• Business

    Τζέιμι Ντάιμον (JPMorgan) για μεταπώληση First Republic: Θα βοηθήσει να σταθεροποιηθεί το σύστημα

    O Jamie Dimon, Πρόεδρος και CEO της JP Morgan

    O Jamie Dimon, Πρόεδρος και CEO της JP Morgan


    Η διάσωση της αμερικανιής περιφερειακής τράπεζας First Republic, η οποία τέθηκε υπό τον έλεγχο των αμερικανικών αρχών, πριν εξαγοραστεί σε μεγάλο μέρος της από την JPMorgan Chase, «θα βοηθήσει να σταθεροποιηθεί το σύστημα», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της JPMorgan Τζέιμι Ντάιμον.

    Μολονότι οι πτωχεύσεις δύο άλλων τραπεζών το Μάρτιο είχαν συγκλονίσει το χρηματοπιστωτικό κόσμο και είχαν δημιουργήσει προβλήματα στη First Republic, «το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα είναι εξαιρετικά υγιές», υποστήριξε επίσης ο αξιωματούχος στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης σε δημοσιογράφους.

    Υπενθυμίζεται πως οι αμερικανικές αρχές έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους την τράπεζα First Republic και μεταπώλησαν το μεγαλύτερο μέρος της στην JPMorgan Chase, ελπίζοντας να βάλουν τέλος με αυτό τον τρόπο στο επεισόδιο τραπεζικής κρίσης που προέκυψε το Μάρτιο. Το ίδρυμα δεχόταν ισχυρή πίεση μετά τις πτωχεύσεις δύο ιδρυμάτων παρόμοιου προφίλ στις αρχές Μαρτίου, της Silicon Valley Bank και της Signature, οι οποίες εντάθηκαν μετά τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, σύμφωνα με τα οποία η φυγή των καταθέσεων στο σχετικό διάστημα ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Κατέρρευσε η First Republic Bank – Στην JPMorgan περνούν οι καταθέσεις

    Υπ. Οικονομικών ΗΠΑ για First Republic Bank: Το τραπεζικό σύστημα παραμένει υγιές και ανθεκτικό



    ΣΧΟΛΙΑ