• Οικονομία

    Κίνητρα για επενδύσεις στο Χρηματιστήριο – Τρέχει η αναμόρφωση της Κεφαλαιαγοράς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο Πρόεδρος και CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Γιώργος Ζαββός

    Ο Πρόεδρος και CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Γιώργος Ζαββός


    Συζήτηση επί κινήτρων θα είναι αυτή που θα ανοίξει την τρέχουσα εβδομάδα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ώστε, χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση του προϋπολογισμού, θα δοθούν ερείσματα η κεφαλαιαγορά στο σύνολό της να μπορέσει να χρηματοδοτήσει με πόρους τις εταιρίες που θα ενταχθούν σε προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Τα κίνητρα θα αφορούν τόσο τις εταιρίες όσο και τους επενδυτές αλλά και τους χρηματοδότες των εταιριών. Όλη την κινητροδότηση την είχε επεξεργαστεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ωστόσο η πανδημία είχε αφήσει τα σχέδια αυτά στο συρτάρι και τώρα ήρθε η ώρα να τεθούν επί τάπητος εκ νέου.

    Τα κίνητρα είναι φορολογικά αλλά και κίνητρα κόστους για την έκδοση και διαπραγμάτευση ομολόγων αλλά και άλλων προϊόντων που ενισχύουν τάσεις όπως η ψηφιοποίηση και η πράσινη ανάκαμψη.

    Στο ίδιο μήκος κύματος πάντως σε τρεις άξονες προχωράει το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να στηρίξει την Κεφαλαιαγορά.

    – Μέχρι τις 17 Ιουνίου όλες οι εισηγμένες εταιρίες θα πρέπει να έχουν εφαρμόσει τους νέους και αυστηρότερους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης στοιχείο το οποίο οδηγεί σε εκτεταμένες αλλαγές στα δ.σ. των επιχειρήσεων.

    -Πολύ γρήγορα κατατίθεται ο τροποποιημένος νόμος για το Συνεγγυητικό ώστε να είναι αρκετά πιο σίγουροι οι επενδυτές σε ότι αφορά τη λειτουργία των χρηματιστηριακών εταιριών. Πρόκειται για θεσμικό πλαίσιο το οποίο διαθέτει 90 άρθρα.

    – Προχωράει απρόσκοπτα η μεταμόρφωση της Κεφαλαιαγοράς η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να μεταβληθούν τα επίπεδα ψηφιοποίησης της Αρχής και να είναι δυνατή η πλήρης καταγραφή των εργασιών της.

    Η πλήρης αναμόρφωση μέσα από τους τρεις παραπάνω πυλώνες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Τέλος προχωράει μια σειρά υιοθέτησης οδηγιών που αφορούν την Κεφαλαιαγορά με κυρίαρχη εκείνη των Cover Bonds.

    Διαβάστε ακόμη:

    Θ. Σκυλακάκης στο mononews: «Το 2025 θα προσεγγίσει το ΑΕΠ τα προ μνημονίων επίπεδα – Ευκαιρία για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις το Ταμείο Ανάκαμψης»

    Τι ζητάει η βιοτεχνία από το υπουργείο ο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης

    Βάλντις Ντομπρόβσκις: Εντός Ιουλίου οι πρώτες εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ