• Οικονομία

    Ινδονησία: Με βίζα 130.000 δολαρίων μπορείτε να ζήσετε για 10 χρόνια στο Μπαλί

    Μπαλί

    Μπαλί


    Στον αγώνα για την προσέλκυση πλούσιων πολιτών που αναζητούν μακροχρόνιες διαμονές σε διάφορα σημεία του πλανήτη εισέρχεται η Ινδονησία.

    Για να το επιτύχει, η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας βάζει στο επίκεντρο το ατού της: το Μπαλί.

    Η χώρα προσφέρει βίζα «δεύτερης κατοικίας» για πέντε χρόνια και 10 χρόνια σε όσους έχουν τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια ρουπίες (130.000 δολάρια) στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, σύμφωνα με νέο νόμο που εκδόθηκε την Τρίτη και θα τεθεί σε ισχύ τα Χριστούγεννα ή σε 60 ημέρες από τώρα.

    «Αυτό είναι ένα μη φορολογικό κίνητρο για ορισμένους αλλοδαπούς, που θα συνεισφέρει θετικά στην οικονομία της Ινδονησίας», δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Μετανάστευσης Widodo Ekatjahjana κατά τη διάρκεια τελετής σε θέρετρο του νησιού.

    Η Ινδονησία προστίθεται σε μια λίστα χωρών από την Κόστα Ρίκα έως το Μεξικό που προσφέρουν μακροχρόνιες διαμονές για να δελεάσουν επαγγελματίες, συνταξιούχους και άλλους εύπορους ανθρώπους.

    Όλοι επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για μετανάστευση, καθώς λεγεώνες εργαζομένων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, γνωστών ως ψηφιακοί νομάδες, προσπαθούν να αξιοποιήσουν την ελευθερία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζουν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

    Η Ινδονησία παρουσίασε σχέδια για τη βίζα των ψηφιακών νομάδων του 2021, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στο Μπαλί, τον κορυφαίο προορισμό της χώρας για τους διεθνείς παραθεριστές που αποτελεί σημαντική πηγή κερδών σε ξένο νόμισμα.

    Η χρονική στιγμή λανσαρίσματος της νέας βίζας συμπίπτει με την απότομη ανάκαμψη των αφίξεων τουριστών στην Ινδονησία, καθώς αεροπορικές εταιρείες όπως η Garuda Indonesia ξαναρχίζουν τις διεθνείς πτήσεις.

    Επίσης, η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής των G20 στο Μπαλί τον Νοέμβριο αναμένεται να ρίξει τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας στο νησί, πέρα από την προσέλκυση δεκάδων χιλιάδων αντιπροσώπων χωρών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Adidas: Τέλος η συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ μετά τα αντισημιτικά σχόλια

    Τέλος η συμφωνία ΕΕ- Ρωσίας για την βίζα



    ΣΧΟΛΙΑ