• City Stories

    Πώς θα περάσεις τη δοκιμασία του job interview χωρίς να πεις το παραμικρό ψέμα

    • NewsRoom


    Είστε άνεργος εδώ και καιρό και επιτέλους δεχθήκατε εκείνο το πολυπόθητο τηλεφώνημα από τoν υπεύθυνο προσλήψεων της εταιρείας που είχατε στείλει το βιογραφικό σας. Το ραντεβού για την συνέντευξη κλείστηκε και η ώρα έφτασε! Φτάνετε λίγη ώρα νωρίτερα, για να δείξετε ακόμη μεγαλύτερη προθυμία για δουλειά και περιμένετε να έρθει η σειρά σας. Μέχρι να έρθει όμως σας κυριεύει άγχος και αγωνία για το τι θα σας ρωτήσουν, πως πρέπει να απαντήσετε για να κάνετε την καλύτερη δυνατή εντύπωση και κυρίως πως θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τον σκόπελο των δύσκολων και πονηρών ερωτήσεων.

    Σταματήστε να ανησυχείτε! Σας έχουμε όλες εκείνες τις απαντήσεις που μπορείτε να δώσετε ακόμη και στις πιο ζόρικες ερωτήσεις. Η Lynne Taylor ειδική στα θέματα εργασίας και συγγραφέας μας παραθέτει μία σειρά από τις πιο σωστές και επιτυχημένες απαντήσεις στις 5 πιο δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να γίνουν στη διάρκεια μίας συνέντευξης για δουλειά. Διαβάστε τες παρακάτω και ετοιμαστείτε να καταπλήξετε στην επόμενη συνέντευξή σας!

     

    tough-job-interview-ftr

    Ήρθατε ποτέ σε ρήξη με το προηγούμενο αφεντικό σας; Περιγράψτε μας το χειρότερο αφεντικό που είχατε;

    Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι από τις πιο πονηρές καθώς πολλοί αποφασίζουν να φύγουν από μία δουλειά λόγω συγκρούσεων με το αφεντικό τους. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν να μάθουν είναι εάν έχετε ομαδικό πνεύμα.

    Τι δεν σας άρεσε στην προηγούμενη δουλειά σας;

    Μην βιαστείτε να πείτε ψέμματα! Απαντήσεις τύπου “όλα ήταν τέλεια” δεν είναι οι πλέον κατάλληλες. Μπορείτε λοιπόν να πείτε ότι “μου άρεσαν οι περισσότερες πτυχές της δουλειάς μου εκτός από μία, αλλά βρήκα τον τρόπο να ανταποκρίνομαι όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται και σε αυτήν!”

    Πώς θα σε περιέγραφαν οι συνάλδελφοί σου;

    Δώστε και σε αυτήν την απάντηση σας θετικό περιεχόμενο λέγοντας ότι σε γενικές γραμμές είστε ένα συνεργάσιμο άτομο οπότε είχατε καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους συναδέλφους σας.

    Τι συνέβη στην προηγούμενη δουλειά σας; Σας απέλυσαν ή προχωρήσατε μόνοι σας σε παραίτηση;

    Απαντήστε διπλωματικά και αν επιμείνει επισημάνετε ότι απλά βρισκόσασταν σε διαφορετικές κατευθύνσεις με το αφεντικό σας και ότι τώρα “κοιτάτε” μπροστά και προχωράτε σε  ένα νέο και φιλόδοξο μέλλον.

    People waiting for job interview

    Εξηγείστε μας τα κενά στο βιογραφικό σας

    Σκοπός αυτής της ερώτησης είναι να μάθει ο υπεύθυνος προσλήψεων για ποιόν λόγο υπάρχουν κάποια κενά στο βιογραφικό σας και τι κάνατε εκείνη την περίοδο.Το ζητούμενο είναι να δουν εάν έχετε παραλείψει κάποια εργασία σας. Εσείς μπορείτε να πείτε ότι σπουδάζατε ή ότι υπήρχαν οικογενειακά θέματα αλλά τονίστε ότι όσο καιρό απείχατε από κάποιον χώρο εργασίας στην ουσία προετοιμάζατε το έδαφος για κάτι καλύτερο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρθρο Ε. Αγαπηδάκη: Καρανίκα αγόρι μου, άκου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα για τους πιο αντικοινωνικούς ανθρώπους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ