• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Adidas: Τέλος η συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ μετά τα αντισημιτικά σχόλια

    • Bloomberg
    Ye (Κάνιε Γουέστ)

    Ye (Κάνιε Γουέστ)


    Να διακόψει τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ σχεδιάζει η Adidas, εξαιτίας της προσβλητικής συμπεριφοράς του ράπερ που μετέτρεψε την κάποτε κερδοφόρα εταιρεία παπουτσιών σε θέμα σφοδρής κριτικής.

    Η γερμανική εταιρεία ενδέχεται να ανακοινώσει την απόφασή της την Τρίτη, σύμφωνα με ανθρώπους που είναι γνώστες του θέματος και ζήτησαν να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, καθώς οι συνομιλίες είναι προσωπικές.

    Οι μετοχές της Adidas, έχουν ήδη καταγράψει πτώση 3,2% στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, μετά την αντιπαράθεση, το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2016.

    Νωρίτερα, πιέσεις να διακόψει κάθε δεσμό με τον διάσημο ράπερ Κάνιε Γουέστ, ο οποίος αποκαλείται πλέον και επισήμως Ye, μετά τα αντισημιτικά σχόλια που έκανε στα social media, δεχόταν η Adidas.

    Σημαντικές επιπτώσεις είχαν τα σχόλια που έκανε ο Ye τις προηγούμενες εβδομάδες, στα οποία στοχοποιούσε τους Εβραίους, συμπεριλαμβανομένου ενός tweet που οδήγησε στην αναστολή του λογαριασμού του στο Twitter.

    Το κινηματογραφικό στούντιο MRC είπε τη Δευτέρα ότι δεν θα κυκλοφορήσει το πρόσφατα ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ που έφτιαξε για τον Ye, ενώ τις συνεργασίες με τον ράπερ διακόπτουν ο εκπρόσωπος των συναυλιών του, αλλά και το πολυτελές label Balenciaga.

    Τώρα «στη σέντρα» έχει μπει η σχέση του με τη γερμανική εταιρεία Adidas – μια σχεδόν 10ετή συνεργασία, η οποία αποφέρει ετήσια κέρδη περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον αναλυτή της Morningstar, David Swartz.

    Επιφανή πρόσωπα, όπως η τηλεοπτική παρουσιάστρια, Τσέλσι Χάντλερ και ο πρώην υπάλληλος του Λευκού Οίκου, Αλεξάντερ Βίντμαν προβληματίζονται με την έλλειψη δράσης από τη μεριά της Adidas.

    Τα αντισημιτικά σχόλια και το «White Lives Matter»

    Η Washington Post μετέδωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι στο Twitter βγήκε ξανά στην επιφάνεια υλικό από συνέντευξη του Ye στην οποία είχε δηλώσει ότι: «Μπορώ να λέω αντισημιτικά πράγματα και η Adidas δεν μπορεί να με διώξει. Και τώρα τι;».

    Ακολούθως, το επεισόδιο του podcast «Drink Champs» με τον Ye αποσύρθηκε γιατί έκανε παραπληροφόρηση σχετικά με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με την Post.

    Στην πρόσφατη Εβδομάδα μόδας του Παρισιού, εμφανίστηκε με μια μπλούζα που έγραφε «White Lives Matter», δηλαδή «Οι Ζωές των Λευκών έχουν Σημασία».

    Η στάση της Adidas

    Εκπρόσωπος της Adidas δεν απάντησε αμέσως σε email που ζητούσε κάποιο σχόλιο από την πλευρά της εταιρείας, καθώς στάλθηκε εκτός ευρωπαϊκού ωραρίου εργασίας.

    Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, η Adidas είπε ότι επεξεργάζεται τη σχέση της με τον Ye ενώ η μεταξύ τους διένεξη όλο και μεγαλώνει, παρ’ όλο που η σειρά παπουτσιών Yeezy βρίσκεται ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες συνεργασίες που έγιναν ποτέ στον κόσμο του footwear.

    Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία εξέδωσε δεύτερη προειδοποίηση για τα κέρδη μέσα σε τρεις μήνες, καθώς η ζήτηση είναι μικρότερη και οδηγεί σε αύξηση των αποθεμάτων.

    Τον περασμένο μήνα, ο Ye και η άλλη πασίγνωστη συνεργάτης του, η Gap Inc. «χώρισαν» μετά από δημόσιο καυγά, κατά τον οποίο ο ράπερ κριτίκαρε το κατάστημα λιανικής.

    Τον Σεπτέμβριο σε συνέντευξή του στο Bloomberg News, ο Ye αποκήρυσσε τις εταιρικές του συμφωνίες λέγοντας ότι ήρθε η ώρα να κάνει επιχειρηματικές κινήσεις μόνος του, αποκαλύπτοντας ότι σχεδιάζει να ανοίξει δικά του καταστήματα.

    Ο Ye συμφώνησε να αγοράσει το Parler, ένα κοινωνικό μέσο δικτύωσης που έχουν ενστερνιστεί οι συντηρητικοί, που αποχώρησαν από το Twitter, κατηγορώντας το για πολιτική λογοκρισία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Kanye West εξαγοράζει την πλατφόρμα των συντηρητικών, που απογοητεύτηκαν από το Twitter



    ΣΧΟΛΙΑ