ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Κύπρος επιστρέφει στις αγορές

  • NewsRoom
Κυπριακό

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης


Στις αγορές με την έκδοση ομολόγου επιστρέφει τη Δευτέρα η Κύπρος, δύο μόλις ημέρες μετά την αναβάθμιση της οικονομίας της από τον οίκο «Standard & Poor’s» σε επενδυτική βαθμίδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, είπε ότι με την έξοδο στις διεθνείς αγορές τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Οι όροι, τόνισε, και τα επιτόκια της νέα έκδοσης ομολόγου «αναμένεται να είναι πολύ ευνοϊκά και θα δημιουργούν πρόσθετα δημοσιονομικά περιθώρια, γεγονός που θα ενισχύσει την εικόνα της Κύπρου, καθιστώντας την ελκυστικότατο προορισμό για τους διεθνείς επενδυτές».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Καθημερινή» Κύπρου αύριο θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου EMTN ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, με το οποίο θα καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες, που λήγουν εντός του έτους. Δεν αποκλείεται να αντληθούν μεγαλύτερα ποσά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του αποθεματικού ρευστών διαθεσίμων. Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την Τρίτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κύπρος: Σε πλειστηριασμό το ιστορικό ξενοδοχείο Βερεγγάρια στο όρος Τρόοδος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθώος μετά από οκτώ μήνες στη φυλακή ο Ανδρέας Ηλιάδης (τέως CEO Τράπεζας Κύπρου)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: H Ελλάδα είναι εκτός αγορών και ο κ. Τσίπρας είπε περίπου ότι δεν τον νοιάζει