• Ο Παύλος Μυλωνάς και η νέα επιτυχία, οι 3 «επενδυτές» του Ψάλτη και οι ρίζες Κοπελούζου στον Βορρά

    Μετά από δαιδαλώδεις διαδικασίες ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς κατάφερε να ξεμπερδέψει με τα «κόκκινα» κυπριακά δάνεια

    the wise man
    image
    the wise man

    MLS: Θα γίνει των ομολογιούχων!

    Σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνέλευση ομολογιούχων της MLS, στην οποία η διοίκηση Καματάκη θα δώσει εξηγήσεις στους ομολογιούχους γιατί δεν τους πλήρωσε το κουπόνι των 53.000 ευρώ και γιατί δεν θα τους πληρώσει και το επόμενο των περίπου 80.000 ευρώ. 

    Το τι θα πράξουν οι ομολογιούχοι θα το μάθουμε άμεσα…

    Ελλάκτωρ: Ψάχνοντας το modus vivendi με τους Ολλανδούς

    Σε ανοικτή γραμμή βρίσκεται πλέον ο διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστικού ομίλου Ελλάκτωρ, Σάκης Καλλιτσάντσης, με τους Ολλανδούς του Reggeborgh Invest καθώς το κοινό συμφέρον και των δύο πλευρών -μέτοχοι γαρ– είναι η εταιρεία να πάει καλά. 

    Την ίδια στιγμή, ο Σάκης αποφάσισε να ενισχύσει το επικοινωνιακό προφίλ του ομίλου και προσέλαβε την ALCO προσδοκώντας ο Κώστας Παναγόπουλος να βοηθήσει. Ίδωμεν…

    Το μετρό ανέβασε τις μετοχές

    Σήμερα ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές για το έργο κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας, γεγονός που τις προηγούμενες ημέρες ώθησε σε άνοδο τις μετοχές τόσο της Ελλάκτωρ όσο και της Αβαξ. 

    Η θυγατρική της Ελλάκτωρ, Άκτωρ, είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας Άκτωρ-Ansaldo-Hitachi-Rail Italy ενώ η Άβαξ ηγείται της δεύτερης κοινοπραξίας Αβαξ-Ghella-Alstom. 

    Η κατασκευή του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 έχει προϋπολογισμό 1,8 δισ.ευρώ.

    Χρηματιστηριακές πηγές έλεγαν στην στήλη ότι η τελευταία πράξη στο θρίλερ του έργου που θα γίνει σήμερα με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών έδωσε ώθηση τις τελευταίες ημέρες στις μετοχές των leader Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 και Άβαξ ΑΒΑΞ 2,74% 1,50 και όχι κάποιο άλλο γεγονός.

    Κοπελούζος: Έχει ήδη ρίζες στην Αλεξανδρούπολη 

    Το ενδιαφέρον του ομίλου Κοπελούζου για το 67% του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης δεν αιφνιδίασε την αγορά, καθώς ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος είχε διαβλέψει εδώ και καιρό την γεωπολιτική σημασία της περιοχής και κατασκευάζει μεταξύ άλλων μονάδα φυσικού αερίου, όπως επίσης και τον πρώτο πλωτό σταθμό παραλαβής, αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου. 

    Ο όμιλος διεκδικεί το 67% των μετοχών του λιμανιού –έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και άλλες ισχυρές κοινοπραξίες- μέσω της εταιρείας Cameron σε κοινοπραξία με την Goldair Cargo και την θυγατρική του γαλλικού ομίλου Bollore, την Bollore Africa Logistics. 

    Το ΤΑΙΠΕΔ τρέχει με γοργούς ρυθμούς την πώληση και στόχος είναι όλα να έχουν τελειώσει τους πρώτους μήνες του 2021, ίσως και νωρίτερα.

    Μην ξεχνάτε ότι το 2019 ο Όμιλος Κοπελούζου προχώρησε σε μια δωρεά ζωής με βασικούς αποδέκτες τους νεφροπαθείς στην Αλεξανδρούπολη.

    Συγκεκριμένα, ο ελληνικός επιχειρηματικός Όμιλος ανακαίνισε και παρείχε τον εξοπλισμό στη Νεφρολογική Κλινική, ώστε να προσφέρει καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους ασθενείς.

    Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Νεφρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΕ πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2019, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, Χρήστου Δ. Κοπελούζου.

    Μυλωνάς (ΕΤΕ): Καθαρίζει τον ισολογισμό 

    Μετά από δαιδαλώδεις διαδικασίες ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ 1,85% 7,70 Παύλος Μυλωνάς κατάφερε να ξεμπερδέψει με τα «κόκκινα» κυπριακά δάνεια και να πουλήσει το 100% της εταιρείας CACCoral Ltd, η οποία λειτουργούσε ως δεξαμενή των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έφερε στο χαρτοφυλάκιο η Εθνική από την θυγατρική της Κύπρου, στην BainCapital.

    Η Bain Capital είναι μια αμερικανική ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων με έδρα τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Έχει υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 105 δισ.  δολαρίων.

    To project Marina συμπεριελάμβανε κόκκινα δάνεια λογιστικής αξίας 325 εκατ. ευρώ και η Εθνική τα πούλησε στο 31% αυτής.

    Στην ουσία πρόκειται για μια εξαιρετική κίνηση από την πλευρά της BAIN capital ενώ και η ομάδα Μυλωνά σπατάλησε πολλούς μήνες ως ότου ξεκαθαρίσει με την όλη υπόθεση.

    Ο Παύλος Μυλωνάς και η ομάδα του ετοιμάζουν το επόμενο μεγάλο project που είναι η τιτλοποίηση των 6,3 δισ. ευρώ – γνωστό ως πακέτο Frontier. 

    Ο κ Μυλωνάς τοποθετεί χρονικά την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης εντός του πρώτου 3μηνου του 2021.

    Το εντυπωσιακό είναι ότι τα κόκκινα δάνεια της Κύπρου ήταν ληξιπρόθεσμα 10 χρόνια!

    Alpha Bank: Ήγγικεν η ώρα για το Galaxy

    Μια ανάσα από την υποδοχή των δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την τιτλοποίηση των 10,6 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων βρίσκεται η Alpha Bank. 

    Η τράπεζα τους περιμένει εντός του επόμενου 10ημερου και η στήλη πληροφορείται ότι από τους τέσσερις της short list, δεσμευτική προσφορά θα υποβάλλουν οι τρεις. 

    Σίγουρα η Pimco και η Davidson Kempner Capital Management LP αλλά και ένας από τους Ιταλούς… 

    Μαθαίνω ότι το ενδιαφέρον είναι ισχυρό εξ ου και το τίμημα που δίνουν είναι ικανοποιητικό… 

    Στόχος του Βασίλη Ψάλτη είναι να κλείσει το deal όσο το δυνατόν γρηγορότερα και σε αυτό βοηθά το γεγονός ότι δεν θα μιλάει με έναν υποψήφιο αλλά με τρεις, εκ των οποίων οι δύο ιδιαίτερα ζεστοί. 

    Στο μεταξύ ο CEO της Alpha συνεχίζει τα ραντεβού με τους υπαλλήλους που θα μεταφερθούν στην Cepal και η στήλη πληροφορείται ότι τα τετ α τετ αποδίδουν.

    Ο Πατούλης δίνει 700.000 ευρώ

    Λοιπόν ο γίγας Γιώργος Πατούλης αποφάσισε να δώσει 700.000 ευρώ για χριστουγεννιάτικες λάμπες στην Περιφέρεια Αττικής.

    Καλά έκανε προφανώς. Να δω ποιος θα πάρει τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε. 

    Γιατί πολλά ακούω τώρα τελευταία για γαλάζια εταιρεία που φτιάχνει λάμπες και μετέχει σε πολλούς διαγωνισμούς…

    Ο άνθρωπος – κλειδί στο deal με την Πειραιώς ανέλαβε την Intrum

    Αλλαγές με ιδιαίτερο ελληνικό άρωμα έγιναν στο τιμόνι του σουηδικού ομίλου Intrum. Καθήκοντα προέδρου και CEO αναλαμβάνει ο Anders Engdahl, ο έως τώρα CFO.

    Ο νέος CEO ξέρει πολύ καλά τα ελληνικά δρώμενα καθώς ήταν ο άνθρωπος κλειδί στην συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς.

    Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Ιntrum hellas και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής θυγατρικής.

    Επίσης, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Intrum Hellas και διατηρεί άριστη σχέση με τον Ceo της Intrum Hellas Γιώργο Γεωργακοπούλο.

    Έως τώρα πρόεδρος και CEO του σουηδικού ομίλου ήταν ο Mikael Ericson.

    Πάντως τα αποτελέσματα της εταιρείας για το 3ο τρίμηνο ήταν εντυπωσιακά καθώς  ήταν αυξημένα κατά 25% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο.

    Σύμφωνα με την εταιρεία τα κέρδη προ φόρων άγγιξαν τα 163 εκατ. ευρώ (1,690 δισ. κορώνες η 191 εκατ. δολάρια).