• Business

    John Calamos: «Θέλουμε να γίνουμε καταλύτης για την ανάκαμψη της οικονομίας»

    John Calamos

    John Calamos


    Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προοπτικές και την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Ελληνοαμερικανός μεγαλοεπενδυτής John Calamos, ο οποίος απέκτησε την Εθνική Ασφαλιστική.

    Μιλώντας από το βήμα του 7ου συνεδρίου Capital Link CSR in Greece, ο κ. Calamos ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει της κρίσης και παράλληλα να παρουσιάσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

    Υπογράμμισε ακόμη ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει μικρά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο στάθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις, προκειμένου η ελληνική να καταστεί περισσότερο ελκυστική για τους ξένους επενδυτές.

    Ειδική μνεία έκανε στο ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο όπως είπε καθηλώνει την επιχειρηματικότητα και αποτρέπει τις νέες επενδύσεις.

    Ο κ. Calamos κατέστησε σαφές πως η απόφασή του να επενδύσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Εθνική Ασφαλιστική δεν είναι ούτε συγκυριακή ούτε τυχαία.

    «Θέλουμε να γίνουμε καταλύτης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε χαρακτηριστικά δίνοντας το περίγραμμα των στόχων του.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο CEO της Calamos Investments, John Koudounis, ο οποίος δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του ομίλου και για άλλους τομείς της οικονομίας.

    «Δεν είναι μυστικό ότι έρχομαι σταθερά στην Ελλάδα όλα τα τελευταία χρόνια αναζητώντας ευκαιρίες σε διάφορους τομείς», είπε και τόνισε πως η Calamos Investments έχει ήδη τοποθετηθεί στην ελληνική ασφαλιστική αγορά συμμετέχοντας από πέρσι στην AIG Greece.

    Calamos
    John S. Koudounis, διευθύνων σύμβουλος Calamos Investments

    Σχολίασε ακόμη ότι η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να σταθεροποιείται και φαίνεται η εμπιστοσύνη να επιστρέφει, ενώ εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία είναι πολύ κοντά στην ανάκαμψη της.

    Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε και ο Ματ Φέρφιλντ ιδρυτής και συνδιευθύνων σύμβουλος της Exin Partners, που συμμετέχει στο σχήμα για την Εθνική Ασφαλιστική με την Calamos Investments.

    Όπως είπε υπάρχει καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία «ακούει τους ξένους επενδυτές και προσπαθεί να βοηθήσει όπου μπορεί».

    «To κλίμα έχει αλλάξει και είναι θετικό. Η Ελλάδα έχει μπει στο μικροσκόπιο των ξένων επενδυτών», σημείωσε ο κ. Παύλος Κανελλόπουλος της AIG Greece επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτός δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα προβληματισμός και επιφυλακτικότητα. «Η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι είναι ένα ασφαλές λιμάνι. Αυτό επιζητούν και οι επενδυτές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: John Koudounis (Calamos): Η Εθνική Ασφαλιστική θα είναι μόνο η αρχή – Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο John Calamos που απέκτησε την Εθνική Ασφαλιστική

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Ασφαλιστική: «Κλείδωσε» η πώλησή της στον Calamos – Όλες οι λεπτομέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ