• LIFE&STYLE

    Τζεφ Μπέζος: «Με εκβιάζει το National Enquirer με ροζ σέλφι»

    • NewsRoom

    Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon


    Σκληρό «κατηγορώ» εναντίον του περιοδικού National Enquirer εξαπολύει ο διάσημος Ελληνοαμερικανός Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ισχυριζόμενος πως έπεσε θύμα εκβιασμού.

    Το ιστορικό της διένεξης

    Υπενθυμίζεται ότι ο λόγος της διένεξης είναι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, τον περασμένο Γενάρη, του περιοδικού, σχετικά με την καυτή σχέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο με  Λατίνα παρουσιάστρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του National Enquirer, ο δεσμός του με τη Λορίν Σάντσεζ ξεκίνησε πριν ο Μπέζος ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την επί χρόνια σύζυγό του, Μακένζι Μπέζος, με την οποία έχουν πάρει πια διαζύγιο. Στο δημοσίευμα υπήρχαν αποκαλυπτικές φωτογραφίες που έστελνε ο ίδιος ο Μπέζος στην ερωμένη του, αλλά και πολύ προσωπικά μηνύματα-εξομολογήσεις του έρωτά του γι’ αυτήν.

    Οι συνομιλίες που δημοσίευσε ο Μπέζος

    Μέσα από μια μακροσκελή, δημόσια ανάρτηση, που έκανε στον ιστότοπο media.com, ο Μπέζος στρέφεται εναντίον του εκδότη του περιοδικού, Ντείβιντ Πέκερ. Τον κατηγορεί πως, όταν ο ίδιος δήλωσε ότι θα προβεί σε έρευνα για το πώς αποκτήθηκαν αρχικά τα στοιχεία που αποκάλυπταν την παράνομη σχέση του με τη Λατίνα Λορίν Σάντσεζ, οι δικηγόροι του εκδότη τον απείλησαν ότι, αν συνεχίσει με την έρευνα, το περιοδικό θα δημοσίευε και δεύτερο γύρο από αποκαλυπτικό υλικό, που αυτή τη φορά θα ήταν SMS, αλλά και σέλφι με το… πέος του.

    Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στην ανάρτησή του, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την έκδοση του περιοδικού National Enquirer, του αποκάλυψε ότι «έχουμε περισσότερα SMS και φωτογραφίες τις οποίες θα δημοσιεύσουμε αν δεν σταματήσετε την έρευνα».

    Μετά το δημοσίευμα, ο Μπέζος αντέδρασε άμεσα, αναθέτοντας σε ιδιωτική εταιρεία ερευνών να διαπιστώσει τα κίνητρα του περιοδικού, που οδήγησαν στο δημοσίευμα αυτό.

    Ο εκδότης, σύμφωνα με την ανάρτηση του Μπέζος, εξοργίστηκε με την ενέργεια αυτή και διεμήνυσε στους εκπροσώπους του να τον προειδοποιήσουν πως, αν δε σταματήσει τις έρευνες, θα προχωρήσουν και σε άλλο αποκαλυπτικό δημοσίευμα.

    Ο Μπέζος απάντησε, μέσω των δικηγόρων του ότι «δεν έχει κανένα δικαίωμα να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες, καθώς κάθε άνθρωπος διατηρεί τα δικαιώματα στις φωτογραφίες του συν του ότι οι φωτογραφίες αυτές δεν προσθέτουν κάτι δημοσιογραφικά άξιο αναφοράς».

    Το αποκαλυπτικό email

    Το περιοδικό πέρασε σε σκληρή αντεπίθεση, με τον επικεφαλής περιεχομένου του περιοδικού, Ντίλαν Χάουαρντ, να στέλνει email στους δικηγόρους του Μπέζος, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το φωτογραφικό υλικό που έχει στα χέρια του ο εκδοτικός οίκος.

    «Θα ήθελα να σας περιγράψω τις φωτογραφίες που βρήκαμε στην έρευνά μας. Έχουμε μια selfie κάτω από τη μέση – που όλοι αποκαλούν d*ck pick – καθώς και άλλες εννιά φωτογραφίες. Σε αυτές περιλαμβάνονται μια selfie, μια φωτογραφία του Μπέζος χωρίς πουκάμισο να κρατάει το τηλέφωνό του ενώ φοράει τη βέρα του, μια ολόσωμη selfie με τα εσώρουχα και φωτογραφίες και μηνύματα από την Σάντσεζ. Δεν θα έδινε σε κανέναν χαρά να στείλει αυτό το mail. Ελπίζω η κοινή λογική να επικρατήσει – και γρήγορα» ήταν η κατακλείδα στο ηλεκτρονικό μήνυμα του Χάουαρντ, που δημοσίευσε ο Μπέζος.

    Στην ανάρτηση παρατίθεται ακόμη ένα μέιλ, αυτή τη φορά από το δικηγόρο της εκδοτικής εταιρείας, Τζον Φάιν, όπου αναφέρεται το αίτημα να υπάρξει «δημόσια ανακοίνωση από την πλευρά του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon ότι δεν έχει καμία βάση η θέση ότι η κάλυψη από εμάς είχε πολιτικά κίνητρα ή επηρεάστηκε από πολιτικές δυνάμεις καθώς και ότι θα σταματήσουν να αναφέρονται σε αυτή την εκδοχή ως πιθανότητα». Ο Φάιν υποστήριξε επίσης ότι, αν υπήρχε πιθανότητα να είναι αληθές το ενδεχόμενο αυτό, τότε η εταιρεία θα συμφωνούσε να μην δημοσιευτούν ή να περιγραφούν μηνύματα και φωτογραφίες που δεν έχουν δημοσιευτεί.

    Το επιχείρημα του Φάιν στηρίζεται στο γεγονός ότι η εταιρεία ερευνών, που εκπροσωπεί τον Μπέζος, άφησε να εννοηθεί δημοσίως ότι τα κίνητρα του περιοδικού για το ρεπορτάζ αυτό ήταν πολιτικά, αφού ο εκδότης, Ντέιβιντ Πέκερ, είναι έμπιστος του Ντόναλντ Τραμπ από παλιά, σε αντίθεση με τον Τζεφ Μπέζος, που έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο του προέδρου των ΗΠΑ.

    Ο κορυφαίος της Amazon ξεκαθαρίζει: «Αντί να υποχωρήσω σε αυτό τον εκβιασμό, αποφάσισα να δημοσιεύσω ακριβώς τι μου έστειλαν, παρά το προσωπικό κόστος για μένα και τον εξευτελισμό με τον οποίο απειλούμαι. Αν εγώ, από τη θέση στην οποία βρίσκομαι δεν αντιδράσω σε αυτόν τον εκβιασμό, τότε πόσοι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν αυτό;».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκτοξεύθηκε ο πύραυλος του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το διαζύγιο του Τζεφ Μπέζος – Πόσα λεφτά θα πάρει η γυναίκα του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στη φόρα τα… καυτά μηνύματα του Τζεφ Μπέζος στη γυναίκα που του «έκλεψε την καρδιά»



    ΣΧΟΛΙΑ