• Business

    Το μεγάλο μυστικό των νέων αφεντικών της Εθνικής Ασφαλιστικής – Τι ενώνει Τάκη Κανελλόπουλο, J. Koudounis και M. Fairfield

    • NewsRoom
    Τάκης Κανελλόπουλος

    Τάκης Κανελλόπουλος


    Όταν οι παρέες γράφουν ιστορίες. Το παρελθόν είναι γεμάτο από ιστορίες φοιτητών ή επιχειρηματιών, οι οποίοι από τα πανεπιστήμια έστησαν ολόκληρους κολλοσούς. Κλασικό παράδειγμα, μεταξύ άλλων, η ίδρυση του Facebook από τον Mark Zuckerberg και την παρέα του στο Harvard, η Yahoo των Jerry Yang και David Filo στο Stanford, η Google των Larry Paige και Sergey Brin, επίσης, στο Stanford, η Reddit των Steve Huffman και Alexis Ohanian στο πανεπιστήμιο της Virginia.

    Τώρα και στην Ελλάδα μία παρέα που σπούδασε στο Brown University στο Rhode Island αποκτά μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στη χώρα, την Εθνική Ασφαλιστική. Ο Τάκης Κανελλόπουλος του Τιτάνα, ο John Koudounis της Calamos και ο Matt Fairfield της EXIN είναι τις τελευταίες ώρες οι νέοι ιδιοκτήτες της εταιρίας.

    Τάκης Κανελλόπουλος. Τιτάν
    Τάκης Κανελλόπουλος. Τιτάν

    Ο Τάκης Κανελλόπουλος μετά τις σπουδές του στο Μωραΐτη πήγε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει Οικονομικά (ΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Brown και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο New York-Stern School of Business. Χόμπι του είναι μεταξύ άλλων και το βόλεϊ, καθώς κάθε χρόνο συμμετέχει στο ετήσιο τουρνουά του Μωραΐτη.

    Στόχος των 3 μετά την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι όπως δηλώνουν οι ίδιοι να γιγαντώσουν ακόμα περισσότερο την εταιρία.

    «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την εδραίωση της συνεργασίας μας με την Εθνική Τράπεζα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας στην Εθνική Ασφαλιστική, ώστε να αναπτύξουμε περαιτέρω την εξαιρετική βάση που τόσο επιδέξια έχουν οικοδομήσει οι εταίροι μας στην Εθνική Τράπεζα. Ο συνδυασμός των διαχρονικών αξιών της Εθνικής Ασφαλιστικής με την τεχνολογική μας εμπειρογνωμοσύνη θα συμβάλουν στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών προς τους πελάτες τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Matt Fairfield, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της EXIN.

    Calamos
    John S. Koudounis, διευθύνων σύμβουλος Calamos Investments

    «Η συμφωνία με την Εθνική Ασφαλιστική ενισχύει τη δέσμευσή μας στην αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Νότιας Ευρώπης ως μέρος της Πανευρωπαϊκής μας στρατηγικής. Η EXIN έχει την τεχνογνωσία να ηγηθεί της αναγέννησης του κλάδου σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο John Koudounis, συνιδρυτής της EXIN.

    Ο συνιδρυτής της ΕΧΙΝ John Calamos δήλωσε ότι, «Αναζητώ ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό. Είμαστε ευτυχείς γιατί βρήκαμε κάτι το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εxin Group: 1 δισ.ευρώ ασφάλιστρα το χρόνο με την Εθνική Ασφαλιστική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Τσαντάνης: 28 εκατ. ευρώ στα ταμεία της Seanergy από δημόσιες προσφορές μέσα σε 10 μήνες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λ. Φραγκιαδάκης: «H Εθνική Ασφαλιστική θα συνεχίσει να αναπτύσσεται»

     



    ΣΧΟΛΙΑ