• Business

    Ελλάκτωρ: Δεν απαλλάσσεται από ευθύνες η διοίκηση Καλλιτσάντση με απόφαση της γενικής συνέλευσης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης


    Να μην απαλλαγούν από τυχόν ευθύνες τους κατά την άσκηση της διοίκησής τους τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης της Ελλάκτωρ (το 2020 επικεφαλής του Ομίλου ήταν ο Αν. Καλλιτσάντσης) ψήφισε πριν από λίγη ώρα η γενική συνέλευση του κατασκευαστικού ομίλου.

    Από τους παριστάμενους (μέτοχοι που εκπροσωπούν το 56,03% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου) υπέρ της μη απαλλαγής ψήφισε το 81,54%, ενώ το 14,01% ψήφισε κατά της πρότασης του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου.

    Όπως είπε ο πρόεδρος της εταιρείας και της συνέλευσης, Γιώργος Μυλωνογιάννης «το Διοικητικό Συμβούλιο, ενόψει αξιώσεων της Εταιρείας κατά μελών του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου για ζημίες που προκάλεσαν με πράξεις ή παραλείψεις τους στην εταιρεία ή/και συνδεδεμένες με αυτήν επιχειρήσεις, στο πλαίσιο διενεργηθησόμενου και εν εξελίξει ελέγχου, οι οποίες είτε έχουν ασκηθεί, είτε θ’ ασκηθούν στο μέλλον, αδυνατεί να εισηγηθεί προς την Τακτική Γενική Συνέλευση την έγκριση, σύμφωνα με το άρθρο 108 του Ν. 4548/2018, της συνολική διαχείρισης που έλαβε χώρα κατά την εταιρική χρήση 01.01.2020 έως 31.12.2020».

    Εισηγήθηκε ωστόσο να υπέρ ψηφιστεί η απαλλαγή από κάθε σχετική ευθύνη για την εταιρική χρήση 01.01.2020 έως 31.12.2020 των ορκωτών ελεγκτών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ελλάκτωρ: Χωρίς τη συμμετοχή των εφοπλιστών η γενική συνέλευση (upd)

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με 25,582% η Greenhill στη Γενική Συνέλευση μέσω Σ. Μπρέγιαννου και Α. Εξάρχου

    Μετοχικές αλλαγές στην Ελλάκτωρ με το «βλέμμα» στην αύξηση κεφαλαίου 120,5 εκατ. τον Ιούλιο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ