• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι απειλές του Τραμπ εκτόξευσαν στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου και του χρυσού

    • NewsRoom
    Τραμπ


    Το πετρέλαιο είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την αυξημένη ένταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή. Οι τιμές του αργού έχουν πάρει την ανιούσα καθώς στις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για ένα χτύπημα στη Συρία ήρθε να προστεθεί η επίθεση που δέχθηκε η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ.

    Η πρωτεύουσα της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού χώρας του κόσμου δέχθηκε την επίθεση πυραύλων από την Υεμένη, καθώς οι Χούτι εντείνουν την αντεπίθεσή τους εναντίον της κυβέρνησης του Ριάντ. Οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, ωστόσο η ανησυχία παρέμεινε καθώς η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει οξυμένη. Και αυτό καθώς τα βλέμματα έχουν πέσει πάνω στις απειλές των ΗΠΑ και του Ντόναλντ Τραμπ, για επίθεση με πυραύλους κατά στόχων των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Σε αυτό το κλίμα το πετρέλαιο κατάφερε να σκαρφαλώσει σε νέα υψηλά για το 2018.  Πιο αναλυτικά, το αργό τύπου Brent, παραδόσεως Ιουνίου, αναρριχήθηκε στα 72,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει έως τα 73,09, το οποίο ήταν το υψηλότερο επίπεδο σε υψηλό επίπεδο από τις 28 Νοεμβρίου του 2014.

    Το συμβόλαιο αργού πετρελαίου WTI παραδόσεως Μαΐου ενισχύεται κατά 1,97% στα 66,80 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Σημαντική άνοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού, η οποία αυτή την ώρα κινείται στα 1.360,80 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας αύξηση 1,11%



    ΣΧΟΛΙΑ