Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται σήμερα τα προνοιακά, αναπηρικά, διατροφικά, επιδόματα

  • NewsRoom
προνοιακα επιδοματα


Ξεκινά από σήμερα, Τετάρτη, η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από τον Οργανισμό Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Η καταβολή αφορά στα αναπηρικά, διατροφικά και λοιπά προνοιακά επιδόματα και οι πολίτες που τα δικαιούνται είναι όσοι πληρώνονταν, μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις περιφέρειες.

Σε ό,τι αφορά στα ποσά των επιδομάτων, αυτά πιστώθηκαν χθες, Τρίτη και είναι διαθέσιμα σταδιακά, με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Στην πληρωμή θα συμπεριλαμβάνονται οι δικαιούχοι που είχαν πληρωθεί για πρώτη φορά από τον ΟΠΕΚΑ στις 18 Ιανουαρίου 2019, καθώς και οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν από τους δήμους από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, θα καταβληθούν 172.493 επιδόματα, εκ των οποίων τα 144.644 είναι προνοιακά αναπηρικά και τα υπόλοιπα είναι διατροφικά, στεγαστικής συνδρομής και ομογενών-προσφύγων.

Συνολικά, αναμένεται να καταβληθεί σε επιδόματα το ποσό των 117 εκατ. ευρώ.

Με αυτήν την πληρωμή εξοφλούνται ουσιαστικά τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2019, καθώς και τα διατροφικά επιδόματα για το Φεβρουάριο του 2019.

Επιπροσθέτως, η πληρωμή των δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΟΠΕΚΑ, έχει εγκριθεί (είτε για νέα παροχή είτε για παράταση παλαιότερης) και θα γίνει κανονικά μεταξύ 1ης και 3 Απριλίου.

Η επόμενη πληρωμή -η τρίτη κατά σειρά για τα αναπηρικά επιδόματα εντός του 2019- θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, πριν από το Πάσχα και θα αφορά στο Μάρτιο και τον Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στέλιος Πλιάκης (ΟΠΕΚΑ) στο mononews: Τι αλλάζει από σήμερα στα προνοιακά επιδόματα – Το νέο πλαίσιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα στέγασης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προνοιακά αναπηρικά επιδόματα: Από τον Απρίλιο θα καταβάλλονται μηνιαίως


ΣΧΟΛΙΑ