• Οικονομία

    ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Ποιοι μπορούν να ενταχθούν, τι αλλάζει

    ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Ποιοι μπορούν να ενταχθούν, τι αλλάζει

    Κωστής Χατζηδάκης


    Νέες προϋποθέσεις προβλέπονται για την εφαρμογή του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ο οποίος παρατάθηκε μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021.

    Ειδικότερα οι επιχειρήσεις- εργοδότες μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό  για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021, εφόσον πληρούν τα απαραίτητα οικονομικά κριτήρια, τα οποία είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν για την ένταξή τους κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2021.

    Για τους μήνες Οκτώβριο 2021 έως και Δεκέμβριο 2021 στον Μηχανισμό   εντάσσονται οι εργαζόμενοι, που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, πλήρους απασχόλησης κατά την 30η Σεπτεμβρίου 2021.

    Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα υποβολής στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α’ – ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» από επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2021 από σήμερα μέχρι 31 Οκτωβρίου.

    Σε κάθε περίπτωση παραμένει η υποχρέωση γνωστοποίησης εκ των προτέρων κάθε αλλαγής ή τροποποίησης της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, για τον μήνα Οκτώβριο.

    Για τον μήνα Σεπτέμβριο δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’- ΦΑΣΗ)» από σήμερα μέχρι 11 Οκτωβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ



    ΣΧΟΛΙΑ