• Οικονομία

    Άλμα 10,7% στην παραγωγή ασφαλίστρων στο 8μηνο

    • NewsRoom
    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ

    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ


    Στα 3,43 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην ελληνική αγορά το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, καταγράφοντας άλμα 10,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΑΕ).

    Ειδικότερα, οι ασφαλίσεις ζωής καταγράφουν άνοδο 9,9% στο 1,68 δισ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι τους πρώτους δύο μήνες του έτους σημειωνόταν πτώση σε σχέση με πέρυσι.

    Οι ασφαλίσεις κατά ζημιών εμφανίζουν άνοδο 11,4% στο 1,75 δισ. ευρώ, με άνοδο 2,1% στα έσοδα από αστική ευθύνη οχημάτων (499 εκατ. ευρώ).

    Όπως αναφέρεται στην μελέτη της Ένωσης, συνολικά ανταποκρίθηκαν 49 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 43 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και 15 στις ασφαλίσεις Ζωής.

    Από τις 49 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι 27 δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα με την μορφή της Ανώνυμης Ασφαλιστικής Εταιρίας, 2 με τη μορφή του αλληλασφαλιστικού συνεταιρισμού, 15 ως Υποκαταστήματα αλλοδαπής ασφαλιστικής και 5 ευρωπαϊκές ασφαλιστικές δραστηριοποιήθηκαν με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.

    Δείτε αναλυτικά τη μελέτη εδώ

    Διαβάστε ακόμη:

    Όμιλος Μαρινάκη: Δημιουργεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στα LNG στο αμερικανικό χρηματιστήριο με Enterprise Value 5,8 δισ. δολαρίων

    Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα αναγορεύσει σε διδάκτορα τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Κέρδη 28,2 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ