• Οι «χρυσές» δουλειές της Πειραιώς με τις λίρες, η στρατηγική Καρώνη και το τελευταίο τηλεφώνημα της Cosco στον Κυριάκο

    Βράζει το λιμάνι με τους Κινέζους της Cosco να τα έχουν πάρει άγρια και τα τηλεφωνήματα που κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δεν λένε να κοπάσουν

    the wise man
    image
    the wise man

    Πουλάμε χρυσές λίρες

    Η στήλη δεν μπορεί να μην σχολιάσει τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με τις πωλήσεις χρυσών λιρών.

    Οι Έλληνες, λοιπόν, συνέχισαν και το 3ο τρίμηνο να πουλάνε τις λίρες που προφανώς είχαν χώσει στα σεντούκια την χρονική περίοδο που η χώρα σε καθημερινή βάση έβγαινε από  το ευρώ.

    Και καλά κάνουν, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος 440 ευρώ πουλάει, 360 αγοράζει!

    Δεν το λες και λίγο…

    Ουρά μαθαίνω γίνεται και στα εξειδικευμένα καταστήματα των τραπεζών και, όπως μετέφερε στην στήλη αυτόπτης μάρτυρας, δεν είναι τυχαίο ότι το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς (Gold Piraeus) επί της οδού Πανεπιστημίου δεν προλαβαίνει να κλείνει τα ραντεβού με τους πελάτες-κατόχους λιρών.

    Όσο για τα ευρώ που λαμβάνουν, τα τοποθετούν στις τράπεζες, εξ ου και η αύξηση των καταθέσεων…

    Optima Bank: Ανοίγει νέα καταστήματα 

    Πληροφορούμαι ότι στην Optima Bank δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα μεγέθη της πελατείας που έχουν προσελκύσει τον περίπου ένα χρόνο λειτουργίας της τράπεζας.

    Λογικό, βέβαια, καθώς όλους αυτούς τους μήνες δεν έχει λειτουργήσει σε καθεστώς κανονικότητας λόγω της πανδημίας…

    Βέβαια, μαθαίνω ότι υπάρχει γκρίνια και στο ψηφιακό κομμάτι της, το οποίο δεν έχει αποκτήσει ένταση.

    Παρόλα αυτά η τράπεζα στήνει σιγά-σιγά το δίκτυο των καταστημάτων της και ήδη αριθμεί 23. Προφανώς και τα υπόλοιπα θέματα θα λυθούν γρήγορα.

    Viva: Οι κινήσεις του δαιμόνιου Καρώνη

    Εντύπωσε προκάλεσε το ψηφιακό άλμα της Viva Wallet, βάσει του οποίου οι εταιρικοί της πελάτες θα μπορούν να απαλλαχθούν από το POS και να κάνουν τις συναλλαγές με το κινητό τους.

    Ο επικεφαλής της Χάρης Καρώνης έχει αποδείξει ότι είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία και η στήλη πληροφορείται ότι μετά το πέρας της πανδημίας θα μας ανακοινώσει το νέο δυναμικό ξεκίνημα της ψηφιακής τράπεζας.

    Όσο για την Praxia, μαθαίνω ότι έχει κόψει όλους τους παλιούς της δεσμούς και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η τραπεζική άδεια.

    Τι συμβαίνει στην Εθνική Ασφαλιστική;

    Δεν λέει να τελειώσει το σίριαλ της πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μετά την δικαστική επίθεση της Γενικής Αποθηκών το πράγμα περιπλέκεται.

    Η στήλη πληροφορείται ότι η διοίκηση Μυλωνά έχει ήδη έτοιμο το «plan B» – αυτό της διάθεσης μετοχών. Όσο για το πότε θα μάθουμε τι συμβαίνει, θα αργήσουμε καθώς μαθαίνω ότι το δράμα θα τραβήξει κι άλλες 15-20 ημέρες…

    Σφυροκόπημα στο ΧΑ

    Συνεχίστηκε και εχθές, με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση, το σφυροκόπημα στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και στις τραπεζικές.

    Τα νέα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τον κορονοϊό δεν είναι καλά, τα αυστηρά μέτρα στο Παρίσι αλλά και η απελπισία της Άνγκελα Μέρκελ δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία, γεγονός που αποθαρρύνει τους επενδυτές. Ισχυρή πτώση δέχθηκαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,53% 2,57, της Motor Oil ΜΟΗ 0,68% 26,54, της Aegean ΑΡΑΙΓ 0,33% 12,33 κ.ά.

    Το κουβάρι Cosco, Γερμανών, Αμερικανών και Μαξίμου

    Βράζει το λιμάνι με τους Κινέζους της Cosco να τα έχουν πάρει άγρια και τα τηλεφωνήματα που κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δεν λένε να κοπάσουν.

    Η στήλη πληροφορείται ότι μετά την επικοινωνία με τον Κυριάκο τηρούν στάση αναμονής… δεν ηρέμησαν απλά περιμένουν.

    Όσο για τον Πρωθυπουργό πρέπει να βρει την χρυσή τομή μεταξύ Κίνας, Γερμανίας και Αμερικανών. Δύσκολη άσκηση!