• LIFE&STYLE

    Τζάστιν Μπίμπερ: Παρέλυσε το μισό πρόσωπό του – Πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt

    • NewsRoom
    Τζάστιν Μπίμπερ

    Τζάστιν Μπίμπερ


    Ο αγαπημένος τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ ανακοίνωσε ότι πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο το οποίο έχει παραλύσει το μισό πρόσωπό του.

    Σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram – μετά την ακύρωση των συναυλιών του στο Τορόντο και την Ουάσινγκτον – ο αγαπημένος σταρ αποκάλυψε ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt, μια σπάνια νευρολογική διαταραχή.

    Ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει: «Είναι αρκετά σοβαρό, όπως μπορείτε να δείτε. Είναι από έναν ιό που επιτίθεται στο νεύρο του αυτιού μου και στα νεύρα του προσώπου και έχει προκαλέσει την παράλυσή του». 

    Στη συνέχεια ο Τζάστιν Μπίμπερ περιγράφει μερικά από τα συμπτώματα: «Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει, δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου, αυτό το ρουθούνι δεν κινείται. Οπότε υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτή την πλευρά του προσώπου μου».

    Η ακύρωση των συναυλιών του

    «Για όσους απογοητεύτηκαν από την ακύρωση των εμφανίσεών μου, είναι προφανές ότι δεν είμαι σε θέση να τις πραγματοποιήσω. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, όπως βλέπετε. Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά προφανώς το σώμα μου μού λέει ότι πρέπει να επιβραδύνω και ελπίζω να καταλαβαίνετε», λέει ο σταρ.

    «Θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον χρόνο για να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω και να επιστρέψω στο 100%, ώστε να μπορώ να κάνω αυτό που γεννήθηκα για να κάνω», αναφέρει λίγες μέρες αφότου αναγκάστηκε να ακυρώσει τις ημερομηνίες του Justice World Tour.

    Δείτε το video με την αποκάλυψη:

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Bieber (@justinbieber)

    Λίγες ώρες αργότερα μέσα από ένα Instagram Story του ο Τζάστιν Μπίμπερ ζήτησε από τους fans του να προσευχηθούν για εκείνον, καθώς δυσκολεύεται ακόμα και να φάει.

    «Γίνεται σταδιακά όλο και πιο δύσκολο να φάω, πράγμα που με αναστατώνει υπερβολικά. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για μένα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τζάστιν Μπίμπερ.

    Tι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

    Σύμφωνα με το Mayo Clinic, το σύνδρομο «Ramsay Hunt» πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό νευρολόγο που το εντόπισε στις αρχές του 20ού αιώνα.

    Eίναι μια νευρολογική πάθηση που προκαλείται από τον ιό varicella zoster, που προκαλεί την ανεμοβλογιά στα παιδιά και τον έρπητα ζωστήρα στους ενήλικες, εξήγησαν ειδικοί στους New York Times.

    Ωστόσο, ένα σπάνιο σύνδρομο, καθώς μόνο πέντε άτομα ανά 100.000 εκτιμάται ότι προσβάλλονται από το «Ramsay Hunt» ετησίως.

    Η πάθηση επηρεάζει εξίσου άνδρες και γυναίκες και μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα γύρω από το ένα αυτί και παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια ακοής και ίλιγγο.

    Η ανάρρωση συνήθως επέρχεται μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ οι θεραπευτικές επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν αντιφλεγμονώδη και αντιιικά φάρμακα.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζούλια Γκάρνερ: Το μεγάλο φαβορί για να ενσαρκώσει τη Μαντόνα στη μεγάλη οθόνη

    Επεισοδιακός γάμος για την Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Εισέβαλε σε live μετάδοση ο πρώην της για να διαλύσει την τελετή



    ΣΧΟΛΙΑ