• Οικονομία

    Fed: Ενίσχυση οικονομίας και πληθωρισμού, ανησυχίες για την πολιτική του Τραμπ

    • NewsRoom
    Τζερόμ Πάουελ

    Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής Fed


    Η αμερικανική οικονομία και ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθούν, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στις 20 και 21 Μαρτίου, ωστόσο οι αξιωματούχοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την εμπορική και οικονομική πολιτική του προέδρου Τραμπ.

    «Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι οι προοπτικές της οικονομίας πέρα από το τρέχον τρίμηνο έχουν ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες» σημειώνεται στο κείμενο που δημοσίευσε την Τετάρτη η κεντρική τράπεζα. «Επιπρόσθετα, όλοι οι συμμετέχοντες ανέφεραν πως αναμένουν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός θα κινηθεί υψηλότερα τους επόμενους μήνες» επισημαίνεται.

    Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, η τράπεζα θα χρειαστεί να αυξάνει τα επιτόκια για να κρατήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, αλλά υπογράμμισε πως η αύξηση πρέπει να γίνει σταδιακά.

    Ωστόσο, τα πρακτικά δείχνουν πως κάποια μέλη της Fed εκτιμούν πως η πορεία της οικονομίας και του πληθωρισμού μπορεί να απαιτήσει μια ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων τα επόμενα χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι απειλές του Τραμπ εκτόξευσαν στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου και του χρυσού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤ: Υπέρ ενός κοινού μηχανισμού προστασίας των καταθέσεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βαρύς χειμώνας» για το ρούβλι, σε «ελεύθερη πτώση» μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ