• The Wiseman

    Ο εφοπλιστής που έδωσε 20 εκατ. για 2 σπίτια, η απροσδόκητη συνέντευξη Περιστέρη, η… φοιτητική συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τιμές και προσδοκίες στην Alpha Bank και 2 σούπερ juicy κουΐζ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο εφοπλιστής που έδωσε 20 εκατ. για 2 σπίτια  

    Μπορεί τα ακίνητα προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα και το Ελληνικό να έχουν την τιμητική τους, όμως και το κέντρο της Αθήνας φαίνεται να μην χάνει την παλαιά του αίγλη.

    Αυτό προφανώς σκέφτηκε Έλληνας εφοπλιστής και αποφάσισε να αγοράσει δυο μεγαλειώδη ακίνητα πέριξ του Συντάγματος.

    Προ ολίγων εβδομάδων, λοιπόν, έκανε την αγορά της χρονιάς.

    Αγόρασε δυο υπέροχα ακίνητα και μάλιστα σε διπλανές πολυκατοικίες.

    Έτσι εάν θέλει μπορεί να τα ενοποιήσει, καθώς βρίσκονται στον ίδιο όροφο.

    Το ένα ανήκε σε πρώην τραπεζίτη, ο οποίος εργάζονταν προ ετών σε συστημική τράπεζα.

    Ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

    Το σπίτι αυτό είναι δίπατο και μάλιστα στο ρετιρέ έχει και μια υπέροχη  πισίνα.

    Το όμορο διαμέρισμα στην διπλανή πολυκατοικία ανήκε σε ένα έμπορο αυτοκίνητων από τους μεγάλους και ισχυρούς.

    Έχει την αντιπροσωπεία της Mercedes σε περιοχές του νομού Αττικής.

    Όπως λέγεται στην αγορά του real estate, τα δυο σπίτια αγοράστηκαν κατά προσέγγιση από 15 έως 20 εκατ. ευρώ.

    Εάν ο εφοπλιστής θα τα ενοποιήσει ή θα τα αφήσει ξεχωριστά,  αυτό προς το παρόν είναι άγνωστο καθώς τα δυο σπίτια προς το παρόν κατοικούνται.

    Ο Γιώργος Περιστέρης πήρε το τιμόνι…

    Συνήθως η ενημέρωση των αναλυτών για τις προοπτικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τα στελέχη της διοίκησης, μία μέρα πριν την γενική συνέλευση των μετόχων, διαρκούν το πολύ 30 λεπτά της ώρας…

    Η χθεσινή ωστόσο ενημέρωση ήταν διαφορετική. Ο ίδιος ο Γιώργος Περιστέρης, ανέλαβε να εξηγήσει και να παρουσιάσει μία-μία τις ανεκτέλεστες συμβάσεις, τα σχέδια και τις προοπτικές του Ομίλου, σε μια ενημέρωση που κράτησε περισσότερο από μία ώρα…

    Ο Γιώργος Περιστέρης μίλησε για όλα: για την ενεργειακή μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα, για το νέο μοντέλο βιώσιμης οικονομίας που χρηματοδοτείται γενναιόδωρα από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.

    Για την πρωτοπορία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα έργα αποθήκευσης ενέργειας. Το μήνυμα από την χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών ήταν ξεκάθαρο και θα ακουστεί επίσης με σαφήνεια στην σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων.

    Ο Γιώργος Περιστέρης κρατά γερά το τιμόνι του ομίλου, διαθέτει ισχυρούς συμμάχους και δεν φοβάται τις προκλήσεις σε μια περίοδο που διανοίγονται μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στις μεγάλες υποδομές, τις κατασκευές και τα έργα παραχωρήσεων.

    Στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ ακόμη μετρούν τις μετοχές…

    Η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θύμιζε περισσότερο φοιτητική συνέλευση σε εικονικό αμφιθέατρο, παρά διαδικασία λήψης αποφάσεων από ώριμους επιχειρηματίες και συνεταίρους.

    Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 180 λεπτά της ώρας με αψιμαχίες, αντεγκλήσεις και ενστάσεις για να καταλήξουν οι… συνεταίροι πως στη Γενική Συνέλευση συμμετέχουν 176 μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 56% του μετοχικού κεφαλαίου άρα υπήρχε απαρτία…

    Τελικά η Greenhill, η εταιρεία συμφερόντων «Δ. Μπάκου – Γ. Καϋμενάκη», αποκλείστηκε από τη Γενική Συνέλευση και ο πρόεδρος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Γιώργος Μυλωνογιάννης, είπε πως «ενόψει αξιώσεων αποζημιώσεων από προηγούμενα μέλη του Δ.Σ. και με δεδομένο  πως είναι σε εξέλιξη ο διαχειριστικός έλεγχος της προηγούμενης διοίκησης, το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο αδυνατεί να εγκρίνει την έκθεση διαχείρισης για το 2020».

    Η γενική συνέλευση με ποσοστό 81,54% καταψήφισε την έγκριση των πεπραγμένων.

    Δυστυχώς, η χθεσινή κατάσταση δεν είναι προσωρινή ούτε παροδική. Η Greenhill θα προσφύγει δικαστικά κατά των αποφάσεων και ο κ. Μυλωνογιάννης δείχνει αποφασισμένος να πάρει δραστικά μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί το χθεσινό κακό προηγούμενο…

    Στην Alpha Bank ετοιμάζονται για την μεγάλη εκκίνηση…

    Εδώ στο Άγιον Όρος όπου μονάζω τελευταία, οι μοναχοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις Γραφές.

    Βλέπουν την τιμή της μετοχής της Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 στο Χρηματιστήριο να έχει σκαρφαλώσει πάνω από το 1 € στο 1,11€ και ταυτόχρονα στο Χρηματιστήριο Παραγώγων την τιμή να κατρακυλά στο 1,04€.

    Ποιο Χρηματιστήριο έχει δίκιο;

    Ή μήπως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν αναχαίτιση κινδύνου (hedging) ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν δυναμικά στην διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου;

    Περιμένοντας την συνέντευξη του Οδυσσέα Αθανασίου…

    Μόλις πριν από 4 χρόνια, το 2017, η Lamda Development ήταν ένας όμιλος που διαχειριζόταν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα malls και είχε ένα φιλόδοξο σχέδιο για το… μακρινό μέλλον στο Ελληνικό.

    Το 2019, καθώς διαφαινόταν η κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ και η άνοδος της ΝΔ στην εξουσία, οι αναλυτές άρχισαν να συνυπολογίζουν στα μεγέθη και την πιθανότητα να ξεκινήσει το Ελληνικό.

    Σήμερα, προτού ακόμη πέσουν οι οριστικές υπογραφές της Παρασκευής και γίνει η μεταβίβαση των μετοχών, η αγορά βλέπει τον Οδυσσέα Αθανασίου να δημιουργεί ισχυρές πολυεπίπεδες συμμαχίες.

    Μία με την ΤΕΜΕΣ του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και μία με την Trade Estates του Βασίλη Φουρλή, μαζί με την υπόθεση των πύργων και των πολυτελών κατοικιών στο Ελληνικό.

    Το πιο φιλόδοξο έργο αστικής ανάπλασης της Ευρώπης παίρνει σάρκα και οστά.
    Ο Οδυσσέας Αθανασίου περίμενε -πολλά χρόνια τώρα- υπομονετικά μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Από την Παρασκευή και μετά θα έχει να πει πολλά και οι ανακοινώσεις της Lamda Development θα μοιάζουν με ριπές πολυβόλου….

    Σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο σήμερα στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

    Όλοι οι οικονομικοί υπουργοί, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Γιώργος Ζαββός, φυσικά ο εποπτεύων υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση και τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη, θα δώσουν πρωί-πρωί το «παρών» στα άτυπα εγκαίνια των νέων γραφείων διοίκησης της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

    Παρών θα είναι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

    Επισήμως η συνάντηση γίνεται για την υπογραφή μιας χρηματοδοτικής συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

    Στην ουσία όμως όλοι -και η ΕΤΕπ αλλά και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων- αναγνωρίζουν τη σοβαρή δουλειά της νέας διοίκησης της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας υπό την Αθηνά Χατζηπέτρου, που ξεκίνησε το 2020 με 280 εκατ. ευρώ υπό διαχείριση και σήμερα έχει μοχλεύσει δάνεια 8 δισ. ευρώ, χρηματοδοτώντας μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, την εποχή που δύσκολα θα έβρισκαν τον δρόμο και τον τρόπο να προσεγγίσουν το τραπεζικό γκισέ…

    Το βιβλίο της κ. Λαζαρίμου

    Ένα νέο βιβλίο στο οποίο στην ουσία θα αναφέρεται στην επαγγελματική και προσωπική της πορεία ετοιμάζει η γνωστή σύμβουλος επικοινωνίας, Μαρία Λαζαρίμου.

    Εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο, τέλος του 2021 η το αργότερο αρχές του 2022.

    Θα είναι “γεμάτο εικόνες” από το Παρίσι και την Αθήνα και με πολλές πολιτικές αναφορές σε πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο και καθόρισαν τις εξελίξεις στις δυο αυτές πρωτεύουσες (Φρανσουά Μιτεράν κλπ.).  Ακόμα θα είναι γεμάτο εικόνες από τη Bruges , τις Βρυξέλλες το Παρίσι και την Αθήνα, και στο τέλος «και πως άλλαξαν το τοπίο της επικοινωνίας και πιο συγκεκριμένα του pr στην Ελλάδα.

    Το βιβλίο θα έχει πολλές αναφορές σε πρωταγωνιστές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των δεκαετιών του ’80 και του ’90 (Πέτρος Κωστόπουλος κλπ.) έτσι όπως τα βίωσε η ίδια η κ. Λαζαρίμου.

    Θα αναφέρεται επιπρόσθετα στους πρώτους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και πως άλλαξαν το τοπίο των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

    Αναμένουμε λοιπόν…

     

    Κουΐζ 1:

    Ποια σημαντική στρατηγική συνεργασία στο χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής υπευθυνότητας στη χώρα μας αναμένεται να ανακοινωθεί;

    Νεότερα τα επόμενα 24ωρα…

    Κουΐζ 2:

    Με ποια συστημική τράπεζα είναι δυσαρεστημένοι οι τραπεζίτες της CITΙ; Από την Citi θεωρούν ότι ο CEO της συστημικής τράπεζας δεν τους έδωσε μια μεγάλη δουλειά.

    Την δουλειά την πήρε άλλη αμερικανική τράπεζα με (όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στην Citi) άκρες στο Μέγαρο Μαξίμου…

    Δεν ξέρω ποιον εννοούν στο Μέγαρο Μαξίμου που μοιράζει δουλειές, πάντως  η στήλη δεν πιστεύει στις θεωρίες συνωμοσίας.

    Αυτό που είναι γεγονός είναι ότι η αμερικανική τράπεζα που πήρε τη δουλειά από τη συστημική τράπεζα έχει αρχίσει και ενοχλεί πολλούς.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

     



    ΣΧΟΛΙΑ