• Οικονομία

    Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): ο τραπεζικός κλάδος πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για πιθανούς νέους κινδύνους

    Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ΔΝΤ

    Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ΔΝΤ


    Η επιτάχυνση των αυξήσεων των επιτοκίων αποκάλυψε ευπάθειες  στον χρηματοπιστωτικό τομέα, παραδέχθηκε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Όπως μάλιστα πρόσθεσε, ο τραπεζικός κλάδος πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για πιθανούς νέους κινδύνους.

    Οι ηγέτες του κλάδου πρέπει να «προβλέπουν σοκ και να είναι έτοιμοι να δράσουν όταν συμβούν, γιατί θα έρθουν», είπε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε συνέντευξή της στη Στέφανι Φλάντερς στο Bloomberg News, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Milken στο Μπέβερλι Χιλς, στην Καλιφόρνια.

    «Αυτό που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια ήταν μια σειρά από αδιανόητα γεγονότα», είπε η Γκεοργκίεβα. «Η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, το γρήγορο άλμα των επιτοκίων μετά από πολλά χρόνια παραμονής σε χαμηλά επίπεδα».

    Τα σχόλια της Γκεοργκίεβα έρχονται τη Δευτέρα καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες να στηρίξουν τον τραπεζικό τομέα, ο οποίος έχει κλονιστεί από τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve και την επιτάχυνση των αναλήψεων των καταθετών, αναφέρει το Bloomberg.

    Η First Republic Bank έγινε ο τέταρτος περιφερειακός δανειστής που κατέρρευσε από τότε που ξεκίνησε η αναταραχή τον Μάρτιο, με τo Federal Deposit Insurance να προχωρά στην πώλησή της στην JPMorgan Chase & Co.

    Διαβάστε επίσης

    Τζέιμι Ντάιμον (JPMorgan) για μεταπώληση First Republic: Θα βοηθήσει να σταθεροποιηθεί το σύστημα

    Υπ. Οικονομικών ΗΠΑ για First Republic Bank: Το τραπεζικό σύστημα παραμένει υγιές και ανθεκτικό



    ΣΧΟΛΙΑ