• LIFE&STYLE

    Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το διαζύγιο του Τζεφ Μπέζος – Πόσα λεφτά θα πάρει η γυναίκα του

    Τζέφ Μπέζος και Λορέν Σάνσεζ

    Τζέφ Μπέζος και Λορέν Σάνσεζ


    Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Τζεφ Μπέζος και η σύζυγός του, Μακένζι, αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, μετά από 25 χρόνια κοινής πορείας. Τι σημαίνει αυτό όμως για την Amazon, την εταιρεία με τη μεγαλύτερη… αξία στον κόσμο;

    Ο Μπέζος δεν είναι μόνο ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αυτή τη στιγμή. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη Ιστορία, αλλά παραμένει άνθρωπος, όπως εξάλλου και η Μακένζι, η πρώην σύζυγός του. Και σαν τέτοιοι, ένα διαζύγιο αποκλείεται να τους αφήσει συναισθηματικά ανεπηρέαστους. Ο πλανήτης δεν νοιάζεται πολύ για τα συναισθήματά τους, όμως. Αυτό που ενδιαφέρει τους πάντες είναι τι θα γίνει με την αμύθητη περιουσία του Μπέζος που αγγίζει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια (δείτε εδώ την περιουσία του Μπέζος από το Forbes.com). Νομικοί στην Αμερική, πιθανολογούν ότι μπορεί να πάρει ακόμα και τη μισή περιουσία του, δηλαδή 75 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα με τόσο υψηλού προφίλ διαζύγια, οι εμπλεκόμενοι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τις λεπτομέρειες μακριά από τη δημοσιότητα. Όσο γίνεται. Παρόλα αυτά, οι μετοχές της Amazon έπεσαν -αν και όχι δραματικά- αμέσως μετά την ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο CNBC ότι «ο Τζεφ παραμένει προσηλωμένος στην Amazon».

    Ο Μπέζος σε αυτή τη φάση έχει στην κατοχή του το 16.1% της εταιρείας, όμως και η Μακένζι έχει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό.

    Σύμφωνα με μια νομική πηγή, οι δύο σύζυγοι, ακόμα και όταν γίνουν πρώην, έχουν υποχρέωση να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν προκειμένου να μην υποτιμηθεί η κοινή τους περιουσία. «Δεν νομίζω ότι οι μέτοχοι της Amazon θα πρέπει να ανησυχούν», συμπλήρωσε.

    Άλλες πηγές λένε ότι το παιχνίδι τώρα είναι στα χέρια της Μακένζι. Μπορεί να κρατήσει τις μετοχές, ή να αποφασίσει να τις πουλήσει στο σύζυγό της. Πολύ ακριβά φυσικά. Υπάρχει και ο τρίτος δρόμος, να κρατήσει εκείνη τις μετοχές και να του εκχωρήσει το δικαίωμα ψήφου που της δίνουν αυτές. «Είναι θέμα εμπιστοσύνης», λένε οι ίδιες πηγές.

    Πέρα από τις μετοχές της εταιρείας, η οποία ξεπέρασε την προηγούμενη εβδομάδα σε αξία τη Microsoft, ο Μπέζος και η Μακένζι έχουν από κοινού μια σειρά από φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από εκείνον. Μέχρι στιγμής δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να είναι συνέταιροι σε αυτές.

    O CEO της Amazon Jeff Bezos (Τζεφ Μπέζος)
    O CEO της Amazon Jeff Bezos (Τζεφ Μπέζος)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στη φόρα τα… καυτά μηνύματα του Τζεφ Μπέζος στη γυναίκα που του «έκλεψε την καρδιά»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ένα πρωτότυπο video της Vogue με πρωταγωνίστρια την Reese Witherspoon



    ΣΧΟΛΙΑ