• Οικονομία

    Γιάννης Στουρνάρας: Αδιανόητο τα κόμματα να θέσουν σε κίνδυνο την επενδυτική βαθμίδα

    • NewsRoom
    Στουρνάρας: Σημαντική η συνεισφορά του προγράμματος αγοράς ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ στην συγκράτηση των επιτοκίων

    Γιάννης Στουρνάρας


    «Καμπανάκι» από το διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα για τη δημοσιονομική συγκράτηση και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, για το οποίο είπε ότι θα αποτελέσει μία από τις βασικές προκλήσεις την επόμενη μέρα των εκλογών.

    Όπως διευκρίνισε σε συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική, εάν οι πρώτες προγραμματικές δηλώσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι ευθυγραμμισμένες με τις απαιτήσεις των οίκων αξιολόγησης για τη χορήγηση επενδυτικής βαθμίδας, τότε η Ελλάδα θα την λάβει.

    Έκρουσε επίσης τον κώδωνα για δημοσιονομική συγκράτηση μετά τις εκλογές, υπογραμμίζοντας  ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για τους ευάλωτους συμπολίτες μας ή για να βοηθηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

    Κοντά στο τέλος του κύκλου αύξησης επιτοκίων

    «Το εάν θα υπάρξει ακόμη μία ή δύο αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν μπορώ να το πω, θα εξαρτηθεί από τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό, αλλά και για τις χρηματοοικονομικές συνθήκες στην Ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι «πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου αύξησης επιτοκίων».

    «Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή εάν θα επιστρέψουμε στον εξαιρετικά χαμηλό πληθωρισμό που είχαμε πριν την πανδημία», τόνισε τέλος ο κ. Στουρνάρας.

    Πηγή; naftemporiki.gr 

    Διαβάστε επίσης: 

    ΕΛΣΤΑΤ: Τι έδειξε η έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών στην Ελλάδα

    Τζάνετ Γέλεν: Κίνδυνος κήρυξης στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ από την 1η Ιουνίου



    ΣΧΟΛΙΑ