• Οικονομία

    Χρήστος Σταϊκούρας: Έτοιμοι για στήριξη της οικονομίας σε κάθε ενδεχόμενο

    O Χρήστος Σταϊκούρας

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Έτοιμο να παρέμβει για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας για όσο χρειαστεί απέναντι στις τρέχουσες κρίσεις δηλώνει το Υπουργείο Οικονομικών.

    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε το πρωί στην ΕΡΤ, ότι το οικονομικό επιτελείο είναι έτοιμο να στηρίξει την αγορά για όποια κρίση και αν προκύψει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα αντιμετώπισης ενός ολικού lockdown τύπου Ολλανδίας.

    «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες κρίσεις και θα το πράξουμε για όσο χρειαστεί και για όποιο λόγο χρειαστεί και το 2022», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Μέτρα 700-800 εκατ.

    «Στηρίξαμε σημαντικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, επιδοτούμε τους αγρότες. Υπάρχουν οι δίδυμες κρίσεις η ενεργειακή και οι μεταλλάξεις της πανδημίας ενισχύσαμε τον προϋπολογισμό με νέα μέτρα, επιδοτούμε για το κόστος της ενέργειας, προσθέσαμε στο οπλοστάσιο μέτρα για τη διευκόλυνση της κοινωνίας για το επόμενο εξάμηνο μέτρα ύψους 700-800 εκ. ευρώ», σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

    Μάλιστα, ο τζίρος των επιχειρήσεων είναι στο επίπεδο του εννιαμήνου του 2019 με εξαίρεση την ένδυση και την υπόδηση που είχε μια μικρή απόκλιση. Σημείωσε επίσης πως έχει συρρικνωθεί η ανεργία κατά 2,5%, οι καταθέσεις των πολιτών είναι αυξημένες κατά 30 δισ. ευρώ, ενώ έχει αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη.

    Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

    Διαβάστε επίσης:

    Χρήστος Σταϊκούρας: Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης η απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα

    Άδωνις Γεωργιάδης: Λόγω της ενεργειακής κρίσης δαπανήθηκαν 1,1 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

    Διπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ