• Οικονομία

    Αδ. Γεωργιάδης στο mononews: Ποιο είναι το κριτήριο για να ανοίξει ή όχι ένα κατάστημα, τι λέει για τα Notos

    ΔΙ.Μ.Ε.Α.: Αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης


    «Το κριτήριο για το αν επιτρέπεται να ανοίξει ή όχι ένα κατάστημα είναι το αν πρόκειται για ένα ή περισσότερα [συστεγαζόμενα] καταστήματα», διευκρινίζει ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

    Σε δήλωσή του στο mononews.gr, μετά το χάος που προκλήθηκε σήμερα στην αγορά με το άνοιγμα των καταστημάτων, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι το βασικό κριτήριο για να επιτραπεί ή όχι η λειτουργία μιας εμπορικής επιχείρησης είναι η συνύπαρξη ή όχι περισσοτέρων καταστημάτων στον ίδιο χώρο. Και τούτο διότι, αν τυχόν διαπιστωθούν παραβάσεις, π.χ. στην τήρηση των μέτρων, θα πρέπει να μπορούν να αποδοθούν κι ευθύνες, τόνισε ο υπουργός.

    «Όταν συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο πολλά καταστήματα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;», διερωτήθηκε ο υπουργός.

    Την ίδια ώρα, ωστόσο, πολυκαταστήματα όπως τα Notos, στα οποία σήμερα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 8.000 ευρώ, ισχυρίζονται ότι προχώρησαν στη λειτουργία των καταστημάτων τους επειδή δεν εμπίπτουν στο καθεστώς των «shop in shop», δηλαδή των «καταστημάτων εντός καταστήματος», τα οποία απαγορευόταν να ανοίξουν σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση και πως κινήθηκαν εντός των ορίων που θέτει ο νόμος. Η ειδοποιός διαφορά, σύμφωνα με όσα δήλωσαν νωρίτερα πηγές της εταιρείας στο mononews.gr, είναι ότι η επιχείρηση λειτουργεί με ένα ενιαίο ΑΦΜ.

    Το ίδιο καθεστώς φαίνεται να ισχύει, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, και για άλλες μεγάλες επιχειρήσεις – πολυκαταστήματα, που λειτουργούν ως ένα ενιαίο κατάστημα και όχι, όπως εξηγούν, ως εμπορικά κέντρα.

    Σχετικά πάντως με το θέμα των Notos, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στο mononews.gr ότι είχε επικοινωνία με την εταιρεία πριν ανοίξει η αγορά το πρωί και ότι, ερωτηθείς σχετικά, ήταν σαφής πως δεν μπορούσε να λειτουργήσει, σύμφωνα με όσα προβλέπονταν για την επανεκκίνηση του εμπορίου.

    Διαβάστε επίσης:

    «Πόλεμος» στο λιανεμπόριο με πρόστιμα στην Notos – Τι δηλώνει η εταιρεία στο mononews

    Το απόλυτο χάος στο λιανεμπόριο: Κλειστά τα attica, πρόστιμα στα Notos, ανοιχτά Hondos, Galerie, Sephora και καταστήματα μεγαθήρια



    ΣΧΟΛΙΑ