• Πολιτική

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: To mononews στο συνέδριο της Morgan Stanley – O Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή την ώρα συναντά επενδυτές – Οι επιχειρηματίες που δίνουν το «παρών» (συνεχής ενημέρωση)

    • Contributor

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός Ελλάδας – Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Morgan Stanley


    Στο Λονδίνο και στο επενδυτικό συνέδριο που οργανώνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο μαζί με τη Morgan Stanley βρίσκεται αυτή τη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Στο συνέδριο δίνουν το «παρών» ο κ. Kων/νος Μαύρος από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ο Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO της Ιντρακάτ, ο Λάµπρος Παπακωνσταντίνου πρόεδρος Ideal, η κα Άννα Καλλιάνη, Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο ιδρυτής και CEO του Ομίλου PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης, ο Δημήτρης Σ. Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος της Intracom, ο Ορέστης Τσακαλώτος, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου Qualco και ο Κωνσταντίνος Μπήτρος  της HIG Capital).

    Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 8 το πρωί ώρα Λονδίνου, δηλαδή μισή ώρα πριν από το άνοιγμα της αγοράς στην Αθήνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί επαφές με τους παριστάμενους εκπροσώπους των ελληνικών εισηγμένων και τους θεσμικούς επενδυτές.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να συναντήσει κορυφαίους επενδυτές, αλλά και να παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής και στο περσινό roadshow του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο, θα έχει δημόσια συζήτηση με τον Luigi Rizzo, αντιπρόεδρο Investment Banking της Morgan Stanley.

    Από εκεί και μετά θα πραγματοποιηθούν one on one επαφές των εισηγμένων με τους ξένους θεσμικούς επενδυτές και τους αναλυτές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το μεσημέρι της ίδιας μέρας η συζήτηση για την ενέργεια με συμμετοχή εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της στην Ελλάδα, τους κ.κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, Πέτρο Τζαννετάκη από τη Motor Oil, Kων/νο Μαύρο από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Αλέξανδρο Εξάρχου, CEO της Ιντρακάτ.

    Στη συνέχεια θα υπάρξει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Πατέλη.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης, με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο για το «γραφείο Σεφέρη» (στην πρεσβευτική κατοικία), τον χώρο στον οποίο εργάστηκε ο Έλληνας Νομπελίστας και το Αναγνωστήριο «Roderick Beaton», τα οποία αποκτούν μουσειακό χαρακτήρα.

    Αύριο 28 Νοεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνει ο τραπεζικός κλάδος και μάλιστα στις 9.30 το πρωί, ώρα Λονδίνου ή 11.30 ώρα Ελλάδος με την ελληνική αγορά ανοιχτή ήδη μία ώρα.

    Η προσοχή της αγοράς λοιπόν, αναμένεται να εστιαστεί στο πάνελ όπου θα μετέχουν οι κ.κ .Βασίλειος Ψάλτης CEO της Alpha, Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank, Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής, και Χρήστος Μεγάλου, CEO της Τράπεζας Πειραιώς.

    Ενδιαφέρον δε, αναμένεται ότι θα έχει την ίδια μέρα η συζήτηση για τις ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα, με συμμετοχή των κ.κ. Στέλιου Ηλία από την BC Partners, Σπύρου Σπυρόπουλου από την Oaktree, Αna Piecas από την Macquarie και Στέλιος Θεοδοσίου από την HIG Realty.

    Συνεχής ενημέρωση…..

     

    Διαβάστε επίσης

    Ποιες εταιρείες έχουν ήδη κλείσει την ατζέντα τους στο roadshow της Morgan Stanley, το μήνυμα Μητσοτάκη και ο ρόλος του Κων. Κωστόπουλου, το νέο ομόλογο της Intralot, ποιοι και γιατί ερίζουν για την τιμή της Optima

    Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα στο Λονδίνο – Κοντόπουλος: Ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για επαφές με ελληνικές εισηγμένες

     



    ΣΧΟΛΙΑ