• Οικονομία

    Σοβαρή απειλή για την παγκόσμια οικονομία η επιβολή δασμών

    παγκοσμια οικονομια


    Κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία αποτελούν οι δασμοί που επιβάλλονται σε ορισμένες χώρες, όπως τόνισε ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας, Ουάνγκ Σουγουέν. Ταυτόχρονα, ο Σουγουέν επεσήμανε την ελπίδα της Κίνας για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

    Την ίδια ώρα, ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Τσεν Γιουλού, τόνισε ότι τα περιθώρια για μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας.

    Επιπροσθέτως, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τζιανγκ Τζουν, από πλευράς του ξεκαθάρισε ότι η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει τη ζημιά που προκαλεί ο προστατευτισμός και ότι το Πεκίνο θα περιφρουρήσει τα συμφέροντά του.

    Είναι προφανές ότι οι τρεις Κινέζοι αξιωματούχοι, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης δημοσιογράφων ενόψει της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας στα τέλη της εβδομάδας, άφηναν ευθείες αιχμές, μέσω των όσων υποστήριξαν, στον εμπορικό πόλεμο της Κίνας με τις ΗΠΑ και την πολιτική που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες για την επιβολή υψηλών δασμών.

    Για τον Τζανγκ, η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει κινδύνους και η Ομάδα των Είκοσι πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη οφείλει να εγγυηθεί πως θα υπάρξει ενότητα και συνεργασία.

    Τέλος, ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στην Οσάκα, στο περιθώριο της συνόδου. Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για να δοθεί τέλος στον εμπορικό πόλεμο ανάμεσά στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη δεν έχουν καταγράψει μεγάλη πρόοδο μέχρι τώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ