• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Προχωρά σε έκδοση senior ομολόγου 500 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου, CEO στην Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς


    Στην έκδοση senior ομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, όπως έκανε πρόσφατα η Eurobank, προχωρά και η τράπεζα Πειραιώς. Η έκδοση του ομολόγου senior preferred θα γίνει άμεαα και θα είναι εξαετούς διάρκειας, με non call στην πενταετία, προκειμένου να ενισχύσει τις ελάχιστες απαιτήσεις για τα ίδια κεφάλαια και τις επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL).

    Η τράπεζα είχε προχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι στην έκδοση ενός ακόμη ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, λήξης Ιουλίου 2028, με επιτόκιο 7,25%, πληρωτέο σε ετήσια βάση, το οποίο αναπροσαρμόζεται μετά την πάροδο τεσσάρων ετών βάσει του ισχύοντος επιτοκίου mid swap πλέον 3,692%, ενώ είναι εξαγοράσιμο ολικώς την 13η Ιουλίου 2027 στην τιμή 100 της ονομαστικής αξίας.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Eurobank άντλησε 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση senior ομολόγου 5ετούς διάρκειας.

    Το ομόλογο έχει ημερομηνία λήξης στις 28 Νοεμβρίου 2029, με δυνατότητα ανάκλησης στις 28 Νοεμβρίου 2028 (6NC5), και ετήσιο τοκομερίδιο 5,875%. Η συνολική ζήτηση έφτασε τα 1.6 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή η έκδοση υπερκαλύφθηκε πάνω από 3 φορές και οι προσφορές έγιναν από 101 επενδυτές.

    Διαβάστε επίσης:

    To placement σε ΕΤΕ και η συμφωνία Alpha-UniCredit ‘ξεκλειδώνουν’ τις μετοχές στις τράπεζες

    Χρηματιστήριο: Πώς «κράτησε» η Εθνική και τι έχουν στο μυαλό τους οι traders στην Πειραιώς

    J.P. Morgan για ελληνικές τράπεζες: Τι συζήτησε με τους Αμερικανούς επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ