• LIFE&STYLE

    Πώς να αποκτήσετε λεία μαλλιά και πώς να μακρύνουν γρήγορα

    • NewsRoom
    μαλλιά


    Θέλετε λεία, απαλά μαλλιά που δεν φριζάρουν; Θέλετε να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα; Υπάρχουν τρόποι για να πετύχετε και τα δυο!

    1. Σωστή διατροφή

    Για να έχετε λεία, υγιή μαλλιά αλλά και για να τα βοηθήσετε να μακρύνουν πιο γρήγορα πρέπει ν΄ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Κι αν αναρωτιέστε ποιες είναι οι ιδανικές τροφές, πάρτε χαρτί και μολύβι γράψτε τα top προϊόντα και πηγαίνετε τώρα στο σούπερ μάρκετ για να ξεκινήσετε από σήμερα: Σπανάκι, γιαούρτι, καρύδια, γλυκοπατάτα, φακές, σολομός!

    2. Ξεχάστε για λίγο την… θερμότητα

    Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το ισιωτικό σίδερο για τα μαλλιά κι αμέσως μετά το σεσουάρ. Τουλάχιστον με το σεσουάρ μπορούμε να προσέξουμε ώστε να μην ακουμπάμε το στόμιό του πάνω στα μαλλιά. Με το ισιωτικό σίδερο αυτό είναι ανέφικτο. Αν γίνεται προσπαθήστε να τα αφήνετε να στεγνώνουν μόνα τους και περιορίστε την θερμότητα στα μαλλιά σας, καθώς τα καταστρέφει. Αν αυτό είναι αδύνατο, τουλάχιστον βρείτε προϊόντα που προετοιμάζουν την τρίχα και λειτουργούν σαν πέπλο προστασίας από τη θερμότητα.

    σίδερο μαλλιών

    3. Προσέξτε πώς βουρτσίζετε τα μαλλιά σας

    Πρώτ΄απ΄όλα χρειάζεστε μια βούρτσα από φυσική τρίχα. Να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας αργά, χωρίς έντονες, βίαιες κινήσεις. Κι αν μπορείτε να τα βουρτσίζετε ανάποδα.

    4. Ενυδατώστε τα μαλλιά

    Η ενυδάτωση και η θρέψη είναι τα κλειδιά για λεία μαλλιά αλλά και για μαλλιά που θέλουμε να μακρύνουν πιο γρήγορα. Γι αυτό μπορούμε με μερικά φυσικά υλικά να φτιάξουμε μάσκες που θα δώσουν στα μαλλιά μας αυτό που χρειάζονται.

    μαλλιά

    Δείτε τη συνέχεια με τέσσερις μάσκες που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να μακρύνουν στο www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα πιο «έξυπνα» χτενίσματα που σε κάνουν 10 χρόνια νεότερη!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα εξαφανίσετε το τοπικό πάχος και «ψωμάκια» με δέκα τρόπους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς να απαλλάξετε τα μαλλιά σας από την «ψαλίδα»



    ΣΧΟΛΙΑ