ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ροές πετρελαίου μέσω θαλάσσης μειώθηκαν τον περασμένο μήνα, λόγω της απότομης πτώσης από τα ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα και μιας μεγάλης υποχώρησης από τις ΗΠΑ.
Οι συνολικές αποστολές μειώθηκαν κατά 850.000 βαρέλια την ημέρα, φτάνοντας περίπου τα 41,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων που συγκέντρωσε το Bloomberg.
Να σημειωθεί ότι η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις κατά των ρωσικών πετρελαϊκών υποδομών τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργώντας ένα ερωτηματικό σχετικά με το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για την ικανότητα της Μόσχας να προμηθεύει πετρέλαιο.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε δύο λιμάνια πετρελαίου στο Νοβοροσίσκ προκάλεσαν κάποια διαταραχή στις λειτουργίες καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου και, στο τέλος του μήνα, σοβαρές ζημιές σε μια θέση πρόσδεσης στον τερματικό σταθμό CPC που διαχειρίζεται αργό πετρέλαιο από το Καζακστάν.
Οι δύο εγκαταστάσεις ανέφεραν πτώση κατά 343.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ ανέβαλαν τη μεταφορά ορισμένων φορτίων για τον Δεκέμβριο, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο.
Οι παρακάτω πίνακες παραθέτουν τις αποστολές σε χιλιάδες βαρέλια την ημέρα




Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Απρόσμενη μείωση της ιδιωτικής απασχόλησης τον Νοέμβριο
Info Quest: O Johnson Zhao νέος Γενικός Διευθυντής στη διεύθυνση Mobility
Τι συμβαίνει με τη διαδοχή στη Fed – Ο Τραμπ ακύρωσε τις συνεντεύξεις των υποψηφίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Netflix: Χαμηλότερες συνδρομές αν επιτευχθεί το deal με την Warner Bros Discovery – Το «κοινό πακέτο» που θα «ταράξει» την αγορά streaming
- ΥΠΕΞ Τουρκίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας: «Nα γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο» στη Μαύρη Θάλασσα – Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε πλοία
- Ταξί: Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία τους
- Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός θα παραμείνει κοντά στον στόχο του 2% τους επόμενους μήνες