• Η Ελένη της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο πονοκέφαλος Χατζηδάκη, τα νέα του Τσαμάζ και γιατί άναψαν πούρα Λασκαρίδης-Κωνσταντακόπουλος

    Tα τελευταία 24ωρα πήραν φωτιά τα τηλέφωνα μεταξύ των μετόχων της Aegean (Λασκαρίδης, Κωνσταντακόπουλος), οι οποίοι δεν κρύβουν την ανακούφισή τους από τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμβολίου…

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο Κωστής πήρε τ’ όπλο του

    Η στήλη πληροφορείται ότι η απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη για το ποιος θα πληρώσει το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού των ΑΠΕ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους ιδιώτες προμηθευτές ενέργειας. Μάλιστα, τα βέλη εκτοξεύονται ήδη και αναμένεται να πέσουν βροχή τις επόμενες δύο εβδομάδες…

    Μαθαίνω ότι ο υπουργός έχει πάρει εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να βρει την χρυσή τομή με γνώμονα να μην πληρώσουν τον… λογαριασμό τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

    Τα παιδιά όμως του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – αναφέρομαι στους επιχειρηματίες – δεν είναι και τα πιο φρόνιμα, εκτός αν πληρώσουν το κόστος με το ανάλογο αντάλλαγμα.

    Από την πλευρά του ο Χατζηδάκης είναι έτοιμος να κατεβάσει τις προτάσεις του.

    Η Ελένη στην  Ουάσιγκτον

    Η στήλη ρώτησε, έψαξε και πράγματι τον Χρήστο Παπουτσή που τον έχουμε στείλει εδώ και περίπου 8 χρόνια ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, θα τον διαδεχθεί η Ελένη Παναγιωταρέα.

    Τον διορισμό θα υπογράψει ο αρμόδιος για το ζήτημα υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

    Η κόρη της γνωστής συμβούλου/δημοσιογράφου – κλπ κλπ – Άννας Παναγιωταρέα, Ελένη είναι οικονομολόγος και έχει κάνει το διδακτορικό της στην Οξφόρδη.

    Βέβαια, η Ελένη υπήρξε και υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

    Όπως και να ‘χει η θέση είναι ζηλευτή και λόγω κύρους αλλά και λόγω μισθού.

    Οι μηνιαίες αποδοχές του εκπροσώπου της κάθε χώρας ανέρχονται στις 10.000 ευρώ, συν έξοδα μετακίνησης, συν, συν.

    Καλημέρα με τον Τσαμάζ

    Πριν ανοίξει το χρηματιστήριο ο ΟΤΕ ΟΤΕ 0,78% 14,21 θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 9μηνου (κυρίως την πορεία του 3ου τριμήνου).

    Η εταιρεία μετά και την πώληση – είχε καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας – της θυγατρικής στην Ρουμανία αλλά και το μεγάλο, όπως πληροφορείται η στήλη, συμμάζεμα που έχει γίνει στο κόστος του Οργανισμού βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση παρά τις όποιες συνέπειες από την πανδημία.

    Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την ενημέρωση του ισχυρού manager της επιχείρησης Μιχάλη Τσαμάζ προς τους αναλυτές, όπου θα μάθουμε και τα επόμενα βήματα στο μέτωπο του ανοίγματος των δραστηριοτήτων στις e-πωλήσεις.

    Bad Bank: Η Elke König βάζει τρικλοποδιές

    Την ώρα που έχει φουντώσει η συζήτηση στην Ευρώπη για την ανάγκη δημιουργίας Asset Management Company -κοινώς bad banks- έρχεται με συνέντευξή της στους Financial Times η επικεφαλής του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης Τραπεζών Elke König να διαφωνήσει στην ιδέα…

    Πριν λίγες εβδομάδες ο επικεφαλής του SSM Αντρέα Ένρια είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας εθνικών bad banks.

    Όπως καταλαβαίνετε, η κουβέντα έχει ανοίξει για τα καλά στους εποπτικούς ευρωπαϊκούς τραπεζικούς μηχανισμούς και για μία ακόμη φορά οι Γερμανοί αντιδρούν…

    Στην Αθήνα πάλι η πρόταση του Γιάννη Στουρνάρα βρίσκεται στα χέρια των συμβούλων του Πρωθυπουργού.

    Αναβρασμός σε Alpha-STAR

    Πληροφορούμαι ότι υπάρχει ένας «έντονος» αναβρασμός στα επιτελεία των δύο τηλεοπτικών σταθμών (Alpha-Star) καθώς σιγά-σιγά διαφαίνεται η πρόθεση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να τα συγχωνεύσει.

    Προσεχώς, περισσότερα…

    Ανάβουν πούρο οι μέτοχοι της Aegean

    Η στήλη πληροφορείται ότι τα τελευταία 24ωρα πήραν φωτιά τα τηλέφωνα μεταξύ των μετόχων της Aegean (Λασκαρίδης, Κωνσταντακόπουλος), οι οποίοι δεν κρύβουν την ανακούφισή τους από τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμβολίου…

    Εξάλλου, η χαρά είναι διπλή καθώς και οι ίδιοι μετράνε ζημιές από τις ξενοδοχειακές τους δραστηριότητες.

    Όλα αυτά κάνουν τον Ευτύχη (Βασιλάκη) τον επικεφαλής της AEGEAN AIR ΑΡΑΙΓ 0,41% 12,34 να σηκώνει σιγά-σιγά το κεφάλι.

    Εχθές η μετοχή της Aegean Air γνώρισε και πάλι ένδοξες στιγμές με άνοδο 9,16% και έκλεισε στα 4,05 ευρώ με κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 289,2 εκατ. ευρώ.

    Από την Δευτέρα η μετοχή έχει κερδίσει 51,97%.