• Ο υπουργός που μετακομίζει σε σπίτι με πισίνα, το γράμμα του John Paulson στην Alpha Bank και το μάθημα που θα διδάσκει ο Οδυσσέας Αθανασίου στα Πανεπιστήμια

    Ο υπουργός (κανονικός και όχι αναπληρωτής η υφυπουργός) είναι από τους πιο σοβαρούς της κυβέρνησης. Η τωρινή κατοικία του βρίσκεται στον δήμο Φιλοθέης – Παλαιού Ψυχικού, σε πολυκατοικία του 1980.

    the wise man
    image
    the wise man

    Εγκαταλείπουν την Κίνα και κατασκευάζουν στην Τουρκία και το Ισραήλ….

    Φίλος επιχειρηματίας, προμηθεύεται -χρόνια τώρα- τα είδη πολυτελείας που εμπορεύεται, από την γειτονική Ιταλία. Ήταν κοινό μυστικό ότι προϊόντα κατασκευάζονταν μαζικά στην μακρινή Κίνα, κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές αλλά προφανώς σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

    Τον τελευταίο καιρό διαπίστωσε μια αλλαγή στη συμπεριφορά, ίσως και στην ποιότητα αλλά και τους χρόνους παράδοσης, των προϊόντων.

    Για να μην πολυλογούμε, οι μεγάλος Ιταλικός Οίκος, αντί να κατασκευάζει τα πολυτελή αντικείμενα του στην μακρινή Κίνα, με το αυξημένα υγειονομικά προβλήματα και την εκτίναξη του κόστους μεταφοράς, αποφάσισε και τα «δημιουργεί» στην γειτονική μας Τουρκία.

    Στην Τουρκία, το εργατικό κόστος μειώνεται σταθερά, η προμήθεια πρώτων υλών γίνεται φθηνότερη λόγω συναλλαγματικών ισοτιμιών, οι διευκολύνσεις του Κράτους σε όποιον προσφέρει δουλειά είναι παροιμιώδεις και φυσικά το κόστος μεταφοράς είναι αμελητέο.

    Σφήνα του Ισραήλ στο παιχνίδι του ανταγωνισμού….

    Eureka! Αναφώνησα με τη γνωστή βορειοελλαδίτικη προφορά μου. Πλην όμως έκανα λάθος γιατί ένας άλλος επιχειρηματίας, έσπευσε να με ενημερώσει ότι και το Ισραήλ έχει μπει δυνατά πλέον στο παιχνίδι υποκατάστασης των κινεζικών προϊόντων με … «περίπου ευρωπαϊκά».

    Σε ολόκληρο το Ισραήλ κατασκευάζονται πλέον ποιοτικά προϊόντα, σε χαμηλό κόστος, εξαιρετικές προδιαγραφές, τεχνολογικά προηγμένα και -επιπλέον- η κυβέρνηση για να βοηθήσει τους εξαγωγείς, παίζει φανερά το παιχνίδι της υποδασμολόγησης (dumbing), προκαλώντας ρίγη ενθουσιασμού στους Έλληνες εισαγωγής προϊόντων και πρώτων υλών που βλέπουν τις παγκόσμιες τιμές και το κόστος μεταφοράς να ίπτανται αλλά τα προϊόντα από την «Ιταλία» και το Ισραήλ να φτάνουν στην Ελλάδα σε ανταγωνιστικές τιμές…

     Ο John Paulson συμμετέχει “Full Monty” στην αύξηση κεφαλαίου της Αlpha Bank

    Πολλά διαβάσατε κι ακούσατε, αυτές τις μέρες, για την δήθεν …απροθυμία του  family office John Paulson, να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank.

    Εγώ όμως διάβασα το γράμμα που έστειλε ο ίδιος ο Paulson προς την Διοίκηση της Alpha Bank ΑΛΦΑ 3,73% 1,67 και στον Βασίλη Ψάλτη προσωπικά.

    Στην επιστολή, ο Paulson όχι μόνον δηλώνει ευθαρσώς και καθαρά την συμμετοχή του στην αύξηση κεφαλαίου αλλά -επιπλέον- εκφράζει ενθουσιασμό για τους στόχους και τα σχέδια της διοίκησης της Alpha Bank,  για την νέα εποχή που ανατέλλει στην Ελλάδα…

    Λέτε να είναι τόσο ευμετάβλητος χαρακτήρας αυτός ο Paulson και άλλα να έλεγε πριν 10 μέρες και άλλα να νιώθει σήμερα;

    Ή μήπως κάποιοι γράφουν χωρίς να γνωρίζουν;

    Στο μεταξύ, στο Χρηματιστηριακό ταμπλό έχει δημιουργηθεί ένα μικρό παιχνίδι arbitrage: Μπορείς να αγοράσεις μετοχές Alpha Bank 1,04€ από το pool του Χρηματιστηρίου Παραγώγων και να το πουλήσεις στην spot Aγορά 1,12€ κερδίζοντας εύκολα 6-7 λεπτά του Ευρώ ανά μετοχή.

    Βέβαια αυτοί που δεν θα έχουν μετοχές Alpha Bank στο χαρτοφυλάκιό τους σήμερα, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου με το Τ+2 που ισχύει στην αγορά μας…

    Το κατάστημα Piraeus Bank στην Αμοργό…

    Εμείς οι Βορειοελλαδίτες, παίρνουμε τις σκαφάρες μας και κατεβαίνουμε τριήμερο στην Αμοργό, χωρίς πρόβλημα, γιατί έτσι μας αρέσει.

    Αυτό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ωστόσο βίωσα προσωπικά, την αγωνία των κατοίκων της Αμοργού που εξυπηρετούνται από ένα (1) μόνο τραπεζικό κατάστημα και ένα (1) μόνον υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς για όλες τις οικονομικές υποθέσεις τους.

    Κάποιοι όμως ψιθύρισαν στους κατοίκους, ότι η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς σκοπεύει να κλείσει αυτό το μοναδικό κατάστημα.

    Προφανώς δημιουργήθηκε αναστάτωση στο νησί και ο Δήμαρχος των 1.300 γενναίων ακριτών (οι παραλίες της Αμοργού, περιλαμβάνονται στον περιβόητο χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας του Ακάρ), αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα για να συναντήσει τη διοίκηση του Ομίλου της Τρ. Πειραιώς.

    Είμαι σίγουρος ότι η ευαισθησία της διοίκησης στα θέματα αυτά, θα αποτρέψει τις δύσκολες εξελίξεις ιδιαίτερα μέσα στην Τουριστική περίοδο…

    Το μάθημα που θα διδάσκει ο Οδυσσέας Αθανασίου στα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού…

    Μετράνε τις ώρες στην Lamda Development για την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης και την καταβολή της προκαταβολής μαζί με την εγγυητική επιστολή για την μεταβίβαση της Ελληνικόν Α.Ε.

    Ήδη το σχέδιο του Οδυσσέα Αθανασίου για την επόμενη μέρα ξεδιπλώνεται μπροστά μας: Χτίζει ισχυρές συμμαχίες και συμμετοχές όχι μόνο στο Λιανεμπόριο αλλά και στα Ξενοδοχεία, στον Αθλητισμό, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία και ευεξία.

    Οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να μετακομίσουν στο Ελληνικό.

    Το ίδιο δείχνουν και οι τιμές των κατοικιών… Όλα δείχνουν ότι το Λεκανοπέδιο γέρνει προς τα νότια…

    Αν όμως σκεφτεί κανείς την …Οδύσσεια που έχει περάσει αυτός ο manager, σίγουρα του ανήκει μια θέση διδάκτορος σ’ ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

    Θα διδάσκει ένα μάθημα Ελλάδας:

    Δασαρχεία, Πολεοδομίες, Αρχαιολογικές υπηρεσίες, Μεταναστευτικοί πρόχειροι οικισμοί, Ρένα Δούρου και Δήμαρχοι που ζητούσαν το αντίδωρο,  υπόγειοι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί, εύπιστοι επαναστάτες της παραλίας… όλοι μαζί συνθέτουν το μωσαϊκό της σύγχρονης Ελλάδας που αντιστέκεται στην πρόοδο και τον πολιτισμό.

    Μάθημα επιχειρείν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα…

    Οι Φούρνοι τώρα ψήνουν και παγωτά….

     Μετά τον ΒΕΝΕΤΗ τώρα και το BREAD FACTORY.

    Η εξαιρετικά δύσκολη κι ευαίσθητη αγορά παγωτού στην Ελλάδα, μπαίνει πλέον σε μια νέα εποχή.

    Οι αλυσίδες φούρνων επενδύουν πλέον στο καλό παγωτό.

    Χθες, τα Bread Factory ανακοίνωσαν ότι δημιουργούν την Angolo di Gelato  ( Γωνιά του Παγωτού) συμπληρώνοντας έτσι το επιτυχημένο concept του Food Mall με παρουσία σε Αττική και Επαρχία.

    Υπόσχονται παραγωγή φρέσκου παγωτού ημέρας με αυθεντική ιταλική συνταγή σε συνεργασία με Ιταλούς pastry Chef της Angolo di Gelato, φέρνοντας μια νέα πρόταση στο καταναλωτικό κοινό.

    Μετά το καλό ψωμί και τα ποιοτικά αρτοσκευάσματα, ήρθε και στην Ελλάδα η μόδα του καλού φρέσκου παγωτού.

    Ο ανταγωνισμός θα είναι αμείλικτος….

    Κουΐζ:

    Ο υπουργός (κανονικός και όχι αναπληρωτής η υφυπουργός) είναι από τους πιο σοβαρούς της κυβέρνησης.

    Η τωρινή κατοικία του βρίσκεται στον δήμο Φιλοθέης – Παλαιού Ψυχικού, σε πολυκατοικία του 1980.

    Σε ενοίκιο μένει αν και έχει σημαντική οικονομική άνεση.

    Τώρα όμως μετακομίζει. Όχι πολύ μακριά από την παλαιά οικία του.

    Πάλι στην περιοχή του δήμου Παλαιού Ψυχικού-Φιλοθέης  αλλά σε νεόδμητο ακίνητο.

    Το οποίο διαθέτει και πισίνα αποκλειστικά για το συγκεκριμένο σπίτι.

    Δεν είναι βέβαια μονοκατοικία καθώς το κτίσμα έχει και αλλά 2 αυτόνομα σπίτια.

    Και το νέο του σπίτι δεν είναι ιδιόκτητο αλλά ενοικιασμένο.

    Νομίζω ότι το δικαιούται. Και μην πάει το μυαλό σας ότι χώρισε. Κάθε άλλο…

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές