• Business

    John Koudounis (Calamos Investments): Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Calamos

    John S. Koudounis, διευθύνων σύμβουλος Calamos Investments


    «Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να επενδύσει κάποιος στη χώρα μας», τόνισε ο John Koudounis, επικεφαλής της Calamos Investments, σε ομιλία του στο Forum που διοργάνωσε το Capital Link για την ελληνική οικονομία. O John Koudounis αναφέρθηκε επίσης και στην Εθνική Ασφαλιστική στέλνοντας το μήνυμα ότι «είμαστε ικανοποιημένοι από τη συγκεκριμένη επένδυση».

    «Εκτός από τις μεγάλες επενδύσεις στη Ελλάδα που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει και τις τρέχουσες επενδύσεις στις οποίες εργαζόμαστε, είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω εισροές που προέρχονται από την Κίνα σε τομείς όπως η υποδομή, η ενέργεια, οι λιμένες και τα οικονομικά, καθώς είναι ζωτικής σημασίας να αποκτηθούν ποικίλες ροές μεγάλων ξένων επενδύσεων» τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Calamos Investment.

    Όπως επεσήμανε «το τρίτο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολο από τη σκοπιά της λιτότητας.  Ωστόσο, η Ευρώπη είναι ισχυρότερη τώρα από ότι ήταν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων προγραμμάτων. Υπάρχει ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια ελάφρυνση του χρέους για τον ελληνικό λαό μαζί με τις προσδοκίες ότι οι έλεγχοι κεφαλαίων θα πρέπει να αποσυρθούν μέχρι τα τέλη του 2018. Είμαστε υπέρ του ότι είναι καλύτερο για την ελληνική οικονομία ανεξάρτητα από το ποιο πολιτικό κόμμα παρέχει την εποπτεία.  Πιστεύουμε ακράδαντα- και έχουμε αποδείξει μέσω των ενεργειών μας- ότι τώρα είναι καιρός να επενδύσουμε στην Ελλάδα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ – “Μαύρο χρήμα” ενισχύει την κατανάλωση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λ. Παπακοσμάς (P&G): «Σε τέσσερεις αλυσίδες το 85% του τζίρου των σούπερ μάρκετ»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Δρυς (Foodstandard): «Θησαυρό 50 δισ. κρύβει ο αγροδιατροφικός τομέας»



    ΣΧΟΛΙΑ