• Οικονομία

    Πότε θα γίνουν οι πληρωμές επιδομάτων και παροχών από τον ΟΠΕΚΑ


    Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ μια σειρά από επιδόματα και παροχές, όπως αναφέρει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

    Αναλυτικά:

    → το Επίδομα Παιδιού καταβάλλεται την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, σε όλους όσοι υπέβαλλαν φέτος αίτηση Α21, έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα, με βάση το εισόδημα του 2018, το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1. Η καταβολή αφορά στο δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος και πραγματοποιείται μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα.
    → τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Σεπτεμβρίου καταβάλλονται την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.
    → το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καταβάλλεται την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.
    → οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Οκτωβρίου καταβάλλονται την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.
    → τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 θα καταβληθούν για τον μήνα Σεπτέμβριο την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου.
    → το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) μηνός Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Αυγούστου και αυτή έχει εγκριθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ