• Οι συναντήσεις της Μorgan Stanley που παρακολούθησε ο Wiseman από το roadshow στο Λονδίνο, γιατί ο Μυτιληναίος τα έβαλε με τις ΑΠΕ, ομόλογο 100 εκατ. ευρώ εκδίδει η IDEAL και γιατί οι εφοπλιστές αλλάζουν την επικοινωνιακή τους πολιτική

    Σας έγραφα χθες ποιες από τις εταιρείες που μετέχουν το Road Show της Morgan Stanley στο Λονδίνο έχουν μεγάλη «ρέντα» με αποτέλεσμα να έχουν ήδη κλείσει ένα αρκετά πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων με θεσμικούς, πριν καν ξεκινήσει η εκδήλωση.

    image

    Οι συναντήσεις  πηγαδάκια και τα παραλειπόμενα από το Road Show της Μorgan Stanley στο Λονδίνο

    Χθες το πρωί στις 08:00 τα κεντρικά γραφεία της Morgan Stanley στην 25 Cabot Square (Canary Wharf), στο Λονδίνο γέμισαν… Ελλάδα, όπως μου μετέφερε άνθρωπος μου μέσα από την αίθουσα.

    Εκείνη την ώρα ξεκίνησε τις εργασίες του το κορυφαίο οικονομικό event της χρονιάς, που διοργανώνει η Morgan Stanley υπό την ευθύνη του Έλληνα τραπεζίτη Κωνσταντίνου Κωστόπουλου σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννο Κοντόπουλου.

    Από τους πρώτους κατέφθασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την ομάδα του, μεταξύ αυτών ο Χρήστος Ζωγράφος και η Αριστοτελία Πελώνη.

     

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μεγαλύτερη αντιπολίτευση είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας

    Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε στις 09:30.

    Ο πρωθυπουργός αφού αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της οικονομικής πολιτικής δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνηση θα προωθήσει όλες τις δύσκολες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν, ακόμη και αν αυτές εκλαμβάνονται από ορισμένους ως πολιτικά επώδυνες.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: θα έλεγε κανείς ότι μετά από μια ηχηρή πολιτική νίκη, θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα “διάλειμμα”.

    Αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος.

    Έχω καταστήσει επίσης πολύ σαφές στην ομάδα μου ότι δεν θα ανεχθώ καμία αλαζονεία ή καμία αντίληψη πολιτικής υπεροχής απλώς και μόνο επειδή η αντιπολίτευση βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.

    To αμφιθέατρο της Morgan Stanley χωρητικότητας περίπου 250 ατόμων ήταν ασφυκτικά γεμάτο, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των εκπροσώπων των διεθνών funds.

    Παρόντες στην ομιλία του πρωθυπουργού ήταν Έλληνες τραπεζίτες και επικεφαλής από 35 εισηγμένες εταιρείες.

    Αργότερα στην ίδια εκδήλωση ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης συνομίλησε με την Ellen Zentner, επικεφαλής οικονομολόγο της Morgan Stanley.

    Τα ραντεβού και οι συναντήσεις

    Στις 14:00 στο επόμενο πάνελ ήταν καλεσμένοι μεταξύ άλλων οι κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος της Mytilineos, Πέτρος Τζανετάκης της Motor Oil, Μαθιός Ρήγας της Energean και Γιώργος Κούβαρης της ΗΡΩΝ, ενώ ακολούθησε και τρίτο πάνελ με την παρουσία μεταξύ άλλων του Κωνσταντίνου Μαύρου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και του Αλέξανδρου Εξάρχου της Intrakat.

    Στο συνέδριο ήταν παρόντες περίπου 35 επικεφαλής, εισηγμένων εταιριών, που πραγματοποιούν συναντήσεις με ξένους θεσμικούς επενδυτές.

    Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Μεγάλου της Πειραιώς (σήμερα η Πειραιώς θα εκδώσει ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ), ο Βασίλης Ψάλτης της Alpha Bank, o Φωκίων Καραβίας της Eurobank, o Παύλος Μυλωνάς της Εθνικής και ο Δημήτρης Κυπαρίσσης της Optima.

    Οι τράπεζες στο διήμερο 27 και 28 Νοεμβρίου πραγματοποιούν, κατά μέσο όρο 20 έως 40 συναντήσεις.

    Σημαντικές συναντήσεις είχαν οι Ευάγγελος Μυτιληναίος της Mytilineos, Αλέξανδρος Εξάρχου της Intrakat, Πόπη Λαζαρίδου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Βασίλης Φουρλής της Fourlis, Λάμπρος και Δαμιανός Παπακωνσταντίνου της ΙΝΤΕΑΛ, Θύμιος Μπουλούτας της Ελλάκτωρ, Πέτρος Τζαννετάκης της Motor Oil.

     

    Οι ομάδες

    Στο συνέδριο στο πλευρό του Βαγγέλη Μυτιληναίου, βρέθηκαν τα κορυφαία στελέχη της Mytilineos, Βίβιαν Μπουζάλη, Ελευθερία Κοντογιάννη, Δημήτρης Κατραλής και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

    Από την Πειραιώς, παρούσα ήταν η Χρυσάνθη Μπερμπάτη και ο Γιωργής Παπαζήσης (Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ).

    Από την Alpha Bank τον CEO Βασίλη Ψάλτη συνόδευε ο επικεφαλής της ALPHA Finance Μίμης Κωστόπουλος ενώ  μαζί  τον CEO Φωκίων Καραβία της Eurobank ήταν ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κωνσταντίνος Βασιλείου.

    Επίσης στο συνέδριο μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, η επικεφαλής του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Άννα Καλλιάνη, ο Μάνος Δροσατάκης από την Virtus Capital, ο μεγαλοεπενδυτής Τίμος Μελισσάρης και φυσικά ο οικοδεσπότης Κωνσταντίνος Κωστόπουλος από την  Morgan Stanley.

     

    Το top 10 των δημοφιλών εταιρειών του Road Show

    Σας έγραφα χθες ποιες από τις εταιρείες που μετέχουν το Road Show της Morgan Stanley στο Λονδίνο έχουν μεγάλη «ρέντα» με αποτέλεσμα να έχουν ήδη κλείσει ένα αρκετά πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων με θεσμικούς, πριν καν ξεκινήσει η εκδήλωση.

    Όπως ενημερώθηκε ο wiseman που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα δρώμενα στην Βρετανική πρωτεύουσα,  η σημερινή εικόνα δεν ανατρέπει τα όσα ξέραμε μέχρι χθες.

    Αλλά επειδή οι αριθμοί αποτελούν την πλέον αδιάψευστη μαρτυρία, τα πρωτεία one to οne ραντεβού με θεσμικούς επενδυτές φαίνεται να κρατάει η Τράπεζα Πειραιώς φθάνοντας τα 40,  επομένως προμηνύεται ένα εξαντλητικό διήμερο για τον Χρήστο Μεγάλου και τα στελέχη που τον συνοδεύουν.

    Βέβαια για να μην αδικούμε και τους άλλους τραπεζίτες που μετέχουν στην διοργάνωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διάθεση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) είναι το νέο μεγάλο deal που περιμένει σύμπασα η αγορά.

    Ακολουθούν Μυτιληναίος και Aegean με 15 ραντεβού, έκαστος, έπεται η Optima με 10, και Ideal με τον Φουρλή από 7 ραντεβού εκάστη.

     

    Ευάγγελος Μυτιληναίος καταρρίπτει τον μύθο των ΑΠΕ

    Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος συμμετείχε το panel Energy Transition in Greece, στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργάνωσε η Morgan Stanley και το Ελληνικό Χρηματιστήριο στο Λονδίνο.

    Στην ερώτηση, τι σημαίνει η ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα και τι εργαλεία έχει η χώρα για να πετύχει απανθρακοποίηση, ο κ. Μυτιληναίος σχολίασε ότι αυτό δεν επιλύεται αποκλειστικά με την κατασκευή περισσότερων ΑΠΕ.

     «Αυτός ήταν ένας μύθος που έχει πια καταρριφθεί, καθώς συμβαίνει ολοένα και πιο συχνά να έχουμε μηδενικές τιμές, εξαιτίας των ΑΠΕ.

    Και αυτό διότι  υπάρχει υπερεπάρκεια σε συγκεκριμένες ώρες και το αντίθετο σε άλλες, όπως πχ κατά το σαββατοκύριακο.

    Και αυτό καθίσταται πλέον μεγάλο πρόβλημα.

    Αν δεν επενδύσουμε στην κατασκευή δικτύων και στην χωρητικότητά τους τότε η κατάσταση θα εκτροχιαστεί.»

     

    Ομόλογο 100 εκατ. ευρώ από την Ιdeal

    Πληροφορούμαι ότι ο Λάμπρος Παπακωσταντίνου είναι «έτοιμος» να πατήσει το κουμπί προκειμένου να βγει στις αγορές η Ideal.

    H εταιρεία σχεδιάζει να αντλήσει περίπου 100 εκατ. ευρώ με ομολογιακή έκδοση.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η έκδοση θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου.

    Όσον αφορά στα κεφάλαια που θ΄αντληθούν από αυτήν τα 70 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αναχρηματοδότηση παλαιότερου δανεισμού, και τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για εξαγορές.

    Στην έκδοση θα μετέχουν η ΕΤΕ, η Πειραιώς, η Εurobank, η Αττικής και η Οptima, ενώ τα 15 εκατ. ευρώ θα τα καλύψει η ΕBRD.

    Mπλόκο του Χατζηδάκη στους Servicers

    Ένα ηχηρό όχι εισέπραξαν οι εταιρείες διαχείρισης δανείων, οι περιώνυμοι Serivers, από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη στο αίτημα  που του υπέβαλαν να δοθεί τρίμηνη  παράταση για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληροφόρησης των δανειοληπτών.

    Η εξέλιξη αυτή όπως υποστηρίζουν οι servicers, ανεβάζει το κόστος κατασκευής της πλατφόρμας σημαντικά καθώς οι προδιαγραφές ομοιάζουν με εκείνες του e-banking.

    Επίσης ο υπουργός δεν αποδέχθηκε να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή   το αίτημα των servicers ο τίτλος να είναι εκτελεστός, εφόσον ο δανειολήπτης χάσει/εγκαταλείψει την εξωδικαστική ρύθμιση.

    Κι αυτό με δεδομένο ότι υψηλό ποσοστό των ρυθμιζόμενων δανείων μέσω του εξωδικαστικού «ξανασκάνε» σε κάποιους μήνες.

    Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να καταστήσει τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων πιο ελκυστικό αφενός για τους δανειολήπτες, αφετέρου, για τα ξένα funds προχωρά σε δύο βασικές αλλαγές:

    Πρώτον, στην άρση της υποχρέωσης του οφειλέτη να πληρώσει τα μισθώματα των 12 ετών σε περίπτωση που ασκήσει νωρίτερα το δικαίωμα επαναγοράς και δεύτερον, εξομοιώνεται το φορολογικό καθεστώς του Φορέα με εκείνο των εταιρειών που επενδύουν και διαχειρίζονται ακίνητα που παράγουν εισόδημα και προβλέπεται ότι ο φορέας θα αποκτά τα ακίνητα με έκπτωση 30% επί της εμπορικής αξίας του ακινήτου ή της τιμής πρώτης προσφοράς.

     

    Τι γυρεύει  η Σδούκου με τον Κυριάκο στο Ντουμπάι

    Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, σε συνεργασία με το γραφείο του Πρωθυπουργού και το Υπουργείο Εξωτερικών, έχει την ευθύνη για την ελληνική συμμετοχή  της χώρας μας την 28η Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 28)  που διεξάγεται στο Ντουμπάι από από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου.

    Η χώρα μας συμμετέχει για  πρώτη φορά με δικό της περίπτερο στην COP28 και όπως με ενημέρωσαν  το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζει μια πολύ δυναμική ελληνική παρουσία.

    Στο πλαίσιο λοιπόν της συμμετοχής ελληνικής συμμετοχής, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα διοργανώσει σειρά εξειδικευμένων εκδηλώσεων στο περίπτερο του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι οποίες θα επικεντρωθούν στην ανταλλαγή πρακτικών εμπειριών και στη συζήτηση μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στις πρωτοβουλίες δράσης για την πράσινη ενέργεια και το κλίμα.

    Στο Ελληνικό περίπτερο θα διοργανωθούν περισσότερα από 30 side events με συμμετοχή πολλών εταιριών από τον χώρο της ενέργειας, think tanks, ακαδημαϊκούς φορείς και MKO.

    Συνολικά στα πάνελ του ελληνικού περιπτέρου θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 ομιλητές.

    Τα εγκαίνια του Περιπτέρου θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την 1η Δεκεμβρίου ο οποίος θα συμμετάσχει και σε δύο εκδηλώσεις που διοργανώνει το  Ελληνικό Περίπτερο.

    Στην πρώτη εκδήλωση θα παρουσιαστεί η συνέχεια του project των GReco Islands με την παρουσίαση του επόμενου νησιού στο οποίο θα γίνουν εμβληματικές παρεμβάσεις στο πεδίο της ενέργειας, των υποδομών και των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

    Η δεύτερη εκδήλωση  αφορά στην ανακοίνωση του «Οur Ocean Conference» που έχει αναλάβει να διοργανώσει η χώρα μας τον Απρίλιο του 2024.

    Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του Ειδικού Απεσταλμένος των ΗΠΑ για τον Κλίμα, John Kerry.

    Στις εταιρίες που θα συμμετάσχουν περιλαμβάνονται πολλές και σημαντικές εταιρίες, όπως η Motor Oil, η TITAN, η Μυτιληναίος, ο Όμιλος Κοπελούζου, ο ΔΕΣΦΑ, ο ΑΔΜΗΕ, η  ΤΕΡΝΑ και η Αρχιρόδον, η ελληνική εταιρία κολοσσός των κατασκευών με πολύ μεγάλη παρουσία στα ΗΑΕ.

     

    Αλλάζουν επικοινωνιακή πολιτική οι εφοπλιστές

    Οι  Έλληνες εφοπλιστές, έχουν στα χέρια τους κοινωνικές έρευνες στις οποίες δεν αποτυπώνονται θετικά στοιχεία για αυτούς, όπως με πληροφόρησε άνθρωπος της Ακτής Μιαούλη, που έχει σημαντικό επιδραστικό λόγο.

    Η πλειοψηφία των πολιτών που  συμμετείχε στις έρευνες υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι Έλληνες εφοπλιστές δεν κατοικούν στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία κοινωνική προσφορά, δεν έχουν πλοία με ελληνικά πλοία, δεν απασχολούν Έλληνες ναυτικούς, δεν είναι πατριώτες κλπ.

    Βέβαια, πολλά από αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ωστόσο αυτό που αποτυπώνεται στις έρευνες έχει προβληματίσει τους Έλληνες εφοπλιστές και εξετάζουν τον τρόπο για να αποκαταστήσουν την φήμη και την υστεροφημία τους.

    Το περίεργο είναι ότι ενώ λειτουργούν δεκάδες Ιδρύματα Ελλήνων εφοπλιστών, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έχει δημιουργήσει την  ΑΜΚΕ ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, που προσφέρει τεράστια χρηματικά ποσά σε Νοσοκομεία, σε εξοπλισμό, σε σχολεία, σε φορείς, σε ευπαθείς ομάδες, οι πολίτες φαίνεται να τα αγνοούν.

    Ίσως, η “επίθεση φιλίας” προς την κοινωνία να γίνει με νέα ανοίγματα προς την νεολαία και την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

    Πρόσφατα οι εφοπλιστές έδωσαν 100 και πλέον υποτροφίες, σε μια συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης νέων ταλέντων στη ναυτιλία.

    Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα σκεφτούν οι εφοπλιστές και ποια κοινωνική προσέγγιση θα ακολουθήσουν…

     

    Quiz: σε ποιόν υπουργό έκανε  παρατήρηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ποιος υφυπουργός την “πλήρωσε” τελικά…

    Το σημερινό κουίζ δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, μην σας παιδεύουμε κιόλας.

    Οι φιλίστορες αναγνώστες του mononews.gr και του wiseman θα θυμούνται πως το 1874, ο Χαρίλαος Τρικούπης δημοσίευσε στην αθηναϊκή εφημερίδα “Καιροί” το περίφημο άρθρο με τίτλο «Τίς πταίει».

    Σε αυτό διεκτραγωδούσε τα κακώς κείμενα της εποχής στη χώρα από τα συνταγματικά έως τα καθημερινά.

    Το άρθρο αυτό έγινε αφορμή για σχηματισμό σταθερών κυβερνήσεων και σειράς μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

    Γνωρίζετε επίσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να μείνει στην ιστορία ως μεταρρυθμιστής Πρωθυπουργός και ως πολιτικός που έδινε γρήγορες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

    Στο πλαίσιο αυτό, μαθαίνω πως στις αρχές Νοεμβρίου τηλεφώνησε σε πρωτοκλασάτο Υπουργό και “έβαλε τις φωνές” (Σ.Σ. τρόπος του λέγειν, ο Μητσοτάκης διακρίνεται από αστική ευγένεια) για ένα θέμα που χρονίζει εδώ και περίπου δύο χρόνια στην οικονομική-επιχειρηματική καθημερινότητα.

     

    Τις πταίει και απελθέτω απ’εμού…

    Ο Υπουργός (που ανέλαβε το καλοκαίρι το χαρτοφυλάκιο, πριν ήταν σε άλλο, επίσης σημαντικό υπουργείο…) είπε με δύο λόγια: «Πρόεδρε, εγώ δεν φταίω!

    Απελθέτω απ’εμού το ποτήριον τούτο, ο αρμόδιος υφυπουργός το χειρίζεται εν λευκώ…» ρίχνοντας έξυπνα το βάρος στον υφιστάμενό του.

    Εν συνεχεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον υφυπουργό και ζήτησε εξηγήσεις για την καθυστέρησης.

    Ο υφυπουργός  που επίσης είναι ‘φρέσκος’ στο υφυπουργείο, είναι γνώστης του αντικειμένου, αποτελεσματικός στο έργο του, αλλά θεωρείται γενικά…πολύ παραπονιάρης.

    Ανθρώπινο αυτό, είναι και θέμα χαρακτήρα άλλωστε.

    Ο υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά στον Πρωθυπουργό: «Πρόεδρε δεν φταίω, αναγκαστικά  το έχω αναλάβει προσωπικά. Τρέχω μόνος μου την αρμόδια επιτροπή χωρίς τρίτους.

    Εξετάζω μία προς μία τις υποθέσεις και έχω βάλει στόχο τέλος Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου να λήξει αυτή η σημαντική εκκρεμότητα…»

    Πριν προλάβει να του αποδώσει τα εύσημα ο Πρωθυπουργός, άκουσε ένα «αλλά…» γεμάτο παράπονο από τον υφυπουργό του.

    «Τί αλλά;» τον ρώτησε ευλόγως.

    «Αλλά, δεν έχω τις βοήθειες, ούτε τις αρμοδιότητες που θα ήθελα Πρόεδρε, έχω θέμα από εδώ …κοντά!».

    Ο Πρωθυπουργός που είναι ευφυής άνθρωπος αντιλήφθηκε πως οι ‘καμπάνες χτυπούν’ για τον προϊστάμενο Υπουργό του υφυπουργού και ως …λάτρης του ποδοσφαίρου έκανε ντρίμπλα!

    «Καλά, λύσε τώρα εκ των ενόντων αυτό το πρόβλημα  που καίει πολύ κόσμο και μετά τον Ιανουάριο θα δούμε το θέμα συνολικά!».

    Οπότε, «ες Ιανουάριον ή ες Φεβρουάριον τα σπουδαία» που έλεγαν και οι αρχαίοι.

    Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ) και… μεσανατολικό ζήτημα!

    Ποια σχέση μπορεί να έχει ο θαμώνας της στήλης Μάνος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ με την …επίλυση του Μεσανατολικού;

    Προφανώς …καμία, αλλά σε πρόσφατη ημερίδα, ο πρόεδρος  του ΑΔΜΗΕ κος Μανουσάκης περιέγραψε με χαρούμενα χρώματα όλη τη δράση του Διαχειριστή.

    Πως «διαφήμισε» τον εαυτό του και τον ΑΔΜΗΕ ο Πρόεδρός του;

    Είπε για πρωταγωνιστικό ρόλο στον EuroAsia, συμμετοχή στη διασύνδεση με την Αίγυπτο GRECY, δεύτερη διασύνδεση με Ιταλία και συνεργασία με TERNA, διείσδυση στη Βόρεια Μακεδονία, πιθανή αναβάθμιση της διασύνδεσης με Τουρκία και βέβαια το μεγάλο σχέδιο Green Aegean για διασύνδεση της χώρας μας με τη Γερμανία!

    ‘Βροχή επιτυχιών λοιπόν ο κος Μάνος;» αναρωτήθηκε παριστάμενος καθηγητής Πολυτεχνείου.

    ‘Μη βιάζεσαι, εγώ βάζω στοίχημα πως από όλα αυτά τα εξαγγελλόμενα και μεγαλεπήβολα δεν θα γίνουν τελικά ούτε τα μισά!’ παρατήρησε ο παρακαθήμενός του, που και αυτός δεν είναι τυχαίος, ανώτατο στέλεχος του ΥΠΕΝ είναι!

    ‘Ωραία πήγε στο στοίχημα, όποιος χάσει κερνάει σε γνωστό …ψαράδικο των Βορείων Προαστείων δέχτηκε την πρόκληση ο καθηγητής αλλά ο άνθρωπος του ΥΠΕΝ το …τερμάτισε: “αν καταφέρει έστω και τα μισά ο αυτοδιαφημιζόμενος Μάνος, τότε θα του αναθέσουμε να λύσει και το …Μεσανατολικό που μας βασανίζει κάπου 75 χρόνια τώρα!”.

    Μεγάλο καρφί αλλά και ένδειξη της άποψης που υπάρχει σε κάποιους «υψηλούς» κύκλους του ΥΠΕΝ για το φίλο της στήλης Μάνο Μανουσάκη.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.