Το σίριαλ του πραξικοπήματος  στην Τουρκία φαίνεται να έχει κι άλλα επεισόδια, καθώς οι βρετανικοί Times αποκαλύπτουν ότι “αγνοούνται” 14 πλοία του Τουρκικού Ναυτικού, τα οποία φέρεται να βρίσκονται εν πλω. Τα συγκεκριμένα σκάφη ήταν σε υπηρεσία στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι κυβερνήτες των πλοίων ίσως να είχαν ενεργή συμμετοχή στο πραξικόπημα και πλέον ενδεχομένως να επιχειρήσουν να αυτομολήσουν. Πάντως  στις 16:00 ώρα Ελλάδος ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς διέψευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Νωρίτερα αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει στο πρακτορείο RIA Novosti πως η ναυτική διοίκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν είχε λάβει αίτημα για συνδρομή στον εντοπισμό τουρκικών πολεμικών πλοίων τα οποία φέρονταν να αγνοούνταν μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

turkish-navy-1024x739

turkish-navy1

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Times, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο τα εν λόγω πλοία του Τουρκικού Στόλου να κατευθυνθούν σε ελληνικά λιμάνια, προκειμένου οι κυβερνήτες τους και τα άλλα μέλη των πληρωμάτων να ζητήσουν άσυλο από τις ελληνικές αρχές όπως έγινε στην περίπτωση των “8” της Αλεξανδρούπολης. 

times arthro

timesarthro2

Αγνοείται και ο Αρχηγός Στόλου

Αγνωστη επίσης παραμένει η τύχη και του Αρχηγού του Τουρκικού Στόλου, ναυάρχου Veysel Kosele χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν ανήκει στην ομάδα των πραξικοπηματιών ή κρατείται όμηρος.  Το πρωί του Σαββάτου αρχικώς μεταδόθηκε ότι ο ναύαρχος είναι όμηρος των πραξικοπηματιών πάνω στη φρεγάτα Yavouz που βρισκόταν εν όρμω στο ναύσταθμο του Goltzuk, πληροφορία που στη συνέχεια διαψεύστηκε.

kosele

Από την πλευρά της η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα. Κυβερνητική πηγή αρκέστηκε να πει ότι ενδεχομένως να υπάρχουν ακόμα “κάποιοι θύλακες που ίσως προσπαθήσουν να καταλάβουν ελικόπτερα ή να εμπλακούν σε νέες βίαιες επιθέσεις εναντίον πολιτών ή κυβερνητικών κτιρίων στην Τουρκία”.

Διαβάστε ακόμη:

http://www.mononews.gr/tourki-fortonoun-stous-8-tis-alexandroupolis-schedio-dolofonias-tou-erdogan-video/62246