• Κοινωνία

    Ένοπλη ληστεία με λεία 100.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom
    ληστεία


    Μια ένοπλη ληστεία με λεία – μαμούθ, αλλά και μια επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας έλαβαν χώρα σε κοσμηματοπωλείο στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής, στην περιοχή Καλοχώρι, στη δυτική Θεσσαλονίκη, απείλησαν τους ευρισκόμενους με όπλα και κατάφεραν να αποσπάσουν πλήθος χρυσαφικών, που βρίσκονταν στο κατάστημα. Στη συνέχεια, οι ληστές διέφυγαν από το σημείο με αυτοκίνητο. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε φλεγόμενο το όχημα διαφυγής στην περιοχή του Ευόσμου. Οι δράστες φαίνεται πως το εγκατέλειψαν και το πυρπόλησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, ενώ όπως αποδείχθηκε ήταν κλεμμένο. Η αξία των κοσμημάτων που απέσπασαν υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τις 100.000 ευρώ.

    Λίγο αργότερα, στόχος επίθεσης έγινε υποκατάστημα τράπεζας, που βρίσκεται επί της οδού Βασ. Όλγας, στη Θεσσαλονίκη. Άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες τού υποκαταστήματος και εξαφανίστηκαν, χωρίς να προκληθούν φθορές σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ), καθώς ήταν κατεβασμένα τα ρολά. Από την Αστυνομία διεξάγεται προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών των δύο υποθέσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ