• Δημοφιλή στο Internet

    Strata: Η ιταλική συνταγή για ομελέτα φούρνου που θα ερωτευθείτε

    συνταγή

    Ομελέτα φούρνου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr


    Μία πεντανόστιμη συνταγή για αφράτη, ιταλική στράτα

    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει σήμερα την τέλεια συνταγή για αφράτη ομελέτα φούρνου. Ένα πιάτο ιδανικό για brunch ή γρήγορο γεύμα, που μπορεί να γίνει εύκολα, με ό,τι υλικά έχουμε στο ψυγείο. Μοιάζει με ψεύτικο σουφλέ, είναι πεντανόστιμο και χορταστικό φαγητό.

    Δοκιμάστε την!

    Υλικά

    6 φέτες ψωμί τοστ
    6 αυγά μεγάλα
    2 φλ. γάλα (ή 1½ φλ. γάλα και 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος)
    2 λουκάνικα ψιλοκομμένα
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια (τρυφερά με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
    1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
    1 φλ. ανάμεικτα τριμμένα κίτρινα τυριά
    5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
    αλάτι
    πιπέρι
    λίγο μαϊντανό
    λίγο βούτυρο για το ταψί

    Εκτέλεση

    Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Ενδεικτικά 24×24 είναι ιδανικό.

    Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το λουκάνικο σε φέτες και ψήνουμε για 3-4΄.

    Προσθέτουμε το ψωμί σε κομμάτια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να γυαλίσουν. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν τελείως.

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε.

    Προσθέτουμε το γάλα, τα τυριά, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε το ψωμί και τα λουκάνικα που έχουν κρυώσει.

    Αδειάζουμε τη strata στο βουτυρωμένο σκεύος.

    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 4-5 ώρες η μία νύχτα.

    Το ψωμί θα φουσκώσει μέσα στα υλικά και θα απορροφήσει όλα τα υγρά και την νοστιμιά των υλικών.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 °C.

    Βάζουμε τα ντοματίνια στη στράτα.

    Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια, να φουσκώσει η στράτα και να σταθεροποιηθεί στο κέντρο της.

    Η στράτα αφού βγει από τον φούρνο πρέπει να σταθεί για 5-10′.

    Όσο στέκεται ξεφουσκώνει ελαφρά στην λογική του σουφλέ.

    Η στράτα σερβίρεται όσο είναι ζεστή κι αφράτη με κουτάλα. Δεν κόβεται σε κομμάτια πάρα μόνο όταν κρυώσει τελείως και σφίξει.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Μία πεντανόστιμη συνταγή στο πεντάλεπτο: Μανιτάρια με γέμιση πίτσας

    Η συνταγή του Άκη που θα σας ξετρελάνει: Μακαρονάδα με τόνο στον φούρνο

    Η πεντανόστιμη συνταγή με ό,τι έχουμε στο ψυγείο: Εύκολη πιπερόπιτα με τραγανό φύλλο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ