• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    To αντίπαλον δέος των Starbucks στην Κίνα σχεδιάζει απόβαση στις ΗΠΑ

    • Bloomberg


    H Luckin Coffee, η φιλόδοξη κινέζικη startup που ανοίγει χιλιάδες καταστήματα για να τα βάλει με τα Starbucks, ξεκινά τις προετοιμασίες για μία αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να συγκεντρώσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανθρώπους με γνώση του ζητήματος.

    Η εταιρεία συνεργάζεται με την Credit Suisse Group AG για τη συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να υλοποιηθεί το νωρίτερο μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τις πηγές. Η Luckin θα μπορούσε να προσθέσει και άλλες τράπεζες σε επόμενο στάδιο, είπαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες είναι απόρρητες.

    Η Luckin πραγματοποιεί μεγάλες δαπάνες για να ανοίξει ακόμα 2.500 καταστήματα φέτος, αφού η εταιρεία άνοιξε περίπου 2.000 καταστήματα το 2018, την πρώτη χρονιά λειτουργίας της. Ασκεί πίεση στην Starbucks, η οποία έχει μετατρέψει την Κίνα στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά της και τη δεύτερη μεγαλύτερη μεταξύ των 50 κρατών στα οποία δραστηριοποιείται.

    Η κινεζική εταιρεία ελπίζει ότι η έμφασή της στην άνεση και τις προσιτές τιμές θα προσελκύσει εργαζόμενους σε αστικά γραφεία που δεν έχουν ανάγκη τους μεγάλους, πολυτελείς χώρους που προσφέρουν τα Starbucks. Έχει επίσης δώσει προτεραιότητα στις κατ’ οίκον διανομές και έχει υπογράψει συνεργασία με τον κολοσσό του Διαδικτύου Tencent Holdings.

    H Luckin έχει προσελκύσει χρηματοδότηση από επενδυτές μεταξύ των οποίων το κρατικό fund διαχείρισης πλούτου της Σιγκαπούρης GIC Pte και η πιο πρόσφατη αποτίμησή της ήταν στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα σχέδια για δημόσια προσφορά είναι σε πρώιμο στάδιο και οι λεπτομέρειες για τη συναλλαγή ενδέχεται να αλλάξουν, δήλωσαν οι πηγές.

    Εκπρόσωποι της Luckin και της Credit Suisse αρνήθηκα να προβούν σε σχόλια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σηματοδοτεί η κρίση στη Βενεζουέλα την κατάρρευση μίας ολόκληρης ιδεολογίας;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέο deal της Zeus Capital στη Βαρσοβία: Πάνω απο τα 52 εκατ. ευρώ το τίμημα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Το νέο πρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας που ήδη προκαλεί γκρίνιες – Όλος ο διάλογος



    ΣΧΟΛΙΑ