• LIFE&STYLE

    John Koudounis: Το ελληνικό δαιμόνιο στη Wall Street


    Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες του εξωτερικού που καταφέρνουν να διαπρέψουν σε διάφορους τομείς. Ένα τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί και ο John Koudounis, ο οποίος θεωρείται  ο νεότερος διευθύνων σύμβουλος, ενός κορυφαίου χρηματοοικονομικού ομίλου της Wall Street, της Mizuho Securities USA.

    Πώς όμως συνέβη αυτό; Ο John Koudounis ξεκίνησε την καριέρα του στη Merrill Lynch, ενώ αργότερα μετακόμισε στην αμερικανική θυγατρική της ABN Amro, όπου έγινε επικεφαλής του τμήματος αναδοχής, αλλά και επενδύσεων στις ομολογιακές αγορές.

    Ο Koudounis ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας Mizuho Securities USA το 2010, σε ηλικία 44 ετών και, όπως τονίζει, η πολύ καλή πορεία της δεν οφείλεται μόνο στον ίδιο αλλά στο γεγονός ότι δίπλα του υπάρχει «μία ομάδα από εξαιρετικά άξιους ανθρώπους. Μία All-Stars team».

    Management Committee – Yogesh Kher, Eric Tarlow, John Buchanan, Shinjiro Nomura, John Koudounis, Robert Betack, David Kronenberg, Patrick Fay

    Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Forbes» τονίζει ότι στόχος του είναι να μετατρέψει τη Mizuho Securities USA στον «νέο ισχυρό παίκτη της Wall Street», με δεδομένο μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του 2015 κατόρθωσε να διπλασιάσει τις προμήθειες από αναδοχή ομολόγων στα 300 εκατ. δολάρια.

    James Pantelidis, Dean Metropoulos, John Koudounis, John Calamos

    «Έχουμε καταστεί το νέο ισχυρό πρόσωπο μεταξύ των 10 κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ομίλων. Τώρα πια όλοι έχουν αρχίσει να ψάχνουν και για εμάς», υπογραμμίζει.

    John Koudounis, Bill Gates

    Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δέχθηκε ένα ιδιαίτερα σκληρό χτύπημα από την κρίση στην αγορά subprime στις ΗΠΑ, φαίνεται ότι καταφέρνει να επανακάμψει και μάλιστα δυναμικά, με υπό διαχείριση κεφάλαια σχεδόν 30 δισ. δολαρίων και 700 εργαζομένους.

    John Koudounis, Christine Lagarde

    Tony Blair, John Koudounis

    Εξακολουθεί να δηλώνει οπαδός της ομαδικής δουλειάς, υποστηρίζοντας ότι οι καλά οργανωμένες ομάδες είναι αυτές που μπορούν να κάνουν όχι μόνο τη διαφορά, αλλά ακόμη και να επιτύχουν… θαύματα!



    ΣΧΟΛΙΑ