάθε χρόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις των μαθητών αλλά και οι σημαντικές παρουσίες εκπροσώπων του επιχειρηματικού –και όχι μόνο– χώρου.

Μεταξύ αυτών, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου στο Παλαιό Ψυχικό παρευρέθηκε η Μαρίνα Κουρεμένου, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της αστικής πολιτιστικής εταιρείας ΠΥΡΝΑ καθώς αποφοιτούσαν οι εγγονές της.

Ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Γιούρι Αβέρωφ μαζί με τη σύζυγό του Ρέα Αποστολίδη για την αποφοίτηση της κόρης τους, Μαρίας και ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, ο πρώτος Έλληνας Master of Wine για την την αποφοίτηση του γιου του Στάσιου.

Κάποιοι εξ αυτών είναι και απόφοιτοι της Σχολής Μωραΐτη, όπως ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση μαζί με τη σύζυγό του Ρόη Δανάλη, επίσης απόφοιτη, καθώς η κόρη τους Μαλένα ολοκλήρωσε φέτος τη φοίτησή της.

Ο Γιώργος Τάνες, επίσης απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη παρευρέθηκε μαζί με τη γυναίκα του, Έλλη Ιωάννου, κόρη του Δάκη Ιωάννου και την Λιέττας Ιωάννου, για την αποφοίτηση της κόρης του, Λιέττας.

Στους παρευρισκόμενους ήταν και ο αρχιτέκτονας Στέλιος Αγιοστρατίτης, ο ποδοσφαιριστής Άγγελος Μπασινάς και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Χρήστος Κούτρας, οι οποίοι παρακολούθησαν την αποφοίτηση των παιδιών τους.

 

Μεγάλη διάκριση για το The Dolli της Μάρι Δασκαλαντωνάκη

Στη λίστα με τα πιο όμορφα ξενοδοχεία στον κόσμο βρίσκεται πλέον το πολυτελές ξενοδοχείο The Dolli at Acropolis στην καρδιά της Αθήνας.

Είναι το μοναδικό κτίριο στην Ελλάδα και το πρώτο ξενοδοχείο στη χώρα που αποσπά τον Παγκόσμιο Τίτλο «Ειδικό Βραβείο Εξωτερικής Όψης» στα Βραβεία Prix Versailles στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι.

Το εμβληματικό κτήριο σχεδιάστηκε από τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Ανδρέα Κριεζή, τη δεκαετία του 1920.

To 2016, η Μάρι Ν. Δασκαλαντωνάκη, ανέλαβε την επένδυση και την ευθύνη να μεταμορφώσει την 100 ετών ερειπωμένη έπαυλη σε έναν ζωντανό χώρο φιλοξενίας.

 

Η κοσμική influencer που έσπευσε να «σώσει» την καλλίπυγο ηθοποιό

Σας έγραφα χθες για το ζευγάρι των ηθοποιών και το μικρό αλλά πανάκριβο νησί των Κυκλάδων και την… παρασπονδία της πανέμορφης ηθοποιού στα μπουζούκια με πολύ πλούσιο Άραβα και σκεφτόμουν: «Το ερώτημα στο οποίο δεν έχω (ακόμη) απάντηση είναι: Ο ηθοποιός-σύντροφος θα αναφωνήσει το λατινικό ‘Vade retro me, Satana’ (Ύπαγε οπίσω μου Σατανά) και θα τη συγχωρήσει ή θα φερθεί ως γνήσιος Νοτιοβαλκάνιος και θα αντιδράσει οργισμένα και αντρικά;».

Επειδή η αποκάλυψη προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον οικονομικό και κοσμικό, σας έχω εξέλιξη: Στην κόντρα του ζεύγους παρενέβη προς εκτόνωση, στενή φίλη και συγγενής εξ αγχιστείας της ηθοποιού, διάσημη influencer και κοσμική η ίδια, της οποίας ο σύζυγος είναι επίσης διάσημος και επιτυχημένος τηλεοπτικός performer με πλήθος credits στο ενεργητικό του.

Απευθύνθηκε λοιπόν κατευναστικά στον… προδομένο ηθοποιό, του είπε να ηρεμήσει και να είναι σίγουρος πως η καλή του τον αγαπάει (σ.σ. εντάξει συμφωνώ κι εγώ, άλλο η αγάπη και άλλο τα καυτά φιλιά με τον Άραβα ενώπιον Κωνσταντίνου Αργυρού-Ζοζεφίν, δεν συνδέονται αυτά…) και πως όλα ήταν μια παρεξήγηση και μια κακογλωσσιά όσων τους ζηλεύουν.

«Η καλή σου ήταν εδώ μαζί μου, δεν ξεκούνησε, μην ακούς όσους σας φθονούν» του είπε η πιστή φίλη της ηθοποιού και την κάλυψε.

Ο προδομένος το πίστεψε μου λένε ή… έκανε πως το πίστεψε και μίλησε για συναισθήματα και συγχώρεση που θα φανούν στο μέλλον.

Πώς μου ήρθε τώρα εμένα και θυμήθηκα τον Αμερικανό γνωμικογράφο Κιν Χάμπαρντ (Kin Hubbard 1868-1930) που έλεγε: «Όταν κάποιος διατείνεται ότι δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά θέμα αρχής ή συναισθημάτων, τότε σί-γου-ρα είναι θέμα χρημάτων»…

 

Καραφωτάκης: Πρέπει να πληρώσει 14,5 εκατ. ευρώ

Ποια μεγάλη δικαστική διαμάχη έληξε υπέρ του αφεντικού ενός ομίλου (μη εισηγμένου) και κατά του πρώην CEO του;

Η ιστορία με λίγα λόγια έχει ως εξής.

Ο τέως CEO (Κώστας Καραφωτάκης), προ ετών, αποφάσισε, «να επιτεθεί» με αγωγές και μηνύσεις εναντίον του αφεντικού του για διάφορες υποθέσεις.

Όμως το Εφετείο Αθηνών, προ 48 ωρών αποφάσισε τελεσίδικα, να επιστρέψει ο τέως CEO στο αφεντικό του 9,4 εκατ. ευρώ τα οποία με τους τόκους φτάνουν τα 14,5 εκατ. ευρώ.

Έτσι τώρα εκτιμά η νομική κοινότητα, ότι θα αρχίσουν οι κατασχέσεις στην περιουσία του Καραφωτάκη.

Το αφεντικό του ομίλου, για να ξέρετε, όταν ήταν 14-15 χρονών (πάμφτωχος), περπάτησε από το χωριό του στην Πελοπόννησο για την Αθήνα, για να βρει δουλειά.

Για να μην χάσει τον προορισμό του, το φτωχόπαιδο εκείνης της εποχής, ακολουθούσε τις γραμμές του τρένου.

Έφτασε στην Αθήνα, δούλεψε σκληρά, έχτισε ομίλους.

Συμπέρασμα.

Με έναν τέτοιο σκληραγωγημένο άνθρωπο μάλλον αποφεύγεις να πας στα δικαστήρια.

«Πολλές φορές έχει σημασία να επιλέγεις τον αντίπαλό σου.

Όταν είναι πολύ ισχυρότερος από εσένα τότε πρέπει να είσαι διπλά προσεκτικός», συνηθίζει να λέει ένας διάσημος διαχειριστής κεφαλαίων, ο Russel Clark. 

Προφανώς ο Καραφωτάκης δεν ήταν διπλά προσεκτικός.

Too Bad for him…

 

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τρίτη θητεία Στουρνάρα, ο Ούγγρος και το κερδοσκοπικό παιχνίδι με την Αlpha, ο Παπαβασιλείου στην Ευρώπη, η μυστική δωρεά της Αγγελικής Φράγκου και η παραλία της ντροπής στην Πάτμο
H hot ερώτηση της ΔΕΘ, οι ψίθυροι για Intralot, το χέρι του Θεού στα ΕΛΠΕ, τι συμβαίνει στην LAMDA, oι συστάσεις Στουρνάρα, το νέο στοίχημα Στάσση, η Ferrari, η ΝΔ και τα γκάλοπ, και το check του Άραβα στην ηθοποιό με το μεταξένιο ντεκολτέ
Το ράλι 🚀 σε Alpha και Metlen και η επιβεβαίωση του wiseman, το big deal που έρχεται, τα σπίτια και το νησί του μικροεκδότη με το 🔫 Tommy gun, η εισήγηση Πιέρ για τον ΦΠΑ στα νεόδμητα, ο άγνωστος broker Μαργαρίτης και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές
Τι συμβαίνει με την Alpha Bank, οι εκπλήξεις 🧿 σε Ευρώπη, Intralot και Metlen, το short συμβόλαιο του εκδότη 🤑 και η CrediaBank, η πρόταση του Πιέρ, ένα σοβαρό επεισόδιο με Κικίλια, το κόλπο του Πλεύρη και ένα hot υπουργικό quiz από την Πάρο
O Wiseman επιστρέφει τη Δευτέρα 25 Αυγούστου
Ποιοι μιλάνε για τον Greg, xορεύοντας με τους ισχυρούς των μετοχών, το hot παρασκήνιο για την ΕΧΑΕ κι ο ρόλος του Πιέρ, γιατί πούλησαν Γερμανός-Κάτσος και τα ολέθρια λάθη του Λάτση, το νέο deal Σαραντίτη, η μάχη TITAN-MOH και τα ερωτικά μηνύματα βουλευτή
Το ράλι σε Metlen, ΓΕΚ, Aktor, AEM, οι Ελληνάρες κερδοσκόποι της ΕΥΔΑΠ, τα μέτωπα του Εξάρχου, τα νέα λεφτά του Μουνδρέα και η επιδότηση του αγρότη Ανδρέα Παπανδρέου Junior
Οι τράπεζες και το νέο ράλι, τι συμβαίνει σε Ιατρικό-ΑΕΜ, ποιοι έστησαν το κόλπο στην ΕΥΔΑΠ, οι πράσινοι ατσίδες και το θαύμα της ΤΕΧΑΝ, το beef Μιχάλη – Μαζαράκη και τι μας φέρνει η Κίμπερλι από ΗΠΑ
Οι αντοχές της METLEN, το γεύμα Στουρνάρα – Πιέρ με τον «μίστερ Euronext», η ασταμάτητη Βρεττού, ξένος στην ΑΕΜ, η εντολή Κ.Μ. στην Οικονομική Αστυνομία, εισαγγελέας για τα Σπιτάκια Ανακύκλωσης και κάτι αλλάζει στο Κολλέγιο
Ο ενθουσιασμός για μετοχές, όλα τα μυστικά της Metlen και τι θα γίνει σήμερα, ο Λύκος και το λαγούμι, η επιτυχία της StiQ, οι άγνωστοι μικροεφοπλιστές, και το σχόλιο του ολιγάρχη για το νέο σκάφος του Νouveau