• Οικονομία

    «Εργάνη»: Ανοίγει το σύστημα για διορθώσεις

    • NewsRoom
    Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

    Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    Ανοιχτό θα βρίσκεται το πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” από 12/6/2023 έως 16/6/2023, για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί σε αυτά, για διόρθωση του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) που έχει δηλωθεί, λαμβάνοντας υπόψη σχετικά αιτήματά τους.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να καταβληθεί η προβλεπόμενη επιδότηση στο πλαίσιο των προγραμμάτων Ανοιχτό Πρόγραμμα 100.000 (+50.000) Νέων Επιδοτούμενων Θέσεων Εργασίας & Πρώτο Ένσημο, το ΠΣ Εργάνη θα είναι διαθέσιμο για αυτές τις ημερομηνίες.

    Συγκεκριμένα είναι δυνατές οι κάτωθι διορθώσεις:

    – Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να διορθώσουν το πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης ένταξης στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

    – Οι ωφελούμενοι νέοι που επιθυμούν να διορθώσουν το πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης αποδοχής για την ένταξή τους στο πρόγραμμα “Πρώτο Ένσημο“.

    Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση ωφελούμενου του Πρώτου Ενσήμου που δεν έχει υποβάλει την απαιτούμενη ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση αποδοχής ένταξής του στο πρόγραμμα, θα πρέπει εντός της ανωτέρω προθεσμίας να την υποβάλει, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταβολή της προβλεπόμενης επιδότησης από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Η εν λόγω αίτηση ή η ορθή επανάληψη αυτής υποβάλλεται στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία https://supportemployees.services.gov.gr και η πρόσβαση πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

    Διαβάστε επίσης: 

    Πρόγραμμα «Σπίτι μου»- Άλλοι 10.000 νέοι θα λάβουν χαμηλότοκο δάνειο από τις τράπεζες

    Fed-ΕΚΤ: Οι αποφάσεις για τα επιτόκια – Πότε αναμένεται μείωση

    ΑΑΔΕ – «ΕΛΕΓΧΟΣLive»: Έρχονται πάνω από 30.000 έλεγχοι για φοροδιαφυγή σε νησιά 

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ