Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Μαρινάκης – Φράγκου: Δεν παραβιάζουμε κανένα εμπάργκο, τηρούμε τις κυρώσεις ως έχουν – mononewsTV

Η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Navios Maritime Partners και ο Ευάγγελος Μαρινάκης, πρόεδρος Capital Maritime & Trading Corp παίρνουν μέρος στη συζήτηση "Προβλέψιμες και Απρόβλεπτες Προκλήσεις στο Σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης στο 26ο ετήσιο συνέδριο Economist

Η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Navios Maritime Partners, και ο Ευάγγελος Μαρινάκης, πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp παίρνουν μέρος στη συζήτηση "Προβλέψιμες και Απρόβλεπτες Προκλήσεις στο Σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης στο 26ο ετήσιο συνέδριο Economist (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την απάντηση στους ισχυρισμούς Ζελένσκι ότι ο ελληνικός στόλος παραβιάζει το εμπάργκο της μεταφοράς καυσίμων από τη Ρωσία έδωσαν από το βήμα του φετινού συνεδρίου Economist ο Ευάγγελος Μαρινάκης και η Αγγελική Φράγκου.

«Αν αναλύσουμε το τονάζ που είναι διαθέσιμο στη Δύση αυτή τη στιγμή, εμείς έχουμε το 50%-60%. Η διακίνηση όλου αυτού του όγκου πετρελαίου που έρχεται από τη Ρωσία στην Ευρώπη έχει χρονοδιαγράμματα παράδοσης ως το τέλος του έτους κι είναι προσχεδιασμένη διαδικασία. Η απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο δε θα συμβεί εν μία νυκτί», τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Capital Maritime, εξηγώντας επίσης πως «αυτό που συμβαίνει έχει συμφωνηθεί μέσω συμβολαίων κι απλά μεταφέρουμε το πετρέλαιο. Δεν παραβιάζουμε οποιονδήποτε νόμο ή εμπάργκο, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και η πρόεδρος της Navios Maritime, διευκρινίζοντας πως το 95% του παγκόσμιου στόλου, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών πλοίων, είναι πιστό στην τήρηση των κυρώσεων.

«Έχουμε νομική ομάδα που μας πληροφορεί για τους κανόνες και τους ακολουθούμε. Για παράδειγμα, υπήρχε ένα τάνκερ που μετέφερε πετρέλαιο από το Καζακστάν στις ΗΠΑ και αυτομάτως χαρακτηρίστηκε παράνομη κίνηση. Θα πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο και να τηρήσουμε τις κυρώσεις ως έχουν. Οι πολιτικοί πρέπει να επιλύσουν τα προβλήματα, εμείς θα ακολουθήσουμε», κατέληξε.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9