• Business

    Justin Bieber εναντίον H&M: Σταματήστε να αγοράζετε λέει στους θαυμαστές του

    • NewsRoom
    πλουσιότεροι άνθρωποι

    Τζάστιν Μπίμπερ


    Ενοχλημένος με την δημοφιλή αλυσίδα fast-fashion H&M είναι ο διάσημος Καναδός τραγουδιστής Justin Bieber.

    «Τα ρούχα της H&M που με απεικονίζουν είναι άθλια και δεν έχω δώσει την έγκρισή μου, ανέφερε σε ένα post του στο Instagram με σημείωση προς τους θαυμαστές του: «Μην τα αγοράζετε».

    Τα ρούχα της συλλογής H&M περιλαμβάνουν πουλόβερ, μπλουζάκια και φούτερ που απεικονίζουν τον διάσημο τραγουδιστή, αναγράφουν γνωστούς στίχους του ή απλά το όνομά του.

    Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά η H&M έχει συνδεθεί με ρουχισμό που απεικονίζει τον Justin Bieber, καθώς πριν αρκετά χρόνια είχε πουλήσει ρούχα στις περιοδείες των συναυλιών του.

    «Δεν ενέκρινα καμία από τη συλλογή εμπορευμάτων που έβαλαν στην H&M», έγραψε ο Bieber τη Δευτέρα. «Όλα χωρίς την άδεια και την έγκρισή μου», ανέφερε φανερά ενοχλημένος, ενώ σε σχόλιό του εκπρόσωπος της H&M είπε ότι η εταιρεία ακολούθησε τις κατάλληλες διαδικασίες έγκρισης για τη συλλογή.

    Δύσκολη χρονιά για την H&M

    Είναι μια δύσκολη χρονιά για την H&M φέτος με τη δυσφήμιση από τον διάσημο τραγουδιστή να έρχεται στο χειρότερο timing για την εταιρεία που καταγράφει αδύναμες πωλήσεις τον τελευταίο καιρό.

    Η διοίκηση έχει βάλει στόχο να διπλασιάσει τις πωλήσεις μέχρι το 2030, ενώ αυτή την περίοδο παλεύει με τον υψηλό πληθωρισμό και την μειωμένη καταναλωτική ζήτηση.

    Πριν μερικές εβδομάδες, η σουηδική αλυσίδα ένδυσης H&M ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 1.500 υπαλλήλους της στο πλαίσιο της προσπάθειας της για μείωση των δαπανών και θα εγγράψει κόστος αναδιάρθρωσης άνω των 73 εκατομμυρίων ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο.

    Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία H&M, η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως στον χώρο του λιανεμπορίου, ενεργοποίησε το σχέδιό της για την εξοικονόμηση 183 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

    «Η αποδοτικότητα από οικονομικής άποψης του προγράμματος που έχουμε ξεκινήσει περιλαμβάνει την επανεξέταση της οργάνωσής μας και έχουμε επίγνωση ότι θα επηρεαστούν συνάδελφοί μας από αυτό. Θα στηρίξουμε τους συναδέλφους μας στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για το επόμενο βήμα τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της επικεφαλής της εταιρείας Έλενα Χέλμερσον.

    Διαβάστε επίσης:

    Shein: Ο online κολοσσός γρήγορης μόδας ανοίγει το πρώτο του κατάστημα



    ΣΧΟΛΙΑ