• LIFE&STYLE

    Οι selfie φωτογραφίες των σταρ προκαλούν τεράστια προβλήματα στα νεαρά κορίτσια

    • NewsRoom


    Σύμφωνα με την ψυχολόγο ,Tanya Byron, όταν οι διάσημοι σταρ ανεβάζουν μια άκρως προκλητική φωτογραφία στα social media προκαλούν μεγάλη ζημιά στους νεαρούς fans. Διάσημοι όπως οι Kim Kardashian, Rita Ora, Beyoncé και η Cara Delevingne είναι γνωστό ότι ποστάρουν φωτογραφίες, με περίεργες πόζες και προκλητικά ρούχα, στο Instagram και στο Twitter. Η ψυχολόγος ισχυρίζεται ότι τέτοιου είδους φωτογραφίες περνούν ανησυχητικά μηνύματα σχετικά με τη σεξουαλικότητα και μάλιστα τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο να ανακοινώσει ότι ‘’ ο φεμινισμός έχει πεθάνει’’.

    kim-k-taking-selfie_utl7lh

    Μιλώντας στο Φεστιβάλ της Vogue, η ψυχολόγος και μητέρα δύο παιδιών, κυρία Byron είπε: ‘’ Ένα από τα πράγματα που με ενοχλεί ως μια σχεδόν 50χρονη γυναίκα είναι η πίεση που ασκείται στις γυναίκες. Όσο ισχυρίζονται οι άντρες ότι έχουμε  εγκέφαλο- νου όχι μόνο στήθος, υπάρχει αυτή η πίεση. Όταν οι celebrities ποστάρουν μια φωτογραφία, οι followers και όσοι την βλέπον είναι ένα είδος καθρέπτη. Η ηλικία τους είναι κάτω από 16χρονών. Υπάρχουν σταρ που σελφάρουν κάθε πέντε λεπτά και αναρωτιέμαι γιατί το κάνουν.

    selfie

    Τι να λέμε εμείς στα νεαρά κορίτσια σχετικά με το τι εικόνα του εαυτού τους θα δείξουν; Αισθάνομαι ότι ο φεμινισμός, στο κίνημα το οποίο είχε εμπλακεί και η μαμά μου το 1960 είναι  νεκρός τώρα. Το μόνο που απασχολεί άντρες και γυναίκες στις μέρες μας είναι  πόσο μεγάλο ή μικρό ντεκολτέ έχει μια γυναίκα. ‘’Νιώθω λίγο άβολα με αυτό’’. Η ψυχολόγος κατά τη διάρκεια της ομιλίας της δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε κάποια σταρ αλλά εικόνες της Kim Kardashian, Rihanna, Rita Ora, Beyoncé and Cara Delevingne προβλήθηκαν σε μια οθόνη, ενώ μιλούσε. Η Kim Kardashian συμμετείχε και εκείνη στο Φεστιβάλ της Vogue, το οποίο έγινε στο Λονδίνο.

    cara

    Οι φωτογραφίες που ανεβάζουν οι celebrities είναι απόλυτα προσεγμένες και μέσω αυτών δίνουν ένα στιγμιότυπο της καθημερινότητάς τους. Η κυρία Byron είπε ότι πολλοί fan δεν το καταλαβαίνουν αυτό,  δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος και οδηγούνται σε διατροφικές διαταραχές και στην κατάθλιψη από την αδυναμία τους να έχουν μια τόσο προσεγμένη εικόνα. Δεν είναι τυχαίο ότι βλέπουμε μια μαζική αύξηση των διατροφικών διαταραχών σε νέα άτομα με την αύξηση της χρήσης των social media. «Πιστεύω ότι αυτά συνδέονται και χρειάζεται να σκεφτούν όποιοι ανεβάζουν φωτογραφίες ότι η επιμέλεια των εικόνων έχει μια τεράστια κοινωνική ευθύνη. Σε λάθος χέρια μπορεί να είναι απίστευτα καταστροφικές ».

    rihannas-t

    Rita-Ora-3

    ”Δεν είναι μόνο τα νεαρά κορίτσια που πλήττονται από αυτή, αλλά και  έφηβα αγόρια που αντιμετωπίζουν επίσης δυσκολίες λόγω της αυξημένης χρήσης  των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-video-entiposiakes-ikones-apo-to-neo-xipnima-tis-etnas-video/47414



    ΣΧΟΛΙΑ