• Η γυναίκα μυστήριο στο Επικρατείας της ΝΔ, ο χείμαρρος δακρύων του Σκέρτσου, η απόφαση του ΜΥΤΙΛ, η λιτή ζωή του Νίκου Στασινόπουλου, η απόφαση του Γεραπετρίτη και τα γενέθλια του Θόδωρου και της Ελίνας

    Επειδή μου αρέσει να διαβάζω ισολογισμούς και ειδικά τις αμοιβές των μετόχων και των στελεχών των εταιρειών, προ ολίγων ημερών άνοιξα τον ισολογισμό της VIOHALCO.

    image

    Αντώναρος: Οι προβλέψεις που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ 

    Κατεβάζουν τον πολιτικό τιτάνα Αντώναρο στις εκλογές, ένα πρόσωπο που ζει και αναπνέει με τις άστοχες πολίτικες εκτιμήσεις που ποτέ δεν επιβεβαιώνονται.

    Ένα πολιτικό ον που ζει και αναπνέει επειδή υπάρχει ο Κώστας Καραμανλής της Ραφήνας και εσχάτως του Ψυχικού εάν ισχύει η πληροφόρησή που έχω.

    Διαβάστε μερικά από τα μυθικά ποσταρίσματα του Αντώναρου στα social media.

    Τη μεγαλύτερη απήχηση μεταξύ των ψηφιακών ακολούθων του κ. Αντώναρου φέρεται να είχαν οι «προφητείες» του αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών κατά την τελευταία τετραετία, μολονότι αυτές δεν «εκπληρώθηκαν» ποτέ.

    Για παράδειγμα, «πληροφορία: Ο @kmitsotakis συζητεί διαρκώς με ατενούς επιτελείς το ενδεχόμενο εκλογών. Εκτίμηση: Δύσκολα θα το αποφασίσει με έκρηξη πανδημίας κ προβληματικό τουρισμό.

    Πρόβλεψη: Θα συρθεί τελικά προς τα κει καθώς οι πραγματικές δημοσκοπήσεις θα δείχνουν κατάρρευση ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώναρος.

    Μάλιστα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε «προφητεύσει» και συγκεκριμένες ημερομηνίες μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το 2021, λέγοντας προς τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πως «κρατείστε 3 ημερομηνίες: 22 Αυγούστου, 28 Αυγούστου, 3 Οκτωβρίου».

    Άλλοτε, όπως τον περασμένο Δεκέμβριο, διέβλεπε καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, σχολιάζοντας στο Twitter πως «θα γίνει πολιτικός σεισμός μετά τις γιορτές.

    Με πολλές και δυνατές δονήσεις».

    Ταυτόχρονα, εκτιμούσε ότι η  Ντόρα Μπακογιάννη θα μπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σε θέση υπουργού για «τον συντονισμό του τομέα Εξωτερικών και Άμυνας».

    Σας θυμίζω ότι ουδέποτε έγινε υπουργός η κυρία Μπακογιάννη σε όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου που ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες.

    Κοινώς παφ, πουφ & company!!!

     

    Γυναίκα μυστήριο στο Επικρατείας της ΝΔ 

    Η ερώτηση που βασανίζει όλους όσους ασχολούνται με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων,  αφορά στη “γυναίκα”  έκπληξη που θέλει να τοποθετήσει σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας ο Κυριάκος.

    Ο Wiseman σας σκιαγραφεί σήμερα κατ΄αποκλειστικότητα τα χαρακτηριστικά του προσώπου αυτού.

    Οπως προαναφέραμε πρόκειται  για γυναίκα κάτω των σαράντα ετών, που ασχολείται με κοινωνικοπολιτικά θέματα, αναδεικνύει τα γυναικεία ζητήματα και τα προασπίζεται, έχει χιλιάδες followers και θα διαδραματίσει το ρόλο του… «αντι-Μυθριδάτη».

    Αυτή είναι η πρώτη «φωτογραφία» της κυρίας στην οποία φέρεται ότι έχει καταλήξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η οποία, σε κάθε περίπτωση, θα καταληφθεί από εκπρόσωπο του «ασθενούς φύλου».

    Νεότερα… προσεχώς.

     

    Άκης Σκέρτσος: Χείμαρρος δακρύων

    Μια υποδόρια ενστάλαξη συνεχιζόμενης φιλοξενίας, διακρίνουμε στη ρήση του Άκη Σκέρτσου «νοιώθω πολύ άνετα σε αυτόν τον χώρο», που έπεται του «αν και κεντρώος, με άλλη πολιτική αφετηρία, είμαι πλέον μέλος της Νέας Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη», την απάντηση δηλαδή του Υπουργού Επικρατείας στην ερώτηση της Καθημερινής αν μπορεί να εκπροσωπήσει την εκλογική προσπάθεια της ΝΔ κάποιος που είναι άλλου «χρώματος».

    Πάντως, εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, ο κ. Σκέρτσος όχι μόνο θα είναι ο δεύτερος εκπρόσωπος της ΝΔ που θα προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο, με πρώτο διδάξαντα τον Θοδωρή Ρουσόπουλο, αλλά και ο δεύτερος, πάντα μετά τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, που θα επικαλείται την κοινωνική του καταγωγή.

    Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο Συνέδριο της ΝΔ, ο Άκης Σκέρτσος, σε μια στιγμή ιδιαίτερης συγκίνησης, όπως εξομολογήθηκε, ένοιωσε την ανάγκη να θυμίσει ότι δεν είναι μόνο ο «εξελάκιας» ή «κουτάκιας» της κυβέρνησης, είναι και εγγονός μυλωνά.

    Από την ασίγαστη μνήμη των παλιότερων αναδύθηκε αίφνης, η κορωνίδα της υπερασπιστικής ομιλίας Ρουσόπουλου, εκείνο το μακρινό 2008, όταν ο βαλλόμενος τότε υπουργός Επικρατείας (ετέρα σύμπτωσις), σε ανάλογη συναισθηματική φόρτιση, εκτόξευε προς τον Γιώργο Παπανδρέου μια βόμβα με κοινωνική γόμωση: «Γεννηθήκατε γιος πρωθυπουργού. Εγώ είμαι γιος ενός ταχυδρόμου».

    La vie est un torrent de larmes, δηλαδή η ζωή είναι ένας χείμαρρος δακρύων.

     

    Νίκος Στασινόπουλος: Η λιτή ζωή και τα αμοιβή των 35.000 ευρώ

    Επειδή μου αρέσει να διαβάζω ισολογισμούς και ειδικά τις αμοιβές των μετόχων και των στελεχών των εταιρειών, προ ολίγων ημερών άνοιξα τον ισολογισμό της VIOHALCO ΒΙΟ 4,88% 5,59 .

    Τα νούμερα δεν μπορεί καπνούς να ισχυριστεί ότι είναι μεγάλα.

    Οι αποζημιώσεις είναι αυτές που δίνονται γενικότερα στην αγορά.

    Επι της ουσίας σε 5,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν πέρυσι οι αποζημιώσεις των μελών του ΔΣ της Viohalco.

    Για να καταλάβετε την φιλοσοφία των βασικών μετόχων της εταιρείας αρκεί να σας πω ότι ο πατριάρχης του ομίλου και μη εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ, Νίκος Στασινόπουλος, αμείφθηκε πέρυσι με 35.000 ευρώ.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη ο κ. Νίκος που θεωρείται κολοσσός της επιχειρηματικότητας, είναι άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων.

    Μάλιστα διαμένει σε ένα απλό διαμέρισμα κάπου στα βόρεια προάστεια της Αθήνας.

    Μην φανταστείτε ότι το σπίτι είναι κάτι το ιδιαίτερο.

    Ένα απλό διαμέρισμα και μάλιστα σε πολυκατοικία σχετικά παλιά.

    Απλά σας έδωσα ένα ερέθισμα για να καταλάβετε την φιλοσοφία του ανδρός.

    Πάντως εμένα μου θύμισε τον Warren Buffet.

    Την υψηλότερη αμοιβή, ύψους 1,28 εκατ. ευρώ, έλαβε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ευάγγελος Μουστάκας, και ακολούθησε ο επικεφαλής του Ομίλου στις ΗΠΑ, Θανάσης Μολοκότος, με αμοιβές 914.000 ευρώ.

    Τα αδέλφια Γιάννης και Μιχάλης Στασινόπουλος έλαβαν πέρυσι αμοιβές περίπου 888.000 ευρώ έκαστος.

    Ο πρώτος είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και ο δεύτερος ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

    Όλες οι αμοιβές αφορούν τον βασικό μισθό, συν κάποιες επιπρόσθετες αμοιβές και είναι μικρές (συμπεριλαμβάνουν τη φορολογία).

    Η διαμάχη της οικογένειας Μολοκότου

    Αφού όμως αναφέρθηκα στον κ. Θανάση Μολοκότο, προ εβδομάδων  μου ήλθε μια πληροφορία για την δικαστική διαμάχη της οικογένειας, που έχει στενούς συγγενικούς δεσμούς με τους Στασινόπουλους.

    Η διαμάχη έχει πλέον φθάσει στα αμερικανικά δικαστήρια και διχάζει την οικογένεια Μολοκότου, της ιστορικής κλωστοϋφαντουργίας, που προ πολλών ετών έπαψε να λειτουργεί.

    Η υπόθεση αφορά αγωγή της Λίνας Μολοκότου-Liederman σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης με την οποία στρέφεται κατά της μητέρας της Ελένης Στασινοπούλου Μολοκότου, του αδερφού της Θανάση Μολοκότου και της κουνιάδας της Νταϊάν Βαρδάκα – Μολοκότου.

    Η ενάγουσα υποστηρίζει πως μέσα από ένα πολύπλοκο διεθνές σχέδιο η οικογένειά της απέσπασε περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν κατατεθεί προς όφελος της.

    Η αγωγή κατατέθηκε από τη δικηγορική φίρμα Rolnick Kramer Sadighi, η οποία ειδικεύεται στις ανακτήσεις περιουσιακών στοιχείων.

    Η ιστορία της εριοβιομηχανίας Μολοκότου ξεκίνησε το 1930 , όταν και ο Αθανάσιος Μολοκότος ήλθε στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη και δημιούργησε βαφείο νημάτων στο Παγκράτι.

    Μέσα σε δύο δεκαετίες η οικογένεια Μολοκότου ανέπτυξε εργοστάσιο παραγωγής νημάτων στις Τρεις Γέφυρες.

    Στην δεκαετία το 1970 η εταιρεία που ήδη μεσουρανούσε στο χώρο των μαλλονημάτων, δημιούργησε δεύτερο εργοστάσιο προκειμένου να αναπτύξει την πολυετή και επιτυχημένη εξαγωγική της δραστηριότητα.

    Ωστόσο, στις αρχές του 1990 το σύνολο της Μολοκότος πωλήθηκε στην Εριοβιομηχανία Μπριτάνια, ενώ λίγο αργότερα η εμπορική δραστηριότητα της εταιρεία περιήλθε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Παπαζογλου.

    Οι αμοιβές στον ΟΠΑΠ

    Και μιας και αναφερθήκαμε στις αμοιβές της Βιοχάλκο να σας ενημερώσω ότι, σε 1,63 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι αμοιβές του εκτελεστικού προέδρου του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ μέσα στη χρήση του 2022.

    Παράλληλα σε 1,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν για την ίδια περίοδο οι αμοιβές του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Γιαν Κάρας και σε 790.000 ευρώ του Πάβελ Μούχα, οικονομικού διευθυντή του ομίλου ΟΠΑΠ.

    Οι αμοιβές των στελεχών του ομίλου είναι ελαφρά αυξημένες σε σχέση με πέρυσι όπου είχαν λάβει αντίστοιχα 1,55, 1,05 και 0,74 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

    Πρόκειται για μεικτές απολαβές οι οποίες καθαρές φτάνουν περίπου στο 50% των μεικτών.

    Παράλληλα, η εταιρεία ετοιμάζεται να ανταμείψει τα στελέχη της με επιπλέον 4,6 εκατ. ευρώ.

    Η διάθεση αυτή θα γίνει από τα κέρδη της χρήσης του 2022 και τελεί υπό την έγκριση των μετόχων της εταιρείας.

    Ειδικότερα το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Απριλίου, να εγκρίνει τη διάθεση ποσού έως 4.567.000 ευρώ από τα καθαρά κέρδη της εταιρείας κατ’ ανώτατο όριο σε 17 Εκτελεστικά Μέλη του Δ.Σ. και άλλα ανώτερα διοικητικά στελέχη της εταιρείας.

     

    Θόδωρος –Ελίνα Φέσσα: Κάλεσμα γενεθλίων

    Κάλεσμα για φίλους του, πραγματοποίησε το επιχειρηματικό ζεύγος του Θόδωρου και της Ελίνας Φέσσα (QUEST, BRIQ κλπ.).

    Αφορμή ήταν τα γενέθλια και των δυο.

    Η στήλη εύχεται χρόνια πολλά, στην δυναμική Ελίνα Φέσσα και στον ευφυή και ταλαντούχο Θεόδωρο Φέσσα που έχει εκπλήξει με τις κινήσεις του στην επιχειρησιακή σκακιέρα, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

    Στουρνάρας: Χωρίς κόστος το πάγωμα επιτοκίων στα στεγαστικά για τις τράπεζες

    Δεν λέω καλή η απόφαση των τραπεζών να παγώσουν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων.

    Όμως αν πιστέψουμε το καθ΄ ύλην αρμόδιο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, οι δανειολήπτες μάλλον δεν πρόκειται να γλιτώσουν πολλά από την εξέλιξη αυτή.

    Πρώτο διότι όπως είπε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, το πολύ τα επιτόκια να αυξηθούν ακόμη κατά 0,5% και μετά τέλος.

    Με άλλα λόγια  ότι έφαγαν στο κεφάλι οι δανειολήπτες από τις αυξήσεις …. έφαγαν.

    Συναφώς με το πρώτο, αν θεωρήσουμε ότι το παιγνίδι των επιτοκίων είναι μηδενικού αθροίσματος, δηλαδή ότι χάνει η Τράπεζα το κερδίζει ο δανειολήπτης και τούμπαλιν.

    Ο κ. Στουρνάρας ήταν κατηγορηματικός εξηγώντας παράλληλα γιατί δεν προχωρήσαν λίγο νωρίτερα οι τράπεζες στο πάγωμα.

    Αυτό όπως είπε θα επιβάρυνε πολύ περισσότερο τις τράπεζες.

    Τώρα οι τράπεζες ξέρουν ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του κύκλου αυξήσεων των επιτοκίων, άρα είναι λελογισμένο το κόστος το οποίο θα φέρουν.

    Ο Γεραπετρίτης κόβει την μεταβατική διάταξη για την εκτός σχεδίου δόμηση

    Mαθαίνω ότι με παρέμβαση του Γιώργου Γεραπετρίτη μπαίνει φρένο στην εκτός σχεδίου δόμηση.

    Ο υπουργός  Επικρατείας  δεν συναίνεσε   στην  μεταβατική διάταξη που θα επέτρεπε τη δόμηση στα εκτός σχεδίου οικόπεδα τεσσάρων και πλέον στρεμμάτων.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτοί μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (176/93) δεν μπορούν να χτίσουν.

    Η απόφαση που αφορούσε συγκεκριμένο οικόπεδο στην Πάτμο αναφέρει ότι ότι δεν αρκεί το ελάχιστο εμβαδόν των 4 στρεμμάτων για να εξασφαλιστεί η οικοδομησιμότητα, αλλά απαιτείται ήδη από το 1985 και η ύπαρξη προσώπου σε κοινόχρηστο δρόμο για τη δόμηση ενός ακινήτου.

    Η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα έφερνε μία μεταβατική διάταξη η οποία θα έδινε μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα, η οποία όμως δεν βλέπω να έρχεται … τουλάχιστον σε αυτή τη Βουλή.

    Από την πλευρά τους οι μηχανικοί μέσω του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού κατέθεσαν χθες τις δικές τους προτάσεις ζητώντας από την Κυβέρνηση  κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα σχετικά με το δικαίωμα δόμησης στα εκτός σχεδίου ακίνητα τόσο για εκείνα που έχουν δημιουργηθεί πριν από το 1985, όσο και για αυτά που δημιουργήθηκαν μεταξύ 1985 και 2003 και στα οποία ουσιαστικά εντοπίζεται το πρόβλημα δεδομένου ότι το ΣτΕ επιβάλει ότι πρέπει να έχουν «πρόσωπο» σε συγκεκριμένη οδό.

     

    Υπουργείο Υποδομών: Δίνει τουλάχιστον 15,3 εκατ. ευρώ σε οδικές παραχωρήσεις

    Ζεστό χρήμα μαθαίνω ότι έχει αρχίσει να μοιράζει ξανά το υπουργείο υποδομών προς τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τις μεγάλες οδικές παραχωρήσεις στην Ελλάδα.

    Όπως μου αναφέρει άνθρωπος που ερευνά και καταγράφει τις αποφάσεις που υπογράφει ο αρμόδιος ο υφυπουργός, Γιώργος Καραγιάννης, ύστερα από την «αναβάθμιση» του τον περασμένο Μάρτιο, μου ανέφερε  ότι ο ισχυρός άνδρας των υποδομών έχει ανάψει το πράσινο φως  για την εκταμίευση ποσών 15,3 εκατ. Ευρώ για έργα και επιδοτήσεις που αφορούν τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, την Ιόνια Οδό και τον Μορέα.

    Τη μερίδα του λέοντος του κρατικού χρήματος που αναφέρονται ως «πρόσθετη επιδότηση λειτουργίας», η οποία ανέρχεται στα 8,3 εκατ. Ευρώ, ακούω πως θα λάβει ο αυτοκινητόδρομος Μορεάς με βασικό μέτοχο την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

    Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό ανέρχεται στα 3,8 εκατ. Ευρώ και πάει στην Ιόνια Οδό, η οποία ανήκει στη Νέα Οδό που είναι θυγατρική της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,12% 16,24 .

    Πιο συγκεκριμένα, ο κατασκευαστής του έργου θα λάβει 3,2 εκατ. Ευρώ λόγω καθυστερήσεων, ενώ το υπουργείο χρηματοδοτεί επίσης με 600.000 ευρώ έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

    Από την άλλη πλευρά η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. Στην οποία συμμετέχουν οι Γάλλοι της Vinci, οι Γερμανοί της Hochtief, καθώς και οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και ΑΒΑΞ, θα λάβει 3,2 εκατ. Ευρώ με το υπουργείο να χρηματοδοτεί τεχνικά έργα.

     

    Εγνατία Οδός: Ζαλίζει η κρατική επιδότηση για την περίοδο 2024-2026

    Ζαλίζει το ποσό της επιδότησης που θα καταβάλει  το Υπουργείο Υποδομών στην Εγνατία Οδό για την περίοδο 2024-2026, καθώς αυτό μαθαίνω πως ανέρχεται στα 97,8 εκατ. ευρώ.

    Πηγή μου που παρακολουθεί τα όσα γίνονται στο υπουργείο μου εξήγησε ,ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, δηλαδή τα 93,3 εκατ. Ευρώ αναμένεται να δοθούν για έργα στο δυτικό, τον ανατολικό καθώς και τους κάθετους άξονες (Α1, Α23, Α25 και Α2) για το 2024 και το 2025.

    Ενώ τα υπόλοιπα 4,5  εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν για την επίβλεψη έργων που θα τρέξουν την περίοδο 2024-2026.

    Η κατάσταση αυτή όπως αντιλαμβάνεστε αποτελεί το καλύτερο επιχείρημα του γιατί θα πρέπει  να τελειώσει το ζήτημα της υπογραφής της σύμβασης για τον οδικό άξονα, για τον οποίο προτιμητέος επενδυτής είναι η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis Project.

    Ωστόσο, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πρέπει να εκδοθεί η εκκρεμούσα ΚΥΑ για τα διόδια και να περάσει η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε στη συνέχεια να πάει στη Βουλή για κύρωση.

    Καταλαβαίνετε, βέβαια, ότι λόγω εκλογών και μέχρι να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, οι υπογραφές θα πέσουν στην καλύτερη των περιπτώσεων εντός του τρέχοντος φθινοπώρου.

     

    Στις αρχές του φθινοπώρου θα τους (της) τα πει ο Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης

    «Στις αρχές του φθινοπώρου, κάτι έχω να σου πω» έλεγε ένα παλιό τραγούδι με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και όλα δείχνουν πως εκείνη ακριβώς την εποχή, που δεν αργεί πολύ, ο Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΜΟΗ -1,23% 25,80 σχετικά με την υλοποίηση της επένδυσης της «ΔΙΩΡΥΓΑ GAS» που είναι η εταιρία που θα κατασκευάσει και λειτουργήσει τον πλωτό σταθμό αερίου (FSRU) στους Αγίους Θεοδώρους, Κορινθίας.

    Μαθαίνω πως το market test που έκανε η εταιρία ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο αλλά  το έργο «έχει εμπόδια που όμως δεν εξαρτώνται από εμάς, αλλά από …άλλους» όπως μου είπε με νόημα ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος που ασχολείται με το πρότζεκτ.

    «Μήπως δεν εξαρτάται από άλλους, αλλά από …άλλες, την εξής …μία;» ρώτησα με εμφανώς προβοκατόρικη διάθεση τον συνομιλητή μου, αλλά αυτός αρκέστηκε να χαμογελάσει από πονηρά έως πικρά.

    Και επειδή σας το έχω ξαναγράψει, σας υπενθυμίζω τους λόγους της πικρίας του Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη για το θέμα: η κα Ρίτα Γκάλλι του ΔΕΣΦΑ, «έχει βαλθεί να κάνει τη ζωή δύσκολη» όπως λένε, στην σημαντική αυτή επένδυση  των 350 εκατομμυρίων και από εκεί εκπορεύεται η κλιμακούμενη κόντρα ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ-ΔΕΣΦΑ.

    …και η κόντρα με τη ΔΕΣΦΑ

    H Μotor Oil εκτιμά ότι η ένταξη από το ΔΕΣΦΑ στο σύστημα, του αγωγού τον Οκτώβριο του 2027 «είναι αδικαιολόγητα χρονικά απομακρυσμένη», με δεδομένο ότι η σύνδεση του FSRU με το εθνικό σύστημα μεταφοράς αερίου προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2025.

    Άρα επί σχεδόν δύο χρόνια το έργο θα είναι μεν έτοιμο αλλά δεν θα μπορεί να λειτουργήσει εξαιτίας του ΔΕΣΦΑ!

    Για δε τον Μετρητικό Σταθμό, ο Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης απορεί και το διατυπώνει ευθαρσώς, για τον ξαφνικό διπλασιασμό του κόστους κατασκευής του, από τα 10  στα  20 εκατομμύρια.

    «Εντάξει, υπάρχουν  αυξήσεις υλικών στην αγορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο  βαθμό, εδώ μιλάμε ότι έχει μπεί καπέλο …ιταλικό και με λοφίο στις τιμές», λένε περιπαικτικά στη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και έχουν στείλει και επιστολή (με πολλούς αποδέκτες) για το θέμα.

    Αλλά ο κος Βαρδινογιάννης και η Μotor Oil προτείνουν και μία πρακτική λύση: αφού έχουν μετοχές στην «Ελλάκτωρ», ζητούν από την κα Γκάλλι και το ΔΕΣΦΑ, να ανατεθεί η  κατασκευή και των δύο έργων στον Ολλανδό συνεταίρο τους τον κο Χένρι Χόλτερμαν  οπότε «με την καθοδήγηση του ΔΕΣΦΑ, θα επιτευχθεί μείωση κόστους και περικοπή του χρόνου ολοκλήρωσης».

    Ιδού η Ρόδος που λένε…

    Για την ιστορία αναφέρω ότι στο σοβαρό αυτό θέμα, αρωγοί του Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι δύο παλαιά και πολύ έμπειρα κορυφαία στελέχη της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι Γιάννης  Κοσμαδάκης και Πέτρος Τζαννετάκης, άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης εδώ και πολλά χρόνια του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

    Συμπέρασμα: στις αρχές του φθινοπώρου, ο Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης, θα πεί κάτι στην κα Ρίτα Γκάλλι, ίσως τα πεί και αλλού…

     

    Mytilineos: Στα 40 ευρώ το buyback 

    Η Γενική Συνέλευση της Mytilineos, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, ανέβασε στα 40 ευρώ την ανώτερη τιμή για την επαναγορά μετοχών.

    H αλλαγή στην τιμή επαναγοράς ιδίων μετοχών ήταν ένα από τα βασικά θέματα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

    Τα επίπεδα αυτά, όμως, έχουν παρέλθει και έχουν κατακτηθεί από τους επενδυτές με αποτέλεσμα η διοίκηση της Μυτιληναίος να εισηγηθεί και να γίνει δεκτή από τη Γενική Συνέλευση ως ανώτατη τιμή, από τα 25 που ήταν μέχρι σήμερα, τα 40 ευρώ!

    QUIZ

    Ποιο στέλεχος του Υπερταμείου το οποίο έχει συνταξιοδοτηθεί από τράπεζα, αντί να ασχοληθεί με την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων  του δημοσίου έχει  βάλει στο στόχαστρο υποψήφιο(α)  της νέας Δημοκρατίας που είναι και κοντά στον πρωθυπουργό, λέγοντας σε δημόσιες συζητήσεις, ότι είναι «κομματόσκυλο» και μιλά απαξιωτικά για τις κουμπαριές του;

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Ως εκ τούτου, το mononews.gr δεν φέρει καμία ευθύνη εάν οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιηθούν για την αγορά η πώληση κινητών αξιών.