• Business

    Η Σαουδική Αραβία «χάκαρε» το κινητό του Τζεφ Μπέζος

    • NewsRoom
    O CEO της Amazon Jeff Bezos (Τζεφ Μπέζος)

    O CEO της Amazon Jeff Bezos


    Η Σαουδική Αραβία απέκτησε πρόσβαση στο τηλέφωνο του Τζέφ Μπέζος και έλαβε προσωπικά δεδομένα που ανήκουν στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Amazon, σύμφωνα με άρθρο του ειδικού ασφαλείας Gavin de Becker που δημοσιεύτηκε στο The Daily Beast το Σάββατο.

    Ο Μπέζος είχε αναθέσει στον de Becker να διερευνήσει πώς το National Enquirer απέκτησε και δημοσίευσε προσωπικά μηνύματα που ο CEO είχε στείλει στην ερωμένη του, την παρουσιάστρια Lauren Sanchez.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, σε ανάρτησή του στο μπλογκ του, ο Μπέζος κατηγόρησε την American Media, εκδοτική εταιρεία του National Enquirer, για απόπειρα εκβιασμού. Άφησε να εννοηθεί μάλιστα ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από τη στάση του περιοδικού, ο εκδότης του οποίου θεωρείται στενός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ.

    Υποστήριξε ότι το περιοδικό τον απείλησε να δημοσιεύσει «ντροπιαστικές», προσωπικές φωτογραφίες και άλλο υλικό, εάν δεν σταματήσει την έρευνα και του πρότεινε να εκδώσουν από κοινού ανακοίνωση στην οποία να λένε ότι το θέμα δεν είναι πολιτικά υποκινούμενο.

    Ο De Becker είπε ότι η έρευνά του είχε καταλήξει “με μεγάλη σιγουριά ότι οι Σαουδάραβες είχαν πρόσβαση στο τηλέφωνο του Μπέζος και απέκτησαν ιδιωτικές πληροφορίες”.

    “Κάποιοι Αμερικανοί θα εκπλαγούν όταν μάθουν ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είχε μεγάλη πρόθεση να βλάψει τον Τζέφ Μπέζος από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Post ξεκίνησε την αδιάκοπη κάλυψη της δολοφονίας του Κασόγκι”, δήλωσε ο de Becker.

    Η Σαουδική Αραβία έχει αρνηθεί στο παρελθόν ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το ρεπορτάζ του Enquirer.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τζεφ Μπέζος: Πόσα πήρε ο αδελφός της ερωμένης του για να τους «καρφώσει» στα media

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χώρισαν ο Τζεφ Μπέζος και η ερωμένη του – Ποιος διέρρευσε τις γυμνές φωτογραφίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τζεφ Μπέζος: «Με εκβιάζει το National Enquirer με ροζ σέλφι»



    ΣΧΟΛΙΑ