• Business

    Με… άδεια χέρια οι ομολογιούχοι της ΜLS – H εταιρεία δεν πλήρωσε σήμερα το πρώτο «κουπόνι» των 53.000 ευρώ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Γιάννης Καματάκης, επικεφαλής MLS


    Μετά από 16 τριμηνιαίες περιόδους ομαλής ροής στις αποπληρωμές, οι ομολογιούχοι της καραβοτσακισμένης MLS, οι οποίοι είναι κάτοχοι της έκδοσης των 4 εκατ. ευρώ, έμειναν σήμερα για πρώτη φορά με…άδεια χέρια.

    Η  τεχνολογική εταιρεία συμφερόντων του θεσσαλονικιού επιχειρηματία Γιάννη Καματάκη, δεν πίστωσε στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα… 53.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στα τοκοφόρα «κουπόνια». Η μονομερής αυτή κίνηση, που καταδεικνύει εμφατικά  το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η MLS, έρχεται σε συνέχεια των πριν από μια βδομάδα κοινοποιημένων προθέσεών της. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πληρωθούν στην ώρα τους ούτε τα «κουπόνια» των 72.800 ευρώ, που πρέπει να καταβληθούν στις 26 Οκτωβρίου. Με δικαιούχους αυτήν τη φορά, τους ομολογιούχους της νέας έκδοσης των 6,7 εκατ. ευρώ.

    Έχοντας την εκπροσώπηση των ομολογιούχων και των δύο εκδόσεων, η χρηματιστηριακή εταιρεία Beta  ήταν εκείνη που δέχθηκε τα αιτήματα της MLS με τα οποία ζητείται: Πρώτον να πάει τρείς μήνες πίσω η πληρωμή και των δύο «κουπονιών». Και δεύτερον να γίνονται οι μετέπειτα  καταβολές όχι ανά τρίμηνο, αλλά ανά εξάμηνο. Κι όλα αυτά εξαιτίας των προβλημάτων, που όπως αναφέρει η τεχνολογική εταιρεία, αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας, η οποία και έχει επιδράσει αρνητικά στις ταμειακές ροές της.

    Ευθύς εξ αρχής η Beta Χρηματιστηριακή εκτίμησε ότι τα αιτήματα της MLS «μεταβάλλουν δυσμενώς για τους Ομολογιούχους τους αρχικούς σχετικούς όρους» και κινήθηκε προς τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων. Οι οποίες και έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

    Ανοικτό ερώτημα η στάση των ομολογιούχων

    Επί του παρόντος παραμένει ανοικτό το ερώτημα για το αν θα επιτευχθεί ή όχι η απαιτούμενη απαρτία, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν οι ομολογιούχοι δεν είχαν ανταποκριθεί σε αντίστοιχες προσκλήσεις. Τώρα, ίσως να υπάρξουν διαφοροποιήσεις ως προς τη συμμετοχή τους, καθώς το κεντρικό ζητούμενο είναι η απάντηση στα αιτήματα της MLS. Η οποία βέβαια, εφάρμοσε από μόνη της την απόφαση να μην πληρώσει τους τόκους στο χρονικά πρώτο, από τα δύο ομόλογα.

    Η εταιρεία όμως έχει κι άλλη μια έκδοση, αξίας 6 εκατ. ευρώ και για την οποία θα πρέπει να καταβάλει στα τέλη του Νοεμβρίου τα τριμηνιαία «κουπόνια» των 83.000 ευρώ προς τους ομολογιούχους. Εκπρόσωπος των οποίων είναι η Euroxx Xρηματιστηριακή. Θεωρείται όμως ως βέβαιο, ότι και στην περίπτωση αυτή, η MLS θα ζητήσει τα ίδια με τίς άλλες δύο εκδόσεις.

    Τυπικά και ουσιαστικά οι ομολογιούχοι βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος, αφού αν απαντήσουν αρνητικά στην αλλαγή των όρων πληρωμής των «κουπονιών» η εταιρεία πάει ολοταχώς στα βράχια. Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις αποπληρωμές των ομολόγων, στην ονοματική αξία έκδοσής τους. Δηλαδή 16,7 εκατ. ευρώ εν συνόλω.

    Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή οι ομολογιούχοι πούνε το «ναι» ή αν δεν παραστούν στις γενικές συνελεύσεις, θα είναι σαν να δίνουν  πίστωση χρόνου στην MLS. Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον. Του οποίου η ορατότητα παραμένει εξαιρετικά χαμηλή.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ